Dnes je: Meniny má:
 
 
Aktuality
Historia
Technika
Súťažné výsledky
Fotogaléria
Video
Fórum
Plameň
Pohárová súťaž KA
2% z dane
Výbor DHZ
Kontakt
 
 
THHL
 
 
 
Aktuality - 2015
 
Vítajte na stránke Dobrovoľného hasičského zboru mesta Krupina
 
Pridané: 30.12.2015
fotoKrupina -harad Čabrad 29.12.2015

V rámci zimnej prípravy sme využili voľný čas medzi svatkami. Jeden z tréningov sme venovali spáleniu nabratých kilogramov a trénovaniu výdrže. Trasa tréningu začínala pri hasičskej zbrojnici a pokračovala turistickou trasov Krupina - hrad Čabrad. Celá trasa má oficiálne 24km, my sme urobili zopár odbočiek a prešli niečo cez 25km. Na cestu sme vyrazili o 8:40 hod a pod hrad sme dorazili o 14:45 hod. Peťo a Veronika si na cestu zobrali aj 5kg vesty, ktoré postupne odovzdali Rudovi, ktorý ich poctivo niesol zvyšok trate. Peťo na ceste zle došľapol a tak mal problém ísť bez vesty nie to ešte s ňou. Nálada počas testy bola dobrá, no postupom času bolo badať aj únavu. Vysmiate tváre sa menili na take trochu kamenné :). Niet sa čomu čudovať cesta nebola jednoduchá a povodila nás po rôznych terénoch a prekážkach. Pod hrad pre prvú časť prišiel Michal, ktorému sa nedalo ísť ráno s nami. Pôvodne sme chceli ísť až hore na hrad. Bolo však už veľa hodín. Jednu časť čakala ešte cesta späť na parkovisko (niečo cez 2,4km). Tak sme poslednú časť vynechali a na prianie Baji si ju prídeme kuknúť druhý krát :). Druhá časť dorazila na parkovisko o 16:06 hod tu už na nich čakali Katka s Robom. Po nasadený návlekov sme zasadli do áut a vyrazili na cestu domov. Priznám sa turistike sa nevenujem a tak pre mňa to bola prijemná prechádzka po ktorej som mal síce trochu tuhé nohy, ale to postupne rozchodím. Dúfam, že podobne sa na to kukajú aj zvyšní účastníci. Zároveň dúfam, že Peťo nemá veľké zranenie a bude čoskoro fit, aby mohol pokračovať v druhej časti zimnej prípravy. Posledná vec, ktorá ma zaujíma je koľko ľudí potvrdí svoju účasť na rok, ale na to si budem musieť trochu počkať.
  Video Foto
Pridané: 26.12.2015
fotoRekapitulácia športových výsledkov

Blíži sa záver roka a s ním čas na rekapituláciu toho čo sme počas roka dosiahli. Nebudem sa venovať všetkým činnostiam, ktoré naša organizácia zastrešuje. To príde na rad na výročnej členskej schôdzi. Zhrnie iba športové výsledky DHZ Krupina.

Naše spoločné predsavzatie v roku 2014 bolo nadviazať na úspechy, ktoré sme poctivou prácou postupne dosiahli a pokúsiť sa pridať aj niečo navyše.
Začali sme už na jeseň v roku 2014, okrem pravidelných sobotných tréningov v telocvični sa niektorí naši členovia začali venovať aj hasičskej stovke. Utorky sme väčšinou trávili na chodníku v priemyselnej časti Krupiny. Tu sme pod lampami postupne trénovali základné veci z hasičskej stovky a poctivo drali hadice, ktoré nám zapožičal Peťo Bujna z Turčianskych Teplíc. Štvrtky sme zase venovali naberaniu sily na schodoch. Po práci sme vyrábali prekážky pre plameň i na tréning stovky. Ako prichádzala jar začali sme sa venovať spojom a práci na základni. V oboch družstvách sme potrebovali vyplniť voľné miesta, ktoré po minulom roku ostali neobsadené.

Pri dievčatách to bol pravý prúd. Veronika sa svojho miesta zhostila veľmi dobre, žiaľ na prvej súťaži v Žiline jej vytrhlo prúdnicu. Istý čas tak mala zbytočný rešpekt, ktorý sa nám postupom času podarilo odstrániť. Dievčatá sa zlepšovali a dostali sa do bodu, keď boli schopné robiť 16-tkové časy. Žiaľ tu sa nešťastne zranila Paula a my sme ostali bez ľavého prúdu. Miesto zlepšovania sme zastali a snažili sa rôznym spôsobom zaplniť voľné miesto. Neprísť o dobrú pozíciu, ktorú si dievčatá vybojovali v Extralige i THHL. Žiaľ nájsť v lige dobrú prúdničiarku na ktorú sa môžete spoľahnúť a ktorá je voľná nebolo jednoduché. Dostali sme sa do pozície, keď sme museli Baju posunúť na prúd a hľadať miesto nej náhradu na rozdeľovač. Tu nám pomohla Silvia z Poľného Kesova a Helena z Devičia. Táto situácia pre Baju i celé družstvo nebola jednoduchá. Rozbehnuté družstvo dávalo veľmi rýchlu vodu s ktorou Baja nemala skúsenosti. Pri spomalení sme sa zase báli straty bodov, ktoré by mohli na konci chýbať. Našťastie v správnom čase nám pomohla Alenka z Poľného Kesova. V Hodruši sme mohli ísť na to čo sme mali a bol z toho najlepší čas dievčat počas roka. Na konci sa do družstva vrátila Paula, ktorá ale musela doháňať stratu z tréningového procesu. Zároveň stále pociťovala bolesť a nemohla ísť naplno. Dievčatám sa podarilo vybojovať prvé miesto v THHL i Extralige SR v Pú. Po týchto úspechoch prišla smola na posledných dvoch súťažiach. Mrzí hlavne Slovenský Superpohár, kde sme v prvom pokuse dostali D. Dosiahnutý čas dievčat by však znamenal celkové šieste miesto. V druhom pokuse sme už išli vabank veľmi sme chceli vyhrať. Čas Pauly na pravom prúde taký aj bol, žiaľ Veronike pri rozhadzovaní padlo zle klbko hadice. Smolne sa jej zamotala a nepustila ju tam kde bolo treba. Nie je tu čo vyčítať snažili sme sa urobiť maximum pre úspech.

Pri mužoch sme na jar potrebovali zaplniť miesto na rozdeľovači. Tu sme trochu podcenili praktickú prípravu s vodou. Dodo sa venoval spojom no nebol pripravený na veci, ktoré prináša do útoku voda. Počas prvých súťaží sa učil z vlastných chýb a trénoval spôsob, ktorý mu bude najviac vyhovovať. Keď sme sa už ako tak dali dokopy prišlo k ďalšej zmene. Radko zo stroja odišiel za lepšou prácou do zahraničia. Dostali sme sa na začiatok a zrazu nám chýbal strojník. Na stroj sme presunuli Erika a na jeho miesto sme vytiahli Jakuba z plameňa. Obaja postupne prechádzali tým čim Dodo na začiatku. Prichádzali nové veci, ktoré bolo treba zvládnuť. Učili sa na vlastných chybách. Samozrejme i tu trpelo celé družstvo a výsledky boli skôr o šťastí ako o nejakej stabilnej forme družstva. Ako by to nebolo všetko Dodo si zranil pri tréningu stovky nohu. My sme v podstate po tretí krát začínali odznova. Našťastie tu nám veľkou mierou pomohol Vlado Pittner z Poľného Kesova, ktorý bol za Doda viac ako plnohodnotnou posilou. I vďaka nemu sme zvládli záver THHL a dokázali v boji s Trpínom obhájiť druhé miesto. Počas celého roka sme mali problém so spoločným tréningom. Chalani pracujú na troch zmenách. Dvaja dokonca mimo Krupiny. V posledných súťažiach už za nás nastúpil Dodo. Podobne ako Paula sa však musel vyrovnávať so stratou v tréningovom procese a bolesťami, ktoré pociťoval. Všetko toto sa prejavovalo na výsledkoch družstva.

Na konci minulého roka sa hasičskej stovke začali venovať dievčatá Baja Cesnaková, Paula Gajdošiková a Veronika Šulajová. Za mužov Jozef Gregáň. Myslím si, že veľkým impulzom bola pre nás prvá súťaž v Jablonci (ČR). Túto súťaž už počas roka nič neprekonalo. Náš cieľ dostať sa na čas rovný 20s sme splnili. Paule sa ho dokonca podarilo prekonať. Keby nebolo zranení a nováčikovských chýb tak by tento čas určite prekonali všetci. Z dosiahnutých výsledkov teba zvýrazniť hlavne úspech Pauly a Baji. Paula skončila tretia a Baja druhá na majstrovstvách SR DHZ. Chcel by som sa ešte poďakovať Peťovi Bujnovi, ktorý nám v tejto oblasti významne pomohol. Naše úspechy sú i jeho úspechmi.

Pôvodne som nechcel, aby bol tento príspevok taký obsiahli. Ako som však v hlave rekapituloval zistil som čim všetkým sme museli prejsť a o čo viac sú cenné naše výsledky. Ďakujem všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom o ne pričinili. V prvom rade samotným našim členom, ktorí sa do športovej činnosti zapojili. Ľuďom, ktorí sa zapojili do tréningového procesu našich najmladších. Tým, ktorí akýmkoľvek spôsobom, pomocou, radou prispeli k skvalitneniu našich tréningových procesov, súťažných výsledkov. Ďakujem sponzorom. Tým ktorí nám poukázali 2% so svojich daní. Predstaviteľom mesta ale i samotným ľuďom, ktorí nás v našej činnosti podporujú. Všetkým tým, ktorých som nemenoval, ale pomohli nám ako náhradníci za našich členov počas roka a samozrejme tým na ktorých som pri ďakovaní zabudol. Konkrétnu rekapituláciu našich výsledkov nájdete v odkaze nižšie.
    Výsledky
Pridané: 06.12.2015
fotoCyklokros - Krupina 28.11.2015

V sobotu 28.11.2015 sme pôvodne mali byť na súťaži vo Vrběticiach. Tri roky po sebe sme tu zakončovali športovú hasičskú sezónu. Nakoľko sa však tento dátum stretol s dátumom cyklistických pretekov zmenili sme svoje plány a pomohli organizátorom uvedeného podujatia. Naša úloha spočívala v technickom zabezpečovaní miesta kde si súťažiaci mohli umyť svoje bicykle. Na záver by som sa chcel poďakovať Paule, Michalovi, Erikovi, Rudovi a Robovi za ochotu pomôcť a všetko čo počas tejto akcie vykonali.
    Foto
Pridané: 22.11.2015
fotoZimná  príprava pred sezónou 2016

Ak si to dobre pamätám niekedy okolo roku 2012 sme po prvý krát začali trénovať aj počas zimy. Od uvedeného okamihu sa každý rok v období medzi súťažami venujeme príprave. Zatiaľ bola naša zimná príprava vždy v niečom iná a rovnako je to aj tento rok. Dúfame, že energia, ktorú do nej dáme nám prinesie ovocie v nasledujúcej sezóne. Ak sa tak nestane nevadí. Určite to nebol premárnený čas.  Niečo málo s našej prípravy nájdete vo videu nižšie.
  Video Foto
Pridané: 22.11.2015
fotoUkážka hasenia ropných látok

Dňa 10.11.2015 sme na požiadanie zástupcov spoločnosti Wittur robili malú ukážku hasenia ropných látok. Ukážka bola urobená v spomenutej spoločnosti za prítomnosti jej zamestnancov. Zamerali sme sa na dve hlavné veci. Prvá je bola ukážka toho čo sa stane pri nevhodnej voľbe hasiacej látky. Druhá vec bola ukážka správne zvoleného prostriedku s praktickým precvičením hasenia.
  Video Foto
Pridané: 8.11.2015
fotoProtipovodňová ochrana DHZO - Lešť

Dňa 7.11 a 8.11.2015 sa Peter Vician a Erik Dang Van zúčastnili na kurze protipovodňovej ochrany. Na fotografiách z uvedeného kurzu nájdete ukážky stavania protipovodňovej bariéry, techniku vrecovania, stavanie bariér, techniku pádlovania, vrhanie záchranného lana a ukážky z teoretickej časti výcviku. Všetky veci, ktoré sa chalani na kurze naučili nám ukážu na spoločnom výcviku. 
 
Foto
Pridané: 7.11.2015
fotoPísali o nás naše novinky - 20/2015

Dňa 18.teho októbra sa v našom meste odohrala významná udalosť. Svätotrojičné námestie bolo zaplnené nielen zvedavcami, ale aj členmi Dobrovoľného hasičského zboru z Krupiny.

Bolo niečo po 13-tej hodine, keď na námestie zavítalo sprievodné vozidlo. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby ... dokončenie v priloženom článku z novín uvedených v nadpise.
Čítať článok - tu.
 
Článok
Pridané: 25.10.2015
fotoŠiroký Důl, Lenin (ČR) - 24.10.2015

Dňa 24.10.2015 sa po prvý krát niektorí naši členovia zúčastnili na súťaži Lenin v ČR. Peťo a Michal obliekli dres Turčianskych Teplíc a doplnili chýbajúce sanie. Žiaľ aj keď sa im na piatkovom tréningu darilo teda okrem momentu keď utekali pred vodou z nezatvoreného ventilu mašiny. V sobotu na súťaži to už také dobré nebolo. Peťo sekol kôš cez závit musel ho natočiť na druhý krát. Tento moment zabránil tomu, aby chalani dopredu dostali vodu v požadovanom čase. Bol z toho výsledný čas 16,28s, 47.miesto z 146 družstiev. Chceli sme chalanom z Teplíc pomôcť no nepodarilo sa. Príčinu asi nezistíme, ale myslíme, že ju mohol spôsobiť nalepený kľúč, ktorý ostal na koši a savici. Pred pokusom sme na kľúče pridali pásku, aby sme zabránili šmýkaniu náradia na základni. Oproti základniam, ktoré v lige používame tu nebol hore koberec. Navyše aj hadicu je potrebné uložiť cez kotúč. To čo nám malo pomôcť nám tak zrejme spôsobilo opak. 
  Video Foto
Pridané: 25.10.2015
fotoSkúška techniky - 23.10.2015

Pred necelým týždňom sme dostali novú techniku, ktorá má v prípade potreby slúžiť na pomoc občanom mesta. Aby sme túto funkciu dokázali využiť musíme ju dokázať použiť. Na to má slúžiť školenie na ktorom sa by sme sa v budúcnosti mali zúčastniť. Pred tým ako sa na školenie dostaneme sme sa však 23.10 stretli a prešli si základné veci. Skontrolovali či je všetko v poriadku a odskúšali funkčnosť pridelej techniky.
  Video Foto
Pridané: 18.10.2015
fotoOdovzdávanie techniky - 18.10.2015

Členom Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR som 11 rokov. Počas týchto rokov som bol svedkom toho ako dokážu dobrovoľní hasiči vyžiť z toho mála čo majú. Toho čo im ostalo ešte z čias socializmu. Zbory, ktoré mohli investovať do novej techniky boli výnimkou. Myslím si, že tento moment spôsobil hlavne to, že DHZ prichádzali postupne o mladých ľudí. V poslednej dobe sa karta obrátila a začali sa dobrovoľné hasičské zbory podporovať. Jednou z akcií podpory je prideľovanie hasičskej techniky. V roku 2014 náš zbor oficiálne zaslal žiadosť na pridelenie hasičskej techniky. Čakali sme skoro rok pokiaľ do nášho mesta prišla. Dňa 18.10.2015 nám prišiel hasičské auto Iveco Daily s protipovodňovým vozíkom slávnostne odovzdať podpredseda vlády SR a minister vnútra SR Róbert Kaliňák. Pri odovzdávaní auta boli prítomní aj ďalší hostia, podpredsedníčka národnej rady SR Janka Lašáková, prezident HaZZ Alexander Nejedlý, generálny sekretár DPO SR Vendelín Horvát, zástupca krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Dušan Hancko, prednosta okresného úradu v Krupine Ing. Peter Filuš, poslanec zastupiteľstva banskobystrického samosprávneho kraja Štefan Matejkin, ďalší vzácni hostia a všetci prítomní, ktorých privítal primátor mesta Ing. Radoslav Vazan. Po privítaní hostí ako prvý prehovoril primátor mesta Krupina. Svoj príhovor venoval hlavne histórií dobrovoľnej požiarnej ochrany na pôde mesta Krupina. Po príhovore primátora si zobral slovo podpredseda vlády SR a minister vnútra SR Róber Kaliňák. Vo svojom príhovore sa venoval práve zanedbávaniu dobrovoľných hasičov v minulosti. Odovzdanie techniky netreba brať ako darček, ale skôr ako nejaké splatenie dlhu za úsilie, ktoré členovia dobrovoľných hasičských zborov venujú činnostiam spojeným s ochranou svojich spoluobčanov. Rovnako poďakoval za čas, ktorý členovia DHZ venujú týmto činnostiam. Vyzdvihol prácu mladých ľudí, ktorí si v dnešnej dobe nájdu čas na prácu v DHZ. Po slávnostnom príhovore odovzdal kľúče od auta veliteľovi DHZ mesta Krupina Erikovi Dang Vanovi. Prítomným členom DHZ opísal techniku, ktorá je v aute a vozíku umiestnená. Nasledovalo spoločné foto a prvá jazda ulicami mesta Krupina.
Na záver toho príspevku chcem v mene DHZ Krupina poďakovať za tento dar. Dúfam, že bude občanom mesta slúžiť vždy keď bude treba a ľudia, ktorí budú pôsobiť v budúcnosti v DHZ nebudú musieť tak dlho čakať na ďalšiu techniku, ktorá zjednoduší a zefektívni ich prácu.
  Video Foto
Pridané: 17.10.2015
fotoSSP Bijacovce - 10.10.2015

Slovenský Superpohár je súťaž na ktorej sa každoročne stretávajú tie naj hasičské družstvá z hasičských líg, ktoré sa behajú na Slovensku. Po druhý krát na túto súťaž postúpili obe naše družstvá. Žiaľ už pred súťažou sme mali problém. Pri mužoch sme do poslednej chvíle nevedeli kto pôjde na rozdeľovač. Jozef nebol stále fit a na tréningu sme zistili, že svoj post urobí iba v prípade, že všetko mu sadne. Akonáhle nastane akýkoľvek i malý problém je po útoku. Najprv to vypadalo tak, že niekoho požičiame na jeho post. No mali sme viac problémov ako tento. Rudo išiel na svadbu a chýbal nám aj prúdničiar. Navyše ochorel Jakub a rodičia ho nepustili na súťaž. Na súťaž kde sme mali ísť ukázať to čo sme za celý rok natrénovali nám chýbali dvaja ľudia plus tretí nebol na to adekvátne pripravený. Na poslednú chvíľu sa nám podarilo prehovoriť Peťa Bujnu na stroj a zložiť družstvo. Ruda zastúpil Tomáš Karlovský. Za Doda sme nenašli lepšiu náhradu a tak nemalo zmysel brať niekoho kto bol na tom rovnako. Rozhodli sme sa, že za to všetko čo Dodo počas roka odviedol si zaslúži ísť na súťaž on. A to i pri riziku, že by z toho nič nebolo. Pri dievčatách to bolo trochu jednoduchšie čo sa obsadenia týka. Zložitejšie to bolo ale s tréningom. Pre rôzne povinnosti sa dievčatá stretli na tréningu na striedačku a posty sme trénovali samostatne. Pred súťažou navyše ochorela Betka. Nakoniec však aj napriek chorobe na súťaži bola. Na kvalitu súťaže mal nepriaznivý vplyv dážď. Nie počas súťaže, ale pred ňou. Trať bola postupne horšia a horšia. Žiaľ nepodarilo sa nám prihlásiť v potrebnom čase a tak naše družstvá išli nakoniec. Keď už kvalita trate nebola moc dobrá. Na súťaži sa darilo viacej chalanom. Resp. prvý pokus zvládli obe družstvá dobre. Chalani dokončili v čase 14,41s. Lepši Milanov prúd mal hodnotu 13,91s. Dievčatá dokončili svoj pokus s časom 17,48s. Žiaľ dostali D za nezošrobované savice. V druhom pokuse išli obe družstvá hop, alebo trop. Nebolo prečo ísť na istotu. Dievčatá mali veľkú smolu. Veronike zle padol kotúč a zamotal sa pri vyťahovaní. Výsledný čas 21,82s. Na strane Pauly to však bolo 16,71 čo by znamenalo prvé miesto. Chalani sa ku terčom nedostali. Savica im padla z kotúča dolu a tak skončili už na základni. Možno by to dopadlo rovnako keby neboli savicu podložili kotúčom. No pred Hošticiami to skúšali podľa pravidiel, ktoré platia v ČR a nakoľko im to išlo na Superpohári išli rovnako. Po vojne je každý generál a tak my by sme už asi s takto uloženým náradím na druhý pokus nešli. Chalanom nakoniec prisúdili dvanáste miesto i keď čas mali zhodný s družstvom na mieste 11. Dievčatá skončili na 20 mieste. Z môjho pohľadu chalani dosiahli také spravodlivé miesto vzhľadom na to čo počas roka dokazovali. Možno i o trochu lepšie ako si zaslúžili. Viem, že keby mali šťastie mohli byť na tom, ale aj oveľa lepšie. To by už, ale bolo viac o šťastí. Žiaľ dievčatá mali smolu. Za ich celoročné výkony, prístup k tréningom si zaslúžili viac ako konečné 20-te miesto. Nebyť D v prvom pokuse bolo by z toho 6-miesto a myslím si, že prvá šestka by bola zaslúžená. Na keby sa nehrá a tak musíme na sebe pracovať ďalší rok a pokúsiť za zlepšiť.
Ďakujem hlavne Peťovi Bujnovi, ktorý svoje osobné veci odložil, aby nám mohol pomôcť. No rovnako ďakujem aj Tomášovi Karlovskemu, ktorý nám pomohol na pravom prúde.
Video Foto Výsledky
Pridané: 7.10.2015
fotoVeľké Hoštice (ČR) - 3.10.2015

Vo Veľkých Hošticiach sme sa ocitli po druhý krát. Súťaž ako taká opäť nesklamala. Pekne pripravená trať kopec dobrých družstiev, pekné počasie. Pre nás príprava pred Slovenským Superpohárom a možnosť ukázať sa ďalej vo svete. Žiaľ tú druhú možnosť sme nevyužili. Jedna z vecí ktoré sme nezvládli bola cesta na samotnú súťaž. Nakoľko sú Hoštice ďaleko a nechceli sme blúdiť svetom vyrážali sme z Krupiny strašne skoro. Do Hoštíc sme išli spoločne s hasičmi z Teplíc ku ktorým sme sa pridali cestou. Tí štartovali na začiatku súťaže naproti nám, ktorý sme išli pred koncom. Do Hoštíc sme prišli skoro, nevyspatí a unavení. Ja osobne som sa musel ísť vyspať do auta, aby som zvládol cestu nazad. Ak chce človek urobiť výsledok tak nesplnil základnú vec, ktorú bolo treba urobiť. Navyše Jozef nebol stále fit a Paula sa tiež necítila na 100%. V oboch našich pokusoch sme urobili chyby. Dievčatá skončili s časom 19,75s na 17.mieste. Chalani po zaváhaní Milana na základni svoj pokus nedokončili. Ostáva poučiť sa do budúcna, odstrániť veci kde robíme v poslednej dobe chyby. Už čoskoro nás čaká ďalší vrchol v podobe Slovenského Superpohára.
Na záver poďakovanie Vlada a Beatu, ktorí nám pomohli obsadiť chýbajúce posty.
Video Foto Výsledky
Pridané: 27.9.2015
fotoExtraliga SR v PÚ - T.Teplice 26.9.2015

Druhý vrchol sezóny nás čakal v Turčianskych Tepliciach. Tu sa išlo finále Extraligy SR v pú. Druhej hasičskej ligy do ktorej sa naše družstvá zapojili. Žiaľ chalani chybami počas roka stratili možnosť bojovať o popredné miesta. Dievčatá však boli priebežne na prvom mieste s vysokým náskokom. Tento náskok však neznamenal, že o svoju pozíciu ešte nemohli prísť.
Chalani sa postavili na štart tento krát aj s Dodom, ktorý stále nebol fit, ale vzhľadom na to v akej pozícii sme boli tak sme si mohli dovoliť aj zaváhať. Teda vyhrať sme určite chceli no nemuseli sme za každú cenu. Výpadok Doda v tréningu bolo cítiť. Zaváhal na B-čkovom spoji. Navyše ho Jakub na B-čke odstrelil do strany a tak nemal šancu vybehnúť na požadované miesto. Tým pádom ani prúdničiari neboli na mieste. V Tepliciach fúkal vietor a tak o nezdare bolo rozhodnuté. Muži v rámci súťaže skončili na 23.mieste s časom 25,443s.
Dievčatám sa nedarilo podobne ako chalanom. Chyba bola skoro rovnaká. Janka odstrelila B-čku do strany Baju otočilo na rozdeľovači. Veronike následne vytrhlo prúdnicu. Konečné osme miesto na súťaži a čas skoro rovnaký ako čas mužov 24,750s. Našťastie v celkovom poradí dievčatám neušlo prvé miesto a tak po THHL vyhrali aj Extraligu SR v pú. Dievčatá tak pridali druhý krásny úspech do histórie DHZ Krupina.
Na záver by som chcel poďakovať Jarovi Vavríkovi z Poľného Kesova, ktorý zaskočil za Ruda na pravom prúde. Rovnako organizátorovi, ktorému sa do Turčianskych Teplíc podarilo dostať veľa dobrých družstiev s ktorými si tie naše mohli zmerať sily. Po súťaži sme ešte chvíľu ostali v Tepliciach užili si pocit víťazstva a zabavili sme si pri dobrej muzike kapely Katapult (revival) a DJ Lukáša Lichtnera. 
Video Foto Výsledky
Pridané: 25.9.2015
fotoPlameň - Rykynčice 25.9.2015

Jesenné kolo hry plameň sa tento krát konalo v Rykynčiciach. Pôvodne sa malo konať na futbalovom ihrisku. Dážď a mokrý terén však organizátora prinútil organizátora urobiť zmeny. Tie nastali nie len pri mieste, ale čiastočne aj pri priebehu súťaže. Streľba sa presunula do dvora jedného z domov, niektoré disciplíny sa zase presunuli do kultúrneho domu, alebo ulíc obce Rykynčice. Medzi disciplínami sa nemrel čas a rozhodujúce bolo koľko ktoré družstvo dostane tesných bodov. Našim družstvám sa moc nedarilo. Dievčatá skončili tretie a chalani skončili na piatom mieste. Oveľa podstatnejšie ako umiestnenie našich družstiev je však to, že takéto družstvá máme. Zároveň to, že u nás existujú ľudia, ktorí sa im venujú. Za ich prácu a obetovanie voľného času im patrí vďaka.
  Foto Výsledky
fotoFinále THHL 2015 - 19.9.2015

Posledné kolo THHL sa po druhý krát konalo na Trpíne. Organizátorom tejto súťaže bolo družstvo OLD STARS THHL. DHZ Krupina tu čakala ťažká úloha. Urobiť posledný krok a nestratiť pozície, ktoré sme si počas roka vybojovali. Muži bojovali o druhé miesto s Trpínom. Chalanom z Trpína sa pokus celkom vydaril. Dosiahli čas 14,76s. Aj keď bodový rozdiel medzi nami bol dosť veľký, keby sme svoj pokus pokazili mohli sme prísť o druhé miesto. Našťastie už nie sme v pozícií, že o dobrý výsledok bojujeme prvý krát. Tri roky bojovania vpredu z nás striasli zbytočnú nervozitu. Naši chalani urobili lepší útok ako Trpínčania. Dosiahli čas 14,26s. S lepším Milana 13,81s. O druhom mieste a miestenke na Slovenský Superpohár bolo rozhodnuté. Muži z Krupiny sa po druhý krát stali vicemajstrami THHL. Opäť raz by som sa chcel poďakovať Vladovi Pittnerovi, ktorý nahradil ešte stále nie zdravého Jozefa na poste rozdeľovača. Vlado nám tento rok určite veľmi pomohol a bez jeho pomoci by sme to mali v boji o druhé miesto oveľa zložitejšie.
Oveľa ťažšie ako chalani to mali dievčatá. Jednak bodový rozdiel v prvej trojke bol malý a konkurencia bola vyrovnanejšia. V prvej trojke sa zišli silne družstvá z Poľného Kesova, Trnavej Hory-Jalná a Krupiny. Všetky družstvá mali silu na to zabojovať a vyhrať. Dievčatá svoju ťažkú úlohu zvládli. Svoj pokus dokončili s veľkým rozumom. Veronika trochu zaváhala na spoji pri základni a preto bolo potrebné počkať. Nedať jej vodu z prvej a dať jej šancu dobehnúť k terču. Často krát sa nám počas roka stávalo, že práve v tomto momente sme zaváhali. Teraz však Katarína na stroji veľmi dobre vyhodnotila situáciu a Veronike pustila vodu presne v momente keď ju potrebovala. Dievčatá dosiahli čas 17,19s. Vyhrali súťaž i samotnú THHL. Po prvý krát tak jedno z družstiev Krupiny vyhralo ligový ročník. Z môjho pohľadu vyhralo družstvo, ktoré si to zaslúžilo. Odmakalo zimnú prípravu s chalanmi. Počas roka sa dievčatá pravidelne zúčastňovali na tréningoch. Dievčatá, ktoré cítili, že potrebujú pridať trénovali navyše samostatne. Našu snahu trochu zbrzdilo zranenie Pauly no i tento okamih sme úspešne zvládli.
Na záver gratulujem obom družstvám a ďakujem všetkým, ktorí nám počas roka akýmkoľvek spôsobom pomohli dosiahnuť tento náš spoločný úspech.
Video Foto Výsledky
Pridané: 15.9.2015
fotoFUN RUN, Beh pre radosť, III. roč. - 12.9.2015

Po koncerte Lucii Bílej sme vypomáhali organizátorom behu FUN RUN - Beh pre radosť. Našou úlohou bolo usmerniť bežcov na vybraných miestach trate. Súťaž organizovali študentky Alenka Trtolová a Paulína Miškovová. Súťažilo sa v rôznych kategóriách. Hlavné trate mali dĺžku 4km a 12,5km. Okrem nich boli pripravené aj detské kategórie.
    Foto
Pridané: 15.9.2015
fotoSMHL Ďurďové - 12.9.2015

Peťa Viciana oslovili kamaráti z Poľného Kesova či by im na finálovom kole SMHL neodbehol košík. Po skončení súťaže FUN RUN sme sa teda vybrali do Ďurďového. Družstvo Poľného Kesova je dlhoročne najkvalitnejším v THHL a podľa môjho názoru patrí aj k špičke hasičských družstiev na Slovensku. Z tohto pohľadu to bola pre Peťa veľká pocta. Skôr ako sa chalani postavili na štart vyskúšali si ako im to pôjde (Peťo, Juraj). Po nezdaroch to doladili a ja by som povedal až preladili. Okrem pásky na stranu košikára nalepili papierovú pásku aj na stranu nalievača. Tým, že ju pri útoku namočili do vody, zmenila sa z lepkavej na klzkú a tu nastal problém na saní. Vyšmyknutie savice a spojenie na druhý raz znamenalo na jednom prúde 13,xx a druhom 15,xxs. Škoda toho preladenia v príprave. Mohol z toho byť pokus na umiestnenie v prvej trojke.
  Video Foto
Pridané: 8.9.2015
fotoKoncert Lucie Bílej - 6.9.2015

Okrem našej športovej činnosti a pomoci občanom v prípade požiarov a živelných pohrôm vypomáhame aj pri rôznych kultúrno-spoločenských akciách. Jednou z takýchto akcií bol koncert Lucie Bílej. Pár fotiek nájdete v odkaze nižšie.
    Foto
Pridané: 8.9.2015
fotoTréning - 5.9.2015

Po dlhom čase sme mali voľný víkend. Skôr ako sa začal však Baja s Betkou odišli študovať na stredné školy. Bývajú na internáte a my tak máme sťažené trénovanie. Podobne ako je tomu pri mužoch, ktorí robia na rôznych zmenách a málo kedy sa stretnú spolu. Voľný víkend sme chceli využiť na spoločný tréning. Nakoľko však tých voľných víkendov nie je moc nepodarilo sa nám zísť všetkým. Nakoniec trénovala iba časť družstva žien a vypomáhali im chalani. Na tréningu sme natočili pár videí, ktoré sme zostrihali do videa, ktoré si môžete pozrieť cez odkaz nižšie.
    Video
Pridané: 30.8.2015
fotoLackov - 29.8.2015

Záver každého leta patrí súťaži na Lackove. Aj tento rok sme na tejto súťaži mali svoje zastúpenie. Už ako druhé družstvo v poradí sa na štart postavili muži. Po Jakubovom dokonalom obvarení B spoja a Rudovom prestreku, ktorý s časti spôsobila aj deravá hadica sme útok dokončili s časom 14,34s. Na lepšom Milanovom prúde to bolo 13,90s. Po mužoch prišli na rad dievčatá. Po troch týždňoch v kompletnom zložení s Paulou na prúde. Nakoľko má Paula za sebou dlhú pauzu a nie je zdravotne úplne fit. Rozhodli sme sa ísť na istotu. Tj. netlačiť zbytočne na nízky čas a všetko prispôsobiť tomu, aby sme útok dokončili v čase, ktorý Paula zvládne v zdraví. Takto riadený útok dievčatá dokončili v čase 17,73s. Lepši zostrek na strane Pauly mal hodnotu 16,xxs. Nakoľko sme mali pred sebou ďalšiu súťaž v Turčianskych Tepliciach organizátor nám umožnil odkrútiť si svoje pokusy ešte v prvom kole. Za čo by som sa im aj tu chcel poďakovať. Muži svoj pokus nezvládli. Jakub neskoro spojil C spoj. Následne nestihol spoj na mašinu. Zhasnutý stroj sa chalanom nepodarilo naštartovať a tak svoj pokus nedokončili. Dievčatá boli podobne úspešné ako v prvom kole. Pokus dokončili s časom 17,97s. Na súťaži chalani obsadili tretie miesto a dievčatá miesto prvé. Po súťaži sme sa presunuli do Turčianskych Teplíc, kde na nás čakalo kolo THL a Turčianska Trojka súťaž v sacej strane požiarneho družstva.
Aby som nezabudol, opäť by som chcel poďakovať Vladovi Pittnerovi z Poľného Kesova, ktorý nám pomohol na poste rozdeľovaču.
Video Foto Výsledky
fotoTHL Turčianske Teplice - 29.8.2015

Ako prvý z Lackova odchádzal Laco. Ponáhľal sa, nakoľko v Turčianskych Tepliciach robil štartéra. Muži a ženy išli na súťaž po ukončení svojich pokusov. Súťaž v Turčianskych Tepliciach sa išla na pevný štart pištoľou. I preto sú dosiahnuté časy o trochu vyššie ako sme na to zvyknutý z THHL. Ako prvý sa na rad postavili chalani. Po vypadnutí savice z Erikových rúk, chybe na saní  chalani dokončili svoj pokus v čase 15,87s. Pozitívne na tom je, že sme to zvládli lepšie ako pri rovnakej chybe v Hodruši. Erik neubral plyn, odpustil vzduch cez ventil a tak strata bola menšia. Po chalanoch prišli na rad dievčatá opäť v rovnakom zložení ako na Lackove a s rovnakou taktikou. Tento krát sme museli ubrať plynu trochu viac, nakoľko Paula zakopla. Výsledný čas dievčat mal hodnotu 17,84s. Pred nami boli iba suverejne najlepšie dievčatá z Turčianskych Teplíc. Súťaž v Turčianskych Tepliciach bola pre nás takou malou generálkou na finále Extraligy SR, ktoré sa v Tepliciach koná na konci septembra. Muži na súťaži skončili na šiestom mieste.
Už tradične poďakovanie pre Vlada, ktorý lepí miesto po zranenom Jozefovi na rozdeľovači.

Turčianska Trojka - 29.8.2015

Po ligovej súťaži THL, prišla na rad súťaž sacej strany s názvom Turčianska Trojka. Na tejto súťaži sme mali zastúpenie troch družstiev. Jedného družstva mužov a dvoch družstiev žien. Lepšie sa darilo mužom, ktorým strojníka robil Peťo Bujna z Turčianskych Teplíc. Chalani dosiahli čas 8,60s. Druhý pokus na maximum im nevyšiel. Čas z prvého pokusu sa nepodarilo prekonať žiadnemu družstvu a tak si z Teplíc odniesli putovný pohár v podobe nadrozmerného košíka. Po chalanoch sa predstavili dievčatá A, ani jeden pokus nezvládli tak ako by si predstavovali. Navyše si Lenka v prvom pokuse narazila prst. Čas 10,44s znamenal konečné tretie miesto. Lepšie boli len dievčatá z Turčianskych Teplíc. Dievčatá Krupina B v prvom pokuse skončili na nenakrútenom košíku. Druhý pokus zvládli lepšie no čas 15,63s im víťazné pozície nepriniesol. Z tejto súťaže sme si tak odniesli prvé a tretie miesto.
Poďakovanie patrí Peťovi Bujnovi, ktorý s jeho Krupinskými chlapcami súťaž vyhral :).
Video Foto Výsledky
Pridané: 23.8.2015
foto11.kolo THHL - Hodruša Hámre 22.8.2015

Predposledné kolo THHL sa konalo u nováčika z Hodruši Hámre. Súťaž sa konala na futbalovom ihrisku. Ako v minulosti tak aj teraz nás tu čakalo pekné prostredie, dobre zorganizovaná súťaž a tribúna plná ľudí čo sa vidí iba málo kde. Ako sa blíži záver ligového ročníka tak s ním vzrastá aj nervozita. Tá je o to väčšia, že pri dievčatách máme zranenú Paulu a na poslednom kole sme stratili náskok, ktorý sme si v Drženiciach urobili. V boji o prvé miesto sú pokope tri silné družstvá. Naše dievčatá spolu s dievčatami z Poľného Kesova a Trnavej Hory-Jalná. Pri mužoch už nebola ani teoretická šanca na víťazstvo. No o druhé miesto nás čaká ešte tvrdý súboj s chalanmi z Trpína. Dievčatá sa dohodli s Alenkou z Poľného Kesova a tak družstvo sme mali zložené veľmi dobre. Túto skutočnosť dievčatá potvrdili aj vo svojom pokuse a dosiahli svoj najlepší doterajší súťažný výsledok 16,64s. Chalani z Trpína zaváhali a naskytla sa možnosť odpútať sa od Trpína. Žiaľ túto možnosť sme nevyužili po zle nabratej vode, alebo skoro odstrihnutej vode sme stratili na saní strašne veľa času pokus sme dokončili s časom 16,01s. Na obranu Erika na stroji treba napísať, že toto sú veci na ktoré nie je pripravený a ako nováčik na tomto poste sa ich musí naučiť zvládať postupne. Dievčatá skončili na prvom mieste. Odskočili svojim súperom. Nemajú však ešte nič isté. O všetko rozhodne posledné kolo. Muži skončili celkovo na 8 mieste. Trpínčanom zase o trochu odskočili. Rovnako i tu sa rozhodne až na finálovom kole.
Aby som nezabudol ďakujem Alenke Čičovej, že nám tento krát dala prednosť a samozrejme aj Vladovi Pittnerovi, ktorý zaskakuje za zranenného Jozefa.
Video Foto Výsledky
fotoHodruša Hámre 22.8.2015 - nočná súťaž

Po dennej súťaži prišla na rad súťaž nočná. I v tejto súťaži sa dievčatám darilo viac ako chalanom. Podarilo sa im dokonca vyhrať a tak po Rakši tento okamih zopakovali druhý krát. Na nočnej súťaži dosiahli čas 17,60s. Lepši pravý prúd (Alenka Čičová) mal hodnotu 16,71s. Chalani svoj pokus nezvládli. Teda najprv som ho nezvládol ja ako štartér. Na súťaži sme mali novú pištoľ s ktorou som ešte nemal poriadne odskúšané štartovanie. Pištoľ prvý krát nevystrelila a niektorý chalani sa neudržali. Našťastie nám veľmi férovo rozhodca umožnil druhý štart. Žiaľ Jakub na B-čke na svoje spoje nevidel. Nezapojil C a pokus sme nedokončili.
Na záver poďakovanie pre Alenku Čičovú a Dalibora Priadku za pomoc, záskok za zranených Paulu a Doda.
  Foto Výsledky
Pridané: 19.8.2015
foto10.kolo THHL - Malý Lapáš 16.8.2015

Nedeľné kolo THHL nás čakalo v Malom Lapáši. Nakoľko obe naše družstvá si po kole v Drženiciach v ligovom hodnotení pomohli bolo potrebné potvrdiť tento výsledok. Žiaľ tento krát sa viac darilo chalanom a stáva sa pravidlom, že buď sa darí mužom, alebo ženám. Muži mali ísť pôvodne na štart neskôr. Nakoľko však Ruda čakal futbalový zápas vyšiel nám organizátor v ústrety a presunul nás na tretie miesto. Nakoniec sme však štartovali ako druhý, pretože domáci v tom čase ešte neboli kompletní. Už v Drženiciach vypadal pokus mužov pekne. Milan dal najrýchlejší prúd, žiaľ Rudo prestriekal. Tento krát to však dopadlo dobre na oboch prúdoch. Konečný čas 13,85s a prekvapujúco lepší čas na Rudovom prúde 13,84s. V samotnom pokuse to však chvíľu vypadalo dosť zle. Vlado nedal na prvý krát pravý prúd na rozdeľovači. Našťastie to rýchlo zvládol a predviedol svoje vynikajúce šprintérske schopnosti. Po takomto dobrom výsledku mužov išli na rad dievčatá. Žiaľ zrejme aj výsledok mužov spôsobil pocit, že dievčatá musia byť podobne úspešné. V skutočnosti však z hľadiska ligového hodnotenia nebolo potrebné ísť na rýchli pokus. Skôr bolo potrebné ísť na pokus z rozumu. Tu som ako tréner zaváhal a dievčatá na to neupozornil. Svoj pokus rozbehli na saní veľmi rýchlo. Katarína pustila vodu dopredu podobne rýchlo. Keď si to uvedomila na chvíľu ubrala plyn no to už bolo neskoro a na veľmi krátky čas. Baja, ktorú sme z rovnakých dôvodov ako Drženiciach presunuli z rozdeľovača na prúd nestihla vybehnúť. Z môjho pohľadu vzadu to vypadalo, že by to možno dala aj s väčšej diaľky. Katarína to vyhodnotila inak ubrala plyn. Baja dotiahla prúd a zostrekla. Výsledný čas 27,01s znamenal konečné 6.miesto.
Keď to pri mužoch časovo vypadalo nádejne počas súťaže ich na druhé miesto presunuli chalani z Poľného Kesova časom 13,84s. Lepši prúd Jara Vavríka mal hodnotu 13,04s a dostal sa na prvé miesto v ligových štatistikách. Nakoľko Trpínčania boli v ligovom hodnotení na treťom mieste tak sme im zase odskočili iba o dva body a o konečnom druhom mieste rozhodnú posledné dve kolá. Dievčatá ktoré si v sobotu polepšili si zase v nedeľu pohoršili a padli na druhé miesto. V kategórií ženy je odstup na prvých miestach jednobodový a teda každé z týchto troch družstiev má veľkú šancu na celkové víťazstvo.
Poďakovanie podobne ako v Drženiciach Vladovi a Silvií z Poľného Kesova, ktorí nám pomohli zvládnuť naše pokusy.
Video Foto Výsledky
Pridané: 17.8.2015
foto9.kolo THHL - Drženice 15.8.2015

Po víkende, ktorý sa zapísal do histórie DHZ Krupina tromi víťazstvami na troch súťažiach nás čakala ďalšia previerka. Tento krát išlo o sobotno/nedeľné dvojkolo THHL v ktorom sme mohli veľa získať a rovnako veľa stratiť. Prvá súťaž sa konala v Drženiciach. Náš najväčší problém bol vybaviť prúdničiarku ako náhradu za zranenú Paulu. Paula má svalové zranenie, ktoré jej nedovolí šprintovať. Problém je o to väčší, že naše družstvo sa v priebehu sezóny zohralo natoľko, že je pravidelne schopné dávať vodu na zostreky 16 sekúnd. Paula s Veronikou, zase sú schopné k takej vode dávať aj potrebné zostreky. V našej lige je žiaľ iba pár dievčat, ktoré sú na tom podobne. V Drženiciach boli všetky prúdiarky, ktoré pripadali do úvahy obsadené. Dievčatá ktoré sme oslovili ďalej si buď netrúfali, alebo mali iný dôvod prečo nám nemohli pomôcť. Našťastie sme okrem pravidelného tréningu cez týždeň zvolali aj záchrany tréning na piatok. Tu sme sa z Baji , ktorá behá rozdeľovač snažili spraviť prúdiarku. Tak trochu sme predpokladali, že na súťaži bude s týmto postom problém. Baji to na tréningu išlo celkom fajn. Lepšie pokusy boli v čase 17 sekúnd. No striedali ich aj menej podarené pokusy. Vedeli sme však, že v prípade potreby máme aj plán B. Tento sme nakoniec využili aj v Drženiciach. Baja sa posunula na ľavý prúd a na rozdeľovač sme si požičali Silviu Rehákovu s Poľného Kesova. Nakoniec z toho bol čas rovných 19,00s. Pričom lepší prúd na strane Veroniky mal hodnotu 17,45s. V konečnom hodnotení nám to vďaka roztrhnutej hadici Poľného Kesova a nezdaru súperov stačilo ma druhé miesto. Pred dievčatami štartovali chalani. Nakoľko je Radko stále doma na dovolenke opäť bol na stroji. Erik sa presunul na B-čku a Jakub bol ako náhradník zbierať skúsenosti. Chalani rozbehli svoj pokus pekne. Dosiahli čas 14,84s. Pričom lepšia Milanova strana mala hodnotu 13,74s. Tento čas bol najrýchlejším zostrekom a tak si Milan niesol aj odmenu v podobe najrýchlejšieho prúdničiara. Po súťaži v Drženiciach sa čas družstva presunula k priehrade v Bátovciach a čas družstva odviezla Veroniku do Novej Dediny. Tam sme sa prihlásili na súťaž a nakoľko bolo pred nami cca ďalších cc 20 družstiev išli sme za zvyškom do Bátoviec. Po malom schladení v priehrade nás opäť čakala cesta na súťaž v Novej Dedine.
Na záver by som sa chcel poďakovať Silvii Rehákovej z Poľného Kesova, ktorá nám pomohla vyplniť voľné miesto v zostave žien. Rovnako tradične Vladovi Pittnerovi z rovnakej DHZ, ktorý zaskakuje za zraneného Jozefa.
Video Foto Výsledky
fotoHNHL - Nová Dedina 15.8.2015

Po ligovom kole THHL nás čakalo ligové kolo HNHL, ktoré sa konalo v Novej Dedine. Pri pohľade na výsledky sme zistili, že v prípade vydarených pokusov by z toho mohlo byť pekné umiestnenie. Z tohto dôvodu sme upravili plán družstva mužov. Nakoľko ráno nastala situácia, že po príchode Radka sme zrazu mali dvoch B-čkarov. Naplánovali sme to tak, že Erik bude robiť B spoj na ligovom kole a Jakub na súťaži v Novej Dedine. Tu pôjdeme útok viac menej pre zábavu s Erikom na rozdeľovači. Nakoniec sme však druhú časť plánu prehodnotili a na rozdeľovač sme si požičali chalana z DHZ Tesárske Mlyňany. Pri dievčatách sme rovnako ako na ligovom kole potrebovali pomôcť na prúde. Vzhľadom na to, že v HNHL môže byť náhradník vo viacerých družstvách mysleli sme si, že to vyriešime pomerne jednoducho. Žiaľ niekedy súťaživosť zachádza za ľudské hranice. Preto sme miesto požičania prúdiarky museli požičiavať rozdeľovač. Baja sa tak znovu presunula na prúd. Na jednej strane negatívna vec. Na strane druhej pozitívna. Postupne si môžeme vychovávať ďalšiu prúdiarku, ktorú v prípade potreby budeme môcť použiť. Tento krát to bolo tréningovo s tým, že keď sa zadarí bude dobre, keď nie budeme o skúsenosť bohatší. Ako prvý sa na rad postavili chalani. Nezvládli sanie, Peťovi vyletel nad hladinu kôš. Muži ukončili pokus s časom 16,22s a skončili na 8.mieste. Dievčatám sa darilo viac. Pokus dokončili s časom 18,76s. Lepši prúd na strane Veroniky mal hodnotu 17,47s. Dievčatá aj v takomto náhradnom zložení obsadili celkové tretie miesto.
Poďakovať by som sa chcel chalanovi z Tesárskych Mlyňan a dievčaťu z Devičia, ktorí nám pomohli doplniť družstvá a zúčastniť sa na súťaži.
  Foto Výsledky
Pridané: 9.8.2015
foto8.kolo THHL - Hont. Nemce 8.8.2015

Po prvý krát organizovali kolo THHL dobrovoľní hasiči z Devičia. Prvý krát sa tiež stalo, že organizátor nerobil súťaž doma. Súťaž sa konala v Hontianskych Nemciach nakoľko organizátor doma nenašiel vhodný priestor. Mne osobne sa v Nemciach páčilo a myslím som nebol jediný. Naše družstvá bojujú o popredné miesta v Tekovsko-hontianskej hasičskej lige a na súťaž sme išli s úmyslom zabojovať a vylepšiť, prípadne udržať si svoje pozície. Viac sa darilo mužom. Tí po prvý krát tento rok vyhrali ligové kolo. Určite to bolo aj vďaka zaváhaniu bezkonkurenčného Poľného Kesova, ale to nijako neznižuje výsledok nášho družstva. Nakoľko je Radko doma na dovolenke a po dlhom čase sa medzi nás vrátil aj Lukáš, to ráno vypadalo tak, že oprášime zostavu z konca roka 2013. Žiaľ Lukáš mal zdravotné problémy a tak sme si na koniec požičali Andreja Taryho z Trpína, ktorý nám pomohol dosiahnuť tento pekný výsledok. Chalani dosiahli čas 14,78s. Stiahli náskok Trpína a momentálne sa s ním delia o druhé miesto. Po chalanoch sa postavili na štart dievčatá, žiaľ urobili chybu na saní, ktorá ich stála pekný výsledok. Dosiahli čas 23,08s a skončili na 6.mieste. V lige klesli s prvého miesta na miesto druhé. Po súťaži sme sa ponáhľali na Extraligové kolo do Rakše. Nakoľko sa ale chalani dostali na bedňu počkali sme kým si tento moment vychutnajú. Kto vie koľko krát sa nám tento rok taká šanca ešte naskytne :).
Na záver ďakujem Andrejovi z Trpína za pomoc, ktorú nám ochotne poskytol. Navyše v čase keď práve s Trpínom bojujeme o celkové druhé miesto v THHL.
Video Foto Výsledky
fotoTHL - Rakša 8.8.2015

Po ligovej súťaži THHL sme sa vybrali do Rakše, kde nás čakalo ďalšie kolo Extraligy SR v požiarnom útoku. Prihlásili sme sa aj na nočnú súťaž. Po dlhom čase sme sa dostali k trom súťažiam za jeden deň. V Rakši nás čakalo príjemné prostredie. Trať bola trochu obtiažnejšia. Prvý kopček bol na základni a potom druhý čakal súťažiacich v behu k terčom. Hlavne pri rozdeľovači bolo to stúpanie väčšie. Nebolo to zase zlé len trochu obtiažnejšie. Pozor si museli dávať hlavne košikári a potom bolo do toho treba dať všetko, aby na konci nechýbali potrebné metre. Ako prvý sa na štart postavili naši muži. Zase raz nám vypomáhal Vlado Pittner nakoľko Jozefa máme stále nedoliečeného a Lukáš pre zdravotné problémy tiež nemohol. Pekne rozbehnutý útok skončil s časom 14,17s na ľavej strane. Žiaľ Rudovi na pravej strane vytlačilo gumičku v spoji medzi prúdnicou a hadicou a tak sme pokus nedokončili. Po chalanoch sa na štart pripravili dievčatá. Pekne rozbehnutý pokus zastavili rozhodcovia skôr ako by ho dievčatá dobehli. Na štarte nezoplo fotobunku. Po pár družstvách nám organizátor umožnil pokus opakovať. Dievčatá tento krát nesklamali a po prvý krát si pripísali na svoje konto súťažnú 16-tku. Konečný čas 16,83s, lepší prúd 16,44s zostrekla Paula. Tento čas bol aj najrýchlejším zostrekom medzi dievčatami. Dievčatá skončili na prvom mieste čo bolo naše druhé víťazstvo v daný deň.

Nočná súťaž - Rakša 8.8.2015

V nočnej súťaži sa ako prvé predstavili naše dievčatá. Žiaľ skôr ako sa postavili na štart sa zranila Paula. Našťastie nám pomohla Alenka z Poľného Kesova, ktorá ju nahradila. Po zlej súhre Betky z Lenkou to s nakrútením koša trochu trvalo. Voda tak išla dopredu neskôr ako sme zvyknutí. Dievčatá svoj pokus zvládli úspešne skončili s časom 18,00s. V tomto okamihu to bol najlepší čas a tento čas sa do konca súťaže nepodarilo prekonať žiadnemu družstvu. Rýchlejší zostrek patril tento krát Veronike a mal hodnotu 17,XXs. Najrýchlejšieho prúdiara si tak z nočnej súťaže pre zmenu odniesla Veronika. Žiaľ po pokuse dievčat som musel ísť odviesť dve baby domov a tak som nevidel pokus mužov. Ten nezvládli, príčin bolo viacero. Od momentu kde sa štartovali sami a pri čiare im hučala mašina po moment keď v dôsledku neskorej hodiny a snahe dodržať pitný režim ich reakcie neboli dostatočné k danej situácií. Dúfam, že na nete nájdem video a budem si môcť daný pokus pozrieť :). Vďaka jednému víťazstvu mužov a dvom víťazstvám žien sme domov odchádzali s troma prvými miestami čo sa nám myslím ešte nikdy nepodarilo.
Na koniec opäť raz vďaka dvom ľuďom z Poľného Kesova. Alenke Čičovej, ktorá s nami odbehla nočnú a Vladovi Pittnerovi, ktorý odbehol obe súťaže.
Video Foto Výsledky
Pridané: 1.8.2015
fotoPožiar - Krupina časť Papuľka - 31.7.2015

Dňa 31.7.2015 sme boli privolaní k požiaru na Papuľke (časť Krupiny). V čase keď sme prišli na miesto mali už profesionálni hasiči požiar pod kontrolou. My sme im vypomáhali s dohášaním miest kde hrozilo znovu rozhorenie požiaru. Príčina vzniku nebola zistená. Oheň spálil časť lúk, prebehol sadom a spálil tiež časť poľa. Našťastie sa požiar podarilo uhasiť skoro a nezasiahol ďalšie miesta v okolí.
  Video Foto
Pridané: 26.7.2015
fotoSSHL, 5.kolo Extraligy SR v PÚ - Podvysoká 25.7.2015

Dňa 25.7.2015 sme sa vybrali na ďalšie extraligové kolo. Tento krát do Podvysokej kde sme súťažili po prvý krát. Počas cesty nás zasiahli dve silné búrky a tak sme zvažovali či má vôbec zmysel ísť tak ďaleko na súťaž. Nakoniec sa stalo dobre, že sme sa neotočili. Chalanom síce pokus nevyšiel. Problém mal Jakub v kopačkách, ktoré neboli vhodné na takúto trať. Chalani ho prešprintovali a všetko robil na poslednú chvíľu. Zle hodenou B hadicou zhodil Vlada z rozdeľovačom. I napriek tomu sa stále dal tento pokus dokončiť v pomerne slušnom čase. Žiaľ ešte väčší problém ako Jakub mal Rudo. Na základni nezobral kotúč a miesto toho, aby sa snažil behom dohnať to čo pokazil sústredil sa viac na obzeranie za seba. Nedostal sa na miesto z ktorého by bol schopný zostreknúť terč a tak chalani svoj pokus nedokončili. Prišli o body, ktoré si mohli zapísať do extraligovej tabuľky. Keď som písal na začiatku, že bolo dobré, že sme sa neotočili. Myslel som pokus dievčat. Ešte som to nespomenul, ale v oboch družstvách nám chýbal rozdeľovač. Pri mužoch je po zlom doskoku z bariéry stále zranený Dodo. Na súťaži ho zastúpil opäť Vlado z Poľného Kesova. Pri dievčatách zase chýbala Baja, ktorá bola na dovolenke. Vlada sme mali dohodnutého dopredu. No náhradu za Baju sme hľadali na mieste. Ukázalo sa, že tobola  ťažká úloha. Vzhľadom na to, že sme prišli na súťaž neskoro veľa dievčat tam už nebolo ak boli z rôznych dôvodov sa im bežať nedalo. Našťastie pomohli nám domáci hasiči z Podvysokej a Lucia Řezníčková bola skutočne dobrá pomoc. Aj vďaka nej dosiahli dievčatá čas 17,397s. Skončili na krásnom druhom mieste. Na súťaži nám hasiči z Poľného Kesova dali chrobáka do hlavy v podobe súťaže v Pravoticiach a tak po malej porade padlo rozhodnutie, že ideme vyskúšať šťastie aj do SMHL.
Na záver by som chcel poďakovať Vladovi Pittnerovi a Lucii Řezníčkovej za pomoc pri našich pokusoch.
  Foto Výsledky
fotoSMHL - Pravotice 25.7.2015

Pravotice sú ďalším miestom na mape hasičských súťaží kde sme ešte nepretekali. Na miesto sme prišli krátko pred záverom súťaže a podobne ako v Podvysokej aj tu nás čakalo trápenie s hľadaním náhrady na ženský rozdeľovač. Tento krát nám pomohlo dievča so Šišova. Nie je dobré keď okrem svojho pokusu musíte riešiť kopec iných vecí. V Pravoticiach sme okrem hľadania náhrady musel aj rýchlo prichystať veci a nájsť priestor v poradí tak, aby naše družstvá nešli po sebe. Nakoľko pretekáme z rovnakým náradím. Tu nám pomohli domáci a umiestnili nás tak, že sa to dalo pekne zvládnuť. Ako prvé sa postavili na štart dievčatá. Svoj pokus rozbehli veľmi pekne a aj napriek problému so zapojením B-hadice na rozdeľovač to vypadalo na prvú zostreknutú súťažnú 16-tku. Žiaľ Veroniku trhlo dozadu Katarína sa na stroji zľakla a ubrala plyn. Nakoniec z toho bol výsledný čas 17,70s. Paula zostrekla v čase 16,92s. Po dievčatách prišli na rad chalani aj tí svoj pokus rozbehli pekne menšie zaváhanie urobil Jakub na B spoji, ktorý zapájal až po ceste. Žiaľ ani tu sa nám nevyhla chyba na stroji. V čase keď Erik pustil plyn, aby dotiahol savicu na stroj spadol mu plyn a ubral otáčky. Kým znovu pridal trvalo to istú chvíľu. Kto vie ako by to dopadlo či by z toho bol čas 13s, alebo by to chalani nevybehli. Takto sme dosiahli výsledný čas 14,70s. Lepší zostrek mal Milan 14,31s. Po súťaži nás čakala ešte dlhá cesta domov. Okrem rozkopaných ciest nás rovnako ako ráno zastihol aj silný dážď, ktorý v kombinácií z tmou bol veľmi nepríjemný. Domov sme však dorazili šťastne. Ja osobne neľutujem, že sme absolvovali takúto dlhú cestu. Najlepším tréningom je vždy súťaž. Tu Vás prekvapia veci, ktoré sa doma v rovnakom prostredí nestávajú. Navyše môžete čo to odkukať od druhých družstiev. Ja som napríklad v Pravoticiach zistil, že počet družstiev, ktoré dokážu dávať pravidelné 13-kové časy sa rozširuje. Rovnako tak sa zlepšujú aj dievčenské družstvá ktoré sú schopné dávať časy za 16s. V prípade Nosíc i 15s. Z nášho pohľadu do budúcna musíme riešiť náhradu skôr ako na súťaži, dotiahnuť plyn, kúpiť Jakubovi vhodnú obuv a rad ďalších maličkostí, ktoré je potrebné urobiť ak sa chceme priblížiť a udržať v špičke.
Na záver by som chcel poďakovať Vladovi Pittnerovi a dievčaťu so Šišova za pomoc pri našich pokusoch.
Video Foto Výsledky
Pridané: 19.7.2015
foto7.kolo THHL - Príbelce 18.7.2015

Žiaľ nie každý deň je nedeľa a táto veta platila aj pre nás v prípade súťaží v Príbelciach a Zbore. Naraz sa nám nakopilo veľa vecí v jeden deň a tak to chvíľu vypadalo, že tvrdá zimná príprava a celoročná drina príde na zmar. Okrem Ruda, ktorý mal rodinnú oslavu sa nám zranil Dodo na tréningu stovky. Zrazu nám chýbali dvaja členovia družstva mužov. Na začiatku roka sme sa dohodli, že odbeháme THHL a Extraligu SR v Pú. Ráno na zbrojnici sme však začali riešiť, kto vlastne na Extraligové kolo pôjde nakoľko viacerí mali na poobedie zrazu iné plány. V takejto atmosfére sme sa vybrali do Príbeliec. Čo je podľa mňa škoda, lebo športovec okrem fyzickej prípravy musí mať na svoj pokus aj pokoj a neviem ako členovia našich družstiev, ale ja som ho isto nemal.
Náhradu za Ruda sme mali dohodnutú dopredu no v Príbelciach sme museli vyriešiť náhradu za zraneného Doda. Tu nám pomohol Libor Priadka z Devičia. Žiaľ pokus chalanom nevyšiel. Dávno som nevidel Milana tak dlho zvárať na základni. Keď sa mu už podarilo zapojiť prúd Erik zle odhadol situáciu nepozrel sa poriadne dopredu a pustil vodu na krásnu trinástku :), žiaľ bežalo sa do kopca a viacero vecí vpredu nebolo tak ako malo byť. Lepši zostrek dal Jaro Vavrík z Poľného Kesova. Zostrekol v čase 15,01s. Milan musel hadicu dotiahnuť a bol z toho čas 26,82s. Po dotiahnutí náskoku Trpínčanov v minulom kole sme prakticky na druhú súťaž prišli o všetko čo sme dotiahli. Po chalanoch sa postavili na rad dievčatá. Žiaľ ani im sa nedarilo. Rýchle sanie a pomalé nasunutie savice na stroj spôsobilo to, že Betke vybehla voda so savice skôr ako ich stihla spojiť. Tým, že nabrala plnú savicu, odplavilo jej savicu od stroja a hodnú chvíľu sa pasovala so spojením. Výsledný čas 21,00s. Podobne ako pri chalanoch aj tu zbytočná strata. Po skončení pokusov sme museli dotiahnuť zloženie družstiev pre Extraligové kolo. Počkali sme na dievčatá, ktoré vypomáhali vo viacerých družstvách a vyhodnotenie súťaže. Tu si Paula prebrala ocenenie za najlepší zostrek, ktorý dosiahla v družstve z Poľného Kesova. Potom sme sa už oklieštení vybrali na dlhú cestu do Zbory.
Na záver by som chcel poďakovať Jarovi Vavríkovi a Liborovi Priadkovi za pomoc pri našich pokusoch.
Video Foto Výsledky
fotoSMHL, 4.kolo Extraligy SR v PÚ - Zbora 18.7.2015

Po niekoľko hodinovej ceste sme úspešne dorazili do Zbory. Areál v Zbore ma zaujal na prvý pohľad. Vždy som si myslel, že na niečo také je potrebné mať veľký priestor. Tu ma však prekvapilo, že pekný hasičský areál sa dá vybudovať na relatívne úzkom priestore, ktorý robí tento priestor zaujímavým. Skôr ako sme sa postavili na štart museli sme dať znovu dokopy družstvá. Pri mužoch sme Libora vymenili za Vlada a na prúde ostal Jaro. Ďakujem chalanom z Poľného Kesova, že nám umožnili takúto výmenu. Pri dievčatách nám chýbalo kompletné sanie nakoľko Paula bežala ako náhradníčka za Poľný Kesov nemohli sme podobnú výmenu realizovať u dievčat a tak som rád, že nám prišli vypomôcť dievčatá z Turčianskych Teplíc. Na tie sme však museli počkať, lebo pretekali v ČR na Moravsko Slezkej hasičskej lige. Družstvá sme podľa mňa poskladali dobre a keby nám útoky vyšli mohli byť z toho aj pekné časy. No nebehá sa na keby. Ako prví išli na rad muži Erik zazváral na spoji a bolo po útoku. Na obranu Erika však treba napísať, že mal za sebou 5 dvanásť hodinových nočných a dlhú cestu so súťaže na súťaž. Muži dokončili svoj pokus s časom 20,36s. V silnej konkurencií 50 družstiev skončili na 35 mieste. Po mužoch prišli na rad dievčatá. Rovnako ako pri chalanoch aj tu nastal problém na stroji. Žiaľ pred útokom sme si nestihli vyskúšať všetky veci. Dievčatá z Turčianskych Teplíc robia sanie z hora. Stroj je tak na kraji základne a savica strojníka je z druhej strany mašiny. Naša Katarína je navyše nižšia normálne behá cez základňu. Teraz išla popri nej. Všetky tieto veci znamenali, že Katarína nedokázala na prvý krát zobrať savicu so stroja. Pokiaľ prišla na to ako to spraviť bol už pekný čas preč. Dievčatá skončili s časom 19,88s na šiestom mieste so 17. družstiev. Škoda toho čo sa počas dňa stalo do Extraligovej tabuľky sme si pripísali dva body. Na konci ročníka uvidíme aké dôležité budú. Po našich pokusoch sme sa ponáhľali domov. Baju čakal odchod na dovolenku. Škoda, že to bolo tak na rýchlo osobne by som si súťaž a okolie v Zbore pozrel aj za iných okolností.
Na záver veľké poďakovanie DHZ Poľný Kesov, chalanom Vladovi a Jarovi. Zároveň poďakovanie DHZ Turčianske Teplice dievčatám so sania a Jozefovi. Na ktorého som pri písaní zabudol. Jozef nahradil Milana na ľavom prúde. Samozrejme ďakujem aj Peťovi Bujnovi, že dievčatá prehovoril a priviezol do Zbory.
Video Foto Výsledky
Pridané: 19.7.2015
fotoMajstrovstvá Slovenska dobrovoľných hasičov v hasičskej stovke - Turany 12.7.2015

Okrem požiarneho útoku sme sa minulý rok v zime začali venovať aj novej disciplíne hasičského športu. Touto disciplínou je hasičská 100-ka. Tento rok sme sa už zúčastnili na niektorých súťažiach. Nakoľko sa naše výsledky postupne zlepšujú rozhodli sme sa zmerať si svoje sily aj na Majstrovstvách Slovenska dobrovoľných hasičov. Do Turian vyrazili všetci čo sa u nás stovke venujú. V kategórií muži nás zastupoval Jozef Gregáň. V kategórií staršie dorastenky nás zastupovali Paula Gajdošíková a Veronika Šulajová a v kategórií mladšie dorastenky Baja Cesnaková. Súťaž bola zaradená do celoslovenského kola previerok pripravenosti. Bola to na jednej strane zaujímavá myšlienka na druhej strane to však bolo dosť nedomyslené. Pekná myšlienka pre propagáciu tejto disciplíny. Nedomyslené preto, že súťaž mala v nejakom čase začať musela sa však prispôsobovať inej súťaži. Začiatok mal byť o 11-tej dievčatá sa dostali na rad až niekedy o 16-tej. Ako prvý sa postavil na štart Jozef. Z dvoch pokusov, ktoré mal mu lepšie vyšiel ten prvý. Dosiahol v ňom čas 20,96s. Tento čas mu stačil na 14. miesto. Z môjho pohľadu je pozitívne to, že Jozef ide postupne časom dolu a nechýba mu veľa k tomu, aby sa prehupol pod 20 sekúnd. To je taký náš spoločný cieľ pre tento rok. Po mužských pokusoch prišlo k vynútenej prestávke a po nej nasledovali pokusy žien a dievčat. Z našich dievčat sa prvá predstavila Paula. Svoj pokus zvládla v čase 19,40s. Po prvých pokusoch tak bola na druhom mieste vo svojej kategórií. Žiaľ v druhom pokuse jej nevyšiel krok na prekážku skákala opačnou nohou a potom už z toho nevedela dostať toľko koľko potrebovala. Druhý pokus dokončila v čase 27,52s. Po Paule štartovala Veronika z môjho pohľadu mala smolu, že s ňou v rozbehu nikto nebol a tak nemala s kým súperiť. Veronika v prvom pokuse dosiahla čas 21,30s v druhom si polepšila na 20,69s. Veronika má rýchli začiatok, ale veľa stráca na kladine. Keď sa jej podarí prebehnúť kladinu rýchlo a nezaváha na spojoch určite z toho bude aj čas pod 20 sekúnd. Ako posledná z našich sa postavila na štart Baja. Svoj prvý pokus nezvládla spadla z kladiny. V prvom pokuse dosiahla čas 35,32s. Je to škoda, lebo takáto vec sa jej stala už asi tretiu súťaž po sebe. Vždy jej prvý pokus nevyšiel a v druhom potom nemohla dať so seba maximum. Myslím si, že ani v Turanoch to nebolo v druhom pokuse maximum. Baja dosiahla čas 21,93s. V celkovom hodnotení skončila Paula na treťom mieste, Veronika na štvrtom mieste a Baja na druhom mieste. Krupina tak má vicemajsterku a druhú vicemajsterku Slovenska v tejto disciplíne. Po dlhom čakaní keď už dievčatá toho mali dosť som tak na záver videl na ich tvárach aj šťastie. Ak chceme na budúci rok uspieť musíme sa dostať častejšie k trénovaniu. Musíme odstrániť nedostatky, ktoré sa v našich pokusoch nachádzajú. Uvidíme ako dopadne zima a či sa ešte niekedy na podobnom podujatí zúčastníme.
  Foto Výsledky
Pridané: 11.7.2015
fotoMSL - Košatka 11.7.2015

Po prvý krát sa zástupcovia nášho dobrovoľného hasičského zboru predstavili na kole MSL -  MoravskoSlezkej ligy v požiarnom útoku, ktorá sa behá v Českej republike. Neštartovali sme za Krupinu, ale vypomáhali sme Turčianskym Tepliciam, ktorým chýbali na niektorých postoch ľudia. Pred súťažou sme si najskôr dali tréning, aby sme si vyskúšali ako nám to spoločne pôjde. Najväčšou zmenou prešla Lenka. Nakoľko naša savica nemá odľahčenú koncovku veľmi zle sa ukladá na základni v zmysle pravidiel, ktoré sú v ČR. Tj. savica sa nesmie dotýkať zeme. Lenka sa tak naučila chodiť s košíkom uloženým hore na stroji. Na to, že to robila prvý krát jej to išlo veľmi pekne. Baji v prvom pokuse vytrhlo koncovku z rozdeľovača Turčianskych Teplíc a tak na ďalšie pokusy už išla so svojim. Myslím, že pokusy dievčatám celkom pekne vychádzali podobne chalanom s Erikom. Prípravu na súťaž sme tak zvládli. V sobotu ráno sme vyrazili na cestu do Turčianskych Teplíc kde sme presadli a vyrazili do Košatky. Ako prvý sa predstavili chalani. Po menšom zaváhaní na koši dokončili svoj pokus s časom 15,227s skončili na 7. mieste v ligovom hodnotení. Po krátkom čase prišli na rad dievčatá. Najväčšiu nervozitu bolo vidieť na Baji. Dievčatá z Teplíc bojujú o prvé miesto a tak to nebola iba taká ľahká náhrada. Každý bod môže byť pre ne v konečnom hodnotení dobrý. Žiaľ aj na priek peknému štartu sa Baji spoje na rozdeľovači nepodarili. Nevzdalo to však a bojovala, aby bol pokus dokončený. Výsledný čas 35,981s znamenal 5.miesto. Chceli sme pomôcť no nepomohli sme tak ako by sme si predstavovali. Dúfame, že dievčatám na konci nebudú chýbať body a aj to málo čo s našou pomocou nazbierali im pomôže dosiahnuť vytúžený cieľ víťazstvo v MSL. 
Video Foto Výsledky
Pridané: 29.7.2015
foto6.kolo THHL, 3.kolo Extraligy SR v PÚ - Trpín 4.7.2015

Na Trpín sme sa po dlhom čase vybrali na Avií. Okrem družstva mužov a žien sme so sebou brali aj družstvo plameňa. Plameňáci štartovali s mašinou 1,6 v kategórií s rovnakým názvom. Na začiatku vznikal trochu chaos kto sa ako prvý postaví na štart. Najprv to mali byť chalani potom dievčatá, aby to nakoniec zase skončilo na chalanoch. Tí svoj pokus rozbehli veľmi pekne. Žiaľ krivá savica urobila svoje. Chalani to nedali z prvej do savice a po "štekaní" mašiny z toho bolo 14,71s a konečné štvrté miesto. Tých sme za posledné dva roky medzi mužmi nazbierali neúrekom. Po chalanoch prišli na radi dievčatá. Ani v ich pokuse to nebolo bez chyby. Tu však nastala až na konci útoku. Paule sa šmyklo a terč strieľala z pozície ležiaceho strelca. Aby to nemala úplne jednoduché tak navyše ležala na chrbte. Výsledný čas 18,32s znamenal konečné druhé miesto. O 4 stotiny nám ušlo miesto prvé. Na ľavej strane však svietil čas 15,56s. Išlo o zostrek Veroniky, ktorá týmto zostrekom vyhrala ocenenie za najrýchlejší zostrek medzi dievčatami. V historických tabuľkách THHL jej tento čas stačil na druhé miesto. V roku 2005 keď som s hasičským športom začínal som si povedal, že skončím keď raz strekneme za 15s. Vtedy som to bral ako top čas mužov. O 10 rokov sme sa dostali k tomu, že takéto časy sú schopné robiť dievčatá :). Nedali sme ho síce na oboch prúdoch, ale verím tomu, že keď to dievčatá neprestane baviť raz bude svietiť ako čas výsledný. Ako posledný sa predstavili naši plameňáci. Škoda padnutého koša, ktorý im znemožnil urobiť lepší čas. Pokus dokončili s časom 22,56s. Na súťaži skončili na treťom mieste. Po ligovom kole ešte nasledovala súťaž s názvom Pištová brázda. Kde si plameňáci chceli svoj čas vylepšiť. Nepodarilo sa im to. V tejto súťaži sme mali aj jedno zmiešané družstvo ale to tiež neuspelo. V ligovom hodnotení si vďaka zaváhaniu Trpína pomohli chalani, ktorí stiahli náskok na druhé miesto. Podobne tak medzi ženami zaváhali dievčatá z P.Kesova. Pre nami však skončili dievčatá z Trnavej Hory-Jalná a tak to v tejto kategórií vypadá ešte na tuhý boj do konca.
Na záver by som sa chcel poďakovať Maťovi Sulíkovi, ktorý nám po odchode Radka a dovolenke Erika odbehol stroj.
Video Foto Výsledky
Pridané: 5.7.2015
fotoVyšehradský pohár - Martin 3.7.2015

Stovkové súťaže konané na Slovensku sa žiaľ často stretávajú s ligovými kolami THHL. Nemáme moc priestoru na to, aby sme sa dostali na podobné akcie. Preto sme boli radi, že sa naše dievčatá mohli zúčastniť na súťaži Vyšehradský pohár, ktorá sa konala v Martine. Súťaži na ktorej sa zúčastňujú širšie reprezentačné výbery dorasteneckých družstiev. Dievčatám sa darilo striedavo. Najviac smoly sa ušlo Baji. V prvom pokuse nezvládla kladinu v ďalších dvoch pokusoch jej vypadla prúdnica z poza opaska. Žiaľ máme obmedzený počet opaskov, ktoré pred súťažou neboli na zbrojnici. Baja išla s požičaným veľkým opaskom, ktorý sa jej nedal dotiahnuť. Bajin najlepší čas mal hodnotu 22,43s. O trochu menej smoly mala Veronika. V prvom pokuse jej vypadla hadica pred kladinou. V ďalšom pokuse jej vypadla pre zmenu prúdnica. Príčina rovnaká ako pri Baji. Veronikin najlepší pokus mal tak hodnotu 20,83s. Najviac sa darilo Paule. Prvý pokus jej nevyšiel podľa predstáv, ale ukázal jej, že má na to, aby urobila dobrý čas. V druhom pokuse tak išla na plno a nebiť nezapojeného rozdeľovača mohla si urobiť osobný rekord. Ten na ňu počkal v treťom pokuse. Paula ho napriek zaváhaniu na prúdnici ukončila s časom 19,36s. Keby jej vyšiel záver mohol byť z toho čas pod 19s, ktorý by znamenal v takto silnej konkurencií tretie miesto. Aj napriek tomu, že sme súťaž nezvládli na 100% vidím veľké plus do budúcna. Určite všetky dievčatá dokážu dať čas pod 20s. V prípade toho že im všetko klapne podľa predstáv môže byť z toho aj čas začínajúci číslom 18.
Na záver opäť poďakovanie pre Peťa Bujnu, p. Ridzika a Jančiho Borievku za možnosť štartovať na súťaži a rôznu pomoc pred a počas nej.
  Foto Výsledky
Pridané: 28.6.2015
fotoTréning - Púchov 28.6.2015

Dnes sme absolvovali tréning v Púchove. Trénovali sme požiarny útok a hasičskú stovku. Útok to bol trochu odlišný od toho, ktorý beháme na súťažiach. Navyše dievčatá robili úplne iné posty na aké sú zvyknuté. Stovka už bola klasická. Rozdiel bol iba v tom, že sme po prvý krát behali na škvare. Na záver by som chcel poďakovať Jančimu Borievkovi, ktorý nás na tréning zavolal. p.Ridzikovi za rady, ktoré dievčatám dal a samozrejme aj dievčatám z Púchova, ktoré to s našimy dievčatami odtrénovali.
  Video Foto
Pridané: 30.6.2015
foto5.kolo THHL, 2.kolo Extraligy SR v PÚ - Krupina 20.6.2015

Od roku 2007 sa v Krupine pravidelne stretávajú hasiči pri príležitosti súťaže v požiarnom útoku. Výnimkou bol len rok 2010. V tento rok sa súťaž v Krupine nekonala. Prvé ročníky niesla súťaž názov o pohár primátora mesta Krupina. Po smrti nášho dlhoročného predsedu sme názov súťaže zmenili. Chceli sme aj takýmto spôsobom poďakovať Jančimu za všetku tú prácu, ktorú vo svojom čase venoval DHZ Krupina, hlavne práci s mládežou. Tento rok bola súťaž výnimočná tým, že okrem súťaže v požiarnom útoku sme organizovali aj II. ročník krupinskej nalievačky a I. ročník hasičskej 100-ky. Po prvý krát tak v Krupine v jeden deň boli tri súťaže. Nebolo to však všetko. Súťaž ako taká nebola zaradená iba do seriálu THHL ale po prvý krát aj do novovzniknutej Extraligy SR v pú. Extraliga SR by mala byť liga s celoslovenskou pôsobnosťou. Prvý rok má ligové kolá v Žiline, Krupine, Trpíne, Zbore, Podvysokej, Rakši a finále bude v Turčianskych Tepliciach. Nakoľko sme dostali možnosť organizovať ligové kolo Extraligy na začiatku roka sme sa dohodli, že odbeháme obe hasičské ligy. Naše družstvá sa tak tento rok predstavia na ligových súťažiach oboch líg. Vrátim sa, ale k samotnej súťaži v Krupine. Trochu netradične sme posunuli súťaž na začiatok leta. Urobili sme tak hlavne preto, aby sme v lete mali viacej voľného času. Na súťaži v Krupine sa zišlo 26 hasičský družstiev. Osemnásť mužských a osem ženských. V rámci Krupinskej naberačky sa predstavilo 25 sacích strán a v hasičskej stovke štartovalo 15 súťažiacich. Okrem Družstiev THHL do Krupiny prišli aj hasiči z Rakše, Podvysokej, Nesvád, Lackova, Tesárskych Mlyňan. Rovnako sa na súťaži predstavili aj naši mladí hasiči v družstve Krupina B. V požiarnom útoku sa medzi mužmi darilo dvom družstvám. Zhodný čas dosiahli muži z Poľného Kesova a Turčianskych Teplíc. Obaja dosiahli čas 13,58s. O prvom mieste rozhodol lepší zostrek. Ten dosiahol Tomáš Karlovský z Turčianskych Teplíc na pravej strane (13,47s). Ako tretie skončilo družstvo Tesárskych Mlyňan z časom 14,27s. Najrýchlejší zostrek dosiahli hasiči z Podvysokej. Jeho hodnota bola 13,05s. Krupina obsadila 5.miesto s časom 14,42s. Medzi dievčatami sa najviac darilo dievčatám z Trnavej Hory-Jalná. Dievčatá dosiahli čas 17,32s. Na druhom mieste skončili dievčatá z Poľného Kesova s časom 18,43s. Na treťom mieste skončili dievčatá z Branču s časom 19,75s. Našim dievčatám sa nedarilo po chybe na rozdeľovači skončili na šiestom mieste s časom 31,38s. Mali veľkú smolu. Deň pred tým na tréningu dávali časy pod 19 sekúnd. Po prvý krát sa im podarilo dať čas za 16 sekúnd. Na súťaži im však chýbal kúsok šťastia. Dúfajme, že počas roka im chýbať nebude. Po vyhodnotení súťaže sme odštartovali hasičskú 100-ku a Krupinskú nalievačku. V hasičskej stovke sa medzi mužmi najviac darilo Michalovi Mackovi (20,41s) na druhom mieste skončil Michal Ližbin (21,07s) a na treťom mieste skončil Milan Kikinder (21,32s). Medzi dievčatami sa najviac darilo Alenke Čičovej (21,02s) na druhom mieste skončila Veronika Šulajová (21,04s) na treťom mieste skončila Paula Gajdošiková (21,88s). V nalevačke bolo poradie na prvých miestach nasledovné. Muži 1.miesto Hodruša Hámre s časom 7,97s, 2.miesto Poľný Kesov 7,99s a tretie miesto Krupina s časom 7,99s. Ženy 1.miesto Krupina s časom 9,53s, 2.miesto Branč 10,12s a 3.miesto Trnavá Hora-Jalná 10,27s.
Na záver by som sa chcel poďakovať všetkým ľuďom, ktorý akýmkoľvek spôsobom pomohli pri organizovaní súťaže. Chcel by som sa poďakovať predstaviteľom MFK Strojár Krupina, hlavne p.Valicovi za úpravu trate a prostredia okolo. Chcel by som sa poďakovať sponzorom, ktorý nám pomohli zorganizovať túto súťaž a bez pomoci ktorých by sme to určite nedokázali. Ďakujem všetkým, ktorý do Krupiny prišli a súťažili u nás. Ďakujem tiež Pištovi a Vladovi, ktorý odkomentovali súťaž. Nakoniec ďakujem členom DHZ Krupina, ktorí to všetko pripravili a zorganizovali. Ak som zase raz na niekoho zabudol prepáčte nebol to zámer. Tešíme sa na stretnutie s Vami aj na budúci rok.
Video Foto Výsledky
Pridané: 14.6.2015
fotoMemoriál Jána Knotku 20.6.2015

Srdečne pozývame všetkých priaznivcov hasičského športu na II. ročník Memoriálu Jána Knotku, ktorý bude tento rok obohatený o II. ročník Krupinskej naberačky a I. ročník Krupinskej hasičskej 100-vky.
Súťaž v požiarnom útoku je zaradená do Tekovsko-hontianskej hasičskej ligy a tento rok aj do Extraligy SR v požiarnom útoku.

predbežný program súťaže.
11:00 hod - začiatok súťaže v požiarnom útoku
13:00 hod  do 14:00 prezentácia na hasičskú 100-ku
14:30 začiatok hasičskej 100-ky
po ukončení súťaže v požiarnom útoku vyhodnotení súťaže bude prebiehaš súťaž v nalievaní.

Rezervačka bude spustená dňa 14.6. na stránke www.firesport.eu

Plagát k súťaži - tu
Pozvánka na súťaž - tu
Pridané: 30.12.2015
fotoKrajské kolo PP DHZ - Polomka 13.06.2015

V roku 2008 postúpilo na krajské kolo družstvo dorasteniek DHZ Krupina. Prišlo však leto, dievčatá sa rozišli na prázdniny a na krajskom kole nás tak nikto nereprezentoval. Od roku 2004 to bolo jediné družstvo, ktoré v rámci previerok postúpilo tak vysoko. Aj napriek postupu dorasteniek v roku 2008 na krajskom kole minimálne 11 rokov DHZ Krupina nemal svoje zastúpenie. To čo po túto dobu nedokázalo žiadne družstvo zmenili dievčatá práve tento rok. Po víťazstve na obvodovom, okresnom kole postúpili i na krajské kolo. Tu skončili na peknom 4. mieste. Určite sme chceli dosiahnuť aj o čosi lepšie umiestnenie, treba však chápať to, že previerky pripravenosti sú trochu rozdielnou súťažou od tej, ktorej sa venujeme. Naše družstvá sú zamerané na požiarny útok so športovými hadicami. Zásahové hadice používame iba na previerkach pripravenosti. Na prvý pohľad to možno vypadá rovnako, ale rozdiel je vo viacerých veciach. Prvá je hmotnosť hadíc, ktorá ovplyvňuje držanie, nesenie a rozhadzovanie. Druhá vec je, že hasičské mašiny sú upravované aj na hadice, ktoré najčastejšie používate. Posledná vec, ktoré je spojením dvoch predchádzajúcich je správanie vody v hadiciach. Na previerkach pripravenosti tak majú výhodu práve družstvá, ktoré sa počas roka venujú súťažiam na hrubé hadice. Ešte dôležitejšia je štafeta, ktorá rozhoduje o výsledku. Tu potrebujete 8 rýchlych dievčat. Pri útoku, ktorému sa venujeme potrebujeme 7 dievčat, pričom aj pomalšie dievča sa dá rozumne zaradiť. Tým čo som napísal som chcel povedať, že sme neboli favoritmi súťaže. Snažili sme sa však urobiť maximum pre to, aby sme sa na súťaži nestratili a za to patrí obrovská vďaka dievčatám. Aj napriek tomu, že počas roka sa venujú tréningu požiarneho útoku so športovými hadicami. Niektoré dievčatá sa venujú aj trénovaniu hasičskej stovky si našli čas na prípravu na krajské kolo previerok pripravenosti. Nenechali to tak, že uvidia ako to dopadne, ale snažili sa na danú súťaž dôstojne pripraviť. Rovnako im treba poďakovať za peknú reprezentáciu DHZ Krupina, ktorú tento rok predvádzajú. Na záver ešte poďakovanie pre Aďu Jánovskú, ktorá nám na súťaži vypomohla. 
    Výsledky
Pridané: 09.06.2015
fotoKrupina po daždi 09.06.2015

Dnes sa Krupinou prehnal silný dážď, ktorý spôsobil zatopenie rôznych častí mesta. Asi najviac bola zasiahnutá hlavná cesta v strede mesta. Túto časť riešili hasiči z HaZZ. My sme pomáhali za domom služieb pri cukrárni. Z uvedeného miesta sme odčerpali vodu a očistili cestu od hrubých nečistôt, ktoré naplavila voda. Po tom sme prešli časti mesta, ktoré mohli byť ohrozené. Našťastie už bolo všetko v poriadku a tak sme mohli odložiť techniku a ísť zhodiť so seba premočené veci. Dúfajme, že noc bude pokojná mokré miesta rýchlo vyschnú.
    Foto
Pridané: 30.6.2015
foto4.kolo THHL - Imeľ 6.6.2015

Keby nebola v Imeli nočná súťaž tak by sa tu družstvo mužov predstavilo po prvý krát v novom zložený. Vzhľadom na to, že je Jakub mladý musel ostať doma. My sme tak hľadali pomoc na B spoj. Kde nám tento krát pomohol Rišo z Turčianskych Teplíc. Po prvý Krát mali muži na stroji Erika. Bola to tak jeho súťažná premiera, ktorá nám vyšla veľmi dobre. Dosiahli sme čas 14,51s a skončili sme na druhom mieste v celkovom hodnotení súťaže. 
Video Foto Výsledky
Pridané: 30.6.2015
foto3.kolo THHL - Turčianske Teplice 30.5.2015

V Turčianskych Tepliciach sme sa trochu netradične zišli už na začiatku ligového ročníka. Po odchode Radka do Talianska sme na stroj začali zaúčať Erika. Na Erikov post sme vytiahli Jakuba z plameňa. Jakub bol s nami aj na súťaži v Tepliciach. Tento krát však iba v pozícií diváka, ktorý nasáva atmosféru a čo to odpozerá od konkurencie. Na stroj sme nahovorili Peťa Bujnu z Turčianskych Teplíc. Prvé kolá sme nezvládli hlavne preto, že máme rýchle sanie. Na rozdeľovači sme mali Jozefa, ktorý sa na tento post dostal iba na jar a tak sa prakticky v každej súťaži učil niečo nové. Potrebovali sme preto strojníka čo dokáže odhadnúť kedy treba pridať a kedy ubrať. Preto sme si vybrali práve Peťa. Náš útok bol v trende predchádzajúcich útokov. Jozef nezapojil rozdeľovač a tak iba súhra kriku Janky a Peťovho sledovania toho čo sa deje vpredu znamenali dokončenie útoku v relatívno solídnom čase 16,01s. Žiaľ tento čas znamenal iba 10 celkové miesto. Po chalanoch sa na štart pripravili dievčatá. V peknom úroku dosiahli čas 17,05s. Skončili na prvom mieste a priblížili sa k hranici 16s, ktorú dúfam tento rok dosiahneme. Ak sa nemýlim dosiahnutý čas dievčat je aj najlepší čas, ktorý dosiahli dievčatá na niektorej so súťaží.
Na záver poďakovanie pre Peťa Bujnu za pomoc pri útoku a zisku bodov do ligovej tabuľky.
Video Foto Výsledky
Pridané: 24.5.2015
foto2.kolo THHL - Poľný Kesov 23.5.2015

Druhé kolo THHL máme za sebou. V Poľnom Kesove bývalo väčšinou slnečné počasie. Teda tak tomu bolo vždy v minulosti keď sme tam boli na súťaži. Tento krát nás však privítal dážď, ktorý ustal iba na krátku časť dňa. Ako prvé naše družstvo sa na štart postavili chalani. Keď už to vypadalo tak, že družstvo máme zložené. Radko si našiel prácu v zahraničia a podobne ako Lukáš nechal nás nechal zo dňa na deň bez pomoci. Nebudem tu písať čo si o tom myslím, ale vrátim sa k tomu čím som začal k súťaži v Poľnom Kesove a pokusu mužov. Chalani svoj pokus nezvládli. Chýb bolo viac a tak z toho bol čas 26,32s a celkové 26.miesto. Po mužoch sa na štart postavili dievčatá. Tie svoj pokus zvládli úspešne. Podarilo sa in vyhrať nie len ligové kolo ale aj celkovú súťaž. Čas, ktorý dosiahli bol 18,25s. Navyše po druhý krát sa Paula stala najlepšou prúdničiarkou. Dievčatá sa dostali aj na prvé miesto v ligovom hodnotení o ktoré sa delia s dievčatami z Devičia. Chalani sa prepadli na 5.miesto a na prvý Poľný Kesov už strácajú 20 bodov. Tento rok idú ligové kolá rýchlo za sebou. Navyše stále bojujeme s tým, že družstvo mužov nemá pre pracovné povinnosti priestor na trénovanie. Dúfam, že sa nám podarí nájsť riešenie a zabojujeme o body do celkového hodnotenia. Pri dievčatách dúfam, že to dotiahnu do úspešného konca a nebudeme musieť riešiť podobné veci. Už o týždeň máme ďalšie ligové kolo. Tento krát v Turčianskych Tepliciach.
Video Foto Výsledky
Pridané: 21.5.2015
fotoBreznička - 17.5.2015

Naša tretia stovková súťaž sa odohrávala neďaleko Lučenca v obci Breznička. Tento krát nás reprezentovali Baja Cesnaková v kategórií dorastenky, Paulína Gajdošikova a Veronika Šulajová v kategórií ženy a Jozef Gregáň v kategórií muži. Paula a Veronika vekom patria do kategórie starší dorast v stovkovej lige je však táto kategória priradená ženám. Ako prvý sa na štart postavil Jozef. Jeho pokus patril ešte k súťaži, ktorá sa nedokončila v Bytči. Odbehol veľmi pekne, žiaľ na konci pokusu nezoplo fotobunku a tak ako to dopadlo v skutočnosti sa už nedozvieme. Jozef mal právo svoj pokus opravovať. Nakoľko ho však čakala ďalšia súťaž na opakovaný pokus sa nepostavil a radšej šetril svoje sily. Po dokončení súťaže z Bytči sa na štart postavili dievčatá a dorastenky. Paula bola prvá z našich dievčat. Svoj pokus dokončila s časom 22,09s. Vylepšila si tak svoje maximum z Bytči. Po nej prišla na rad Veronika. Dosiahla čas 22,47s. Ako posledná z dievčat išla Baja. Žiaľ veľmi pekne rozbehnutý pokus zastavila hadica zaseknutá pod kladinou. Príčinou bolo skoré rozhodenie hadíc. V druhom pokuse si všetky dievčatá polepšili a postupne dosiahli svoje maximá. Paula skončila s časom 21,38s na 5.mieste, Veronika s časom 21,09s na 4.mieste a Baja s časom 21,33s skončila medzi dorastenkami  na 1.mieste. Tento výsledok je Bajin a zároveň aj DHZ Krupina prvý úspech na 100-kovej súťaži. Po dievčatách prišli na rad muži. Jozef svoj prvý pokus skončil s časom 23,14s. V druhom pokuse mu opäť nezoplo časomieru a tak ho čakal ďalší pokus. Ten podľa toho čo som počul na ihrisku skončil s časom 23,19s v zápise so súťaže má však napísané 20,86s. Nechcel by som mu tento čas uprieť, ale vzhľadom na to, že to bol už jeho štvrtý pokus a síl mu v ňom chýbalo nevidím to moc reálne. Žiaľ ďalšie 100-kové súťaže sa už križujú s našimi ligovými súťažami a tak neviem kedy sa nám podarí na podobnú súťaž dostať. Budeme však hľadať nejaký termín aj mimo SR, aby sme pokračovali v tom, čo sme minulý rok začali.
Video Foto Výsledky
Pridané: 21.5.2015
foto1.kolo THHL - Branč 16.5.2015

Nadviažem na koniec predchádzajúceho príspevku. Tento rok nás čakalo špecifické prvé kolo THHL. Špecifické v tom, že začínalo v čase, keď sme ešte bojovali na previerkach pripravenosti. Tu by som sa chcel poďakovať organizátorovi a OV DPO v Krupine, že nám umožnili ísť medzi prvými družstvami a tak sme po skončení pokusov mohli vyraziť na cestu do Branču. Kde už na nás, ale aj Devičie a Trpín netrpezlivo čakali naši súperi. Ďalšie poďakovanie by malo patriť im, že to vydržali nakoľko sme do Branču prišli vyše hodiny po poslednom družstve. Rovnako im patrí poďakovanie za to, že nás nehnali do pokusov a nechali nám čas na prípravu. Ako prví sa na rad postavili chalani. Myslím, že po dvoch nezdaroch už mohli byť poučení, že netreba zbytočne tlačiť na pílu a rozumnejšie je ísť na istotu. Tejto myšlienke nahrávalo aj to, že okrem 14-ky Poľného Kesova boli všetky ďalšie časy prekonateľné. Žiaľ nepoučili sme sa. Voda zo stroja za 7 a z prúdnic za 13 znamenala výsledný čas 16,14s. Chýb v pokuse bolo viac, rozhodla tá na záver, keď Rudovi pri zakľaknutí chýbali stotiny, aby to stihol pred vodou. Žiaľ vodu dostal ešte vo vzduchu a potom to už bolo trápenie. Aj s takto slabým časom sme však na súťaži skončili na 4.mieste. Dievčatám sa do obeda darilo a tak tajne sme dúfali, že sa im bude aj po obede. Žiaľ aj oni urobili chyby. Rozhodujúcu urobila Veronika, ktorá je nováčikom v našom tíme a zatiaľ zbiera skúsenosti. Vytrhlo jej  prúdnicu z rúk. Na jednom prúde sme tak mali najrýchlejší prúd 18,19s a na druhom rovných 30,00s. Najrýchlejší prúd dosiahla Paulína Gajdošiková. výsledný čas znamenal celkové 5.miesto. Keď som na začiatku ďakoval tak poďakujem aj na konci. Znova to bude organizátorovi DHZ Branč, ktorý pohármi okrem prvých troch miest odmenil aj družstvá na štvrtom a piatom mieste. Tie boli takou malou náplasťou na naše nepodarené športové pokusy.
Video Foto Výsledky
Pridané: 18.5.2015
fotoObvodové a okresné kolo
previerok pripravenosti - Čekovce 16.5.2015


Minulý rok sme mali na previerkach pripravenosti zastúpenie jedného družstva mužov. Tento rok dievčatá zapracovali a dali dokopy aj ženské družstvo. V jednom družstve spojili dievčatá, ktoré behali za Krupinu v minulosti s tým najmladším čo behá dnes. Pred previerkami si dali za úlohu postup na krajské kolo a tomu prispôsobili aj prípravu. Pri družstve mužov prišlo tiež k zmenám. Lukáša na rozdeľovači nahradil Jozef a družstvo doplnil Patrik. V Čekovciach sa začínalo obvodovým kolom. Z obvodového kola postupovali do okresného kola tri družstvá. Tu sa stretli z ďalšími družstvami, ktoré postupovali z previerok konaných v Dudinciach. Z našich družstiev sa v obvodovom kole viac darilo dievčatám. Menej už mužom, ktorí  zabehli najlepšiu štafetu zo všetkých družstiev. Prekonali dokonca svoj rekord z minulého roka. Čas štafety bol 82,90s. Žiaľ útoky im už tak nevyšli. Prvý pokus nezvládol Jozef ako nováčik. Snaha urobiť dobrý čas ho zastavila na B spoji rozdeľovača. Ten chcel v rýchlosti zapojiť za behu. To však bolo cez jeho sily. Pri rýchlosti našej sacej a prúdovej strany to znamenalo vytrhnutie rozdeľovača a výsledný čas 31,32s. Druhý pokus už Jozef zvládol, žiaľ aj tento pokus sme išli naplno, aj keď sme vedeli, že čas okolo 21 sekúnd nám stačí na prvé miesto. Myslím si, že tento čas by sme uvoľneným prístupom určite dali. Išli sme však príliš rýchlo a to sa nám vypomstilo. Erik sa potrápil so spojom na pretlakový ventil, kde sa otáčala koncovka. Nestihol tak vytiahnuť B-hadicu. Tá bola v tomto prípade naskladaná inak, ako to robíme počas roka. Rýchla voda prišla do nerozmotanej B hadice a urobila uzol. Po jeho rozviazaní z toho bol čas 29,62s. Muži tak z výsledným časom 112,52s skončili na nepostupovom 5.mieste. Ako som už napísal hore viac sa darilo dievčatám. Tie vo svojej kategórií vyhrali. K výhre im pritom stačil jeden pokus v štafete i útoku. Ich súperky skúšali aj opravné pokusy no nepomohlo im to. V útoku dievčatá dosiahli čas 24,16s a štafete 101,21s. výsledný čas 125,37s bol čas víťazný. Na okresné kolo tak postupovali iba dievčatá a podobne ako v obvodovom kole aj tu sa im darilo. Dievčatá vyhrali aj okresné kolo a postúpili na kraj. K výhre im tento krát stačil útok za 27,17s. Keď Paule v lepšom čase zabránil silný vietor, ktorý jej odfúkaval prúd z terča. Štafetu si vylepšili, dosiahli v nej čas 95,44s. Výsledný čas tak bol 122,61s. Po skončení našich pokusov sme sa už ponáhľali na prvé ligové kolo do Branču, kde na nás už netrpezlivo čakali naši súperi.
Video Foto Výsledky obvod
Výsledky okres
Pridané: 9.5.2015
fotoBytča - 9.5.2015

Naša prvá Slovenská stovková súťaž nedopadla najlepšie. Žiaľ aj keď sme mali prihlásených štyroch súťažiacich na štart sa dostali iba dievčatá. Po ich pokusoch sa spustil dážď a po jeho skončení to bolo skôr na zranenie ako na športový výsledok. Ako prvá sa na štart postavila Paula, žiaľ pri rozdeľovači sa jej šmyklo. Nezapojila ho na prvý krát a tak z toho bol čas 22,49s. Hneď po nej sa na štart postavila Veronika. Tá svoj pokus rozbehla ešte krajšie ako Paula. Žiaľ podobne nezvládla záver. Príliš dlho spájala hadice a následne aj prúdnicu. Podobne ako pri Paule aj tu z toho bolo iba 22,11s. Veronika podľa neoficiálnych výsledkov skončila na 6.mieste a Paula na 8.mieste z 15. súťažiacich. Rudo a Dodo sa už na štart nedostali. Po troch pádoch na kladine a jednom páde dievčiny na bariére organizátor súťaž rozumne zrušil. Dodo si tak na opravný pokus výsledku z Jablonca musí počkať, podobne tak Rudo na svoj prvý súťažný.
  Foto Výsledky
Pridané: 8.5.2015
fotoPlameň - Krupina 4.5.2015

Sviatok sv. Floriána patril v Krupine mladým hasičom. Konkrétne okresnému kolu Plameň, ktoré organizovalo OVDPO Krupina v spolupráci s DHZ Krupina. Skôr ako sme sa dostlali k samotnej organizácií museli sme však pripraviť prekážky na dané disciplíny. Teda mohli sme si ich aj požičať, ale zase by sme ostali na to, že naše deti nemajú na čom trénovať. Rozhodli sme sa preto, že dané podujatie využijeme a v rámci neho si vyrobíme aj potrebné náradie. Žiaľ náradie sme dali dokopy na poslednú chvíľu a tak nám moc času na tréning neostalo. Hlavne útok CTIF sme kompletne trénovať nestihli. Počas súťaže to bolo aj vidno. Našťastie neboli sme asi jediné družstvo, ktoré má podobný problém. Podobne ako my aj ostatné družstva moc útok CTIF nezvládli. V celkovom hodnotení sme skončili na treťom mieste za deťmi zo Sebechlieb a Terian. Súťaž plameň sa v Krupine konala po veľmi dlhej dobe. Našli sa v nej aj nejaké chyby, ale tie urobia iba ľudia čo niečo robia. Tí čo nič nerobia ani nič nepokazia. Bariéru, ktorej chýbali dolu 2-3cm opravíme aj lavičku urobíme tiež vlastnú. Dúfam, že keď sa raz do Krupiny plameň vráti bude to už bez týchto drobných chýb. Na záver ďakujem všetkým, ktorý pomohli pripraviť trať a pomohli aj pri organizovaní uvedenej súťaže. Našich ľudí spomínať nebudem, aj keď by si to niektorí z nich určite zaslúžili. Chcel by som však poďakovať p. Valicovi, ktorý nám pomohol pripraviť trate na ktorých si deti zmerali svoje sily. 
Video Foto Výsledky
Pridané: 7.5.2015
foto1.kolo Extraligy SR v PÚ, Žilina 2.5.2015

V posledných rokoch sme začínali s požiarnym útokom na súťažiach v Zlatníkoch, Pečeňanoch prípadne vo Vsetíne. Tento krát sme dali prednosť prvému Extraligovému kolu v Žiline. Súťaž sa bežala na námestí a tak bola divácky atraktívna. Obe naše družstvá majú vo svojich radoch nových členov a tak to bol aj taký veľký krst pre nich. Ako prví sa na štart postavili chalani. Útok rozbehli pekne no našlo sa v ňom veľa drobných chýb. Okrem tých, ktoré sme urobili my nám situáciu spestril aj pán v uniforme, ktorý prechádzal cez trať práve v momente keď Milan vybiehal na prúd. Chalani dokončili svoj pokus s časom 16,040s. Po chalanoch sa na štart postavili dievčatá podobne ako chalani rozbehli svoj útok pekne. Keby ho tak aj dokončili určite z toho bude prvá trojka. Žiaľ trať bola mierne šikmo. Paula sa rozbehla rovno, pričom tento smer išiel k nesprávnemu terču. Celé vedenie bolo posunuté na jednu stranu. Do toho prišiel rad ďalšich chýb, ktoré vyústili do vytrhnutia prúdnice z Veronikiných rúk. Všetko toto malo za následok, že výsledný čas dievčat bol 33,374s. Navyše sa nám v útoku zranili tri dievčatá. Našťastie nie veľmi a všetky budú môcť súťažiť ďalej. Chalani skončili celkovo na 18.mieste a dievčatá ma 8.mieste. Žiaľ vzhľadom na dané umiestnenia si ani jedno družstvo do extraligovej tabuľky nepripísalo žiaden bod. Po požiarnych útokoch sme sa trochu poobzerali po námestí a už to vypadalo, že ideme domov. V tom sa naši dvaja členovia rozhodli, že si zmerajú sily v súťaži železný hasič. Nakoľko išlo o prestížnu súťaž medzi Bajou a Dodom počkali sme kým prídu na rad a spoločne sme ich povzbudzovali. Obaja mali navyše aj svojich kameramanov a tak keď bude čas určite z tohto duelu pridám aj spoločné video. Uvedenú súťaž vyhral Dodo, ale Baja sa držala statočne a bola mu po väčšinu času vyrovnaným súperom. Žiaľ stratila na zmotávaní hadíc, kde jej Dodo ušiel. Napriek nezdarom našich družstiev to bola pekná súťaž, ktorá nám ukázala, že máme čo zlepšovať, ale zároveň máme aj na čom stavať. Ak sa nám podarí vychytať muchy mohli by sme tento rok urobiť aj nejaký pekný čas.
Video Foto Výsledky
Pridané: 6.5.2015
fotoVyšehradský pohár - Ostrava (ČR) 1.5.2015

Vyšehradský pohár je súťažné stretnutie širších výberov reprezentácií v hasičskom športe. Vďaka združeniu Slovakia Firefighters Team sa na tomto podujatí zúčastnila aj Baja Cesnaková, ktorá je členkou nášho dobrovoľného hasičského zboru. Po prvý krát si mohla vyskúšať hasičskú vežu. I zmerať sily v stovke s tým najlepším čo v okolitých krajinách je. Vedeli sme, že na tomto podujatí veľké výsledky nedosiahneme. Tak trochu sme rozmýšľali či vôbec na takéto vysoké podujatie ísť. Myslím si však, že sme sa nakoniec rozhodli správne. Skúsenosti, ktoré sme získali by sme za iných okolností získavali oveľa ťažšie. Baja síce skončila na chvoste výsledkových listín, urobila si však štyri osobné rekordy. Čas z Jablonca v hasičskej stovke posunula z 22,99s na 21,80s. Škoda nepodareného prvého pokusu, keď jej z rúk vypadla jedna koncovka. Myslím, že keby sa jej tento pokus podaril čas z druhého pokusu by bol ešte o niečo lepší. Takto išla Baja na istotu s cieľom dokončiť. Ako som písal vežu išla prvý krát tréningovo aj súťažne. Každým pokusom sa však zlepšovala. Išlo sa na tri pokusy. Prvý krát to bol čas 14,26s, druhý krát 12,17s a v poslednom pokuse to bolo za 11,73s. Neporazili sme najlepších, ale čo to sme sa naučili a vieme, že sa máme šancu zlepšovať a to je dôležité.
Na záver ďakujeme Jančimu Borievkovi zo združenia
Slovakia Firefighters Team za oslovenie Baji a možnosť zúčastniť sa na danom podujatí. Rovnako tak veľká vďaka Peťovi Bujnovi, ktorý sa Baji ujal ako vlastnej dcéry a vysvetlil jej ako na vežu. Zároveň je pomohol aj pri tréningu na hasičskú 100-ku. Posledná vďaka patrí Baji, že sa nezľakla a presvedčila aj mňa, aby som sa išiel kuknúť. Myslím, že na toto podujatie budem spomínať dlho.
  Foto Výsledky
Pridané: 23.4.2015
fotoUkážka pre deti z materskej škôlky

Už viac rokov sa pohrávame s myšlienkou prezentácie DHZ Krupina deťom. Môžeme konštatovať, že tento rok sa nám to konečne podarilo. Katarína Laurincová, ktorá je našou členkou pracuje ako učiteľka v materskej škôlke, prišla s myšlienkou urobiť ukážku pre deti. Tento nápad nám prišiel vhod a zrealizovali sme to o čom sme dlhšiu dobu iba rozprávali. Dňa 23.4.2015 sme na futbalovom ihrisku urobili krátku prezentáciu toho čomu sa venujeme. Na začiatku sme deťom predstavili naše hlavné úlohy, ukázali im rôzne odevy, ktoré používame. Pokračovali sme ukážkami športových aktivít a skončili sme ukážkou činnosti pri hasení požiaru a pomoci zranenej osobe. Dnešný deň sa nám veľmi páčil a v kútiku duše dúfame, že sa páčil aj deťom. Bolo by pekné, keby sme aj do budúcna pokračovali v podobných akciách a prezentovali deťom dobrovoľné hasičstvo. Možno niektoré z detí, ktoré nás dnes videlo niekedy v budúcnosti rozšíri naše rady a bude pomocou pre nás i občanov mesta Krupina.
Video Foto
Pridané: 13.4.2015
fotoJablonecká hala 2015 (ČR) - XXIX. ročník - 11.4.2015

Minulý rok sme sa po prvý krát dostali k disciplíne hasičskej stovky. Stalo sa tak vďaka záujmu našich členov, pomoci Peťa Bujnu a združeniu Slovakia Firefighters Team. Počas jesene a zimy sme si jeden deň tréningu vyčlenili práve na túto disciplínu. Za svoju súťažnú premiéru sme si vybrali halovú súťaž v Jablonci. Skôr ako sme sa dostali k trénovaniu museli sme si zabezpečiť náradie a prekážky. Hadice, rozdeľovač prúdnicu nám ešte na jeseň požičal práve Peťo Bujna z Turčianskych Teplíc. Prekážky sme zhotovili iba týždeň pred súťažou. Jablonecká hala tak bola pre nás odrazovým mostíkom, štartovacou čiarou. Osobne si myslím, že sme obstáli. Nikto z našich členov sa síce nedostal do finále, ale hanbu sme si neurobili. Naše dievčatá sú ešte v dorasteneckom veku. Na súťaži súťažili so ženami. Aj keď nervozita z prvej súťaže bola veľká podarilo sa im dosiahnuť pekné časy. Začnem disciplínou 100m cez prekážky. Baja Cesnaková skončila na 115 mieste z časom 22,99s. Paulína Gajdošiková skončila na 98.mieste s časom 22,21s Veronika Šulajová skončila na 94.mieste s časom 21,99s. Celkovo sa na súťaži predstavilo 168 súťažiacich. Náš jediný mužský zástupca Jozef Gregáň mal smolu. Zle nabehol na kladinu a spadol z nej dolu. Svoj pokus však nevzdal. Dokončil ho s časom 33,82s skončil na 185 mieste z 211 súťažiacich. Po disciplíne 100m cez prekážky prišla na rad disciplína 4x100m. Na túto disciplínu sme sa postavili za pomoci súťažiacej s DHZ Púchov. Táto disciplína sa síce skladá z niektorých častí hasičskej stovky, sú však nej aj úplne iné prvky. Je doplnená o prebeh cez domček a v hale aj o úsek s prenosom hasiaceho prístroja. Náš prvý pokus ma hodnotu 79,03s. Znamenal krásne 15.miesto z 31 družstiev. Pozitívne je, že naši členovia po súťaži prejavili záujem pokračovať v zlepšovaní. Určite sa tak  počas roka na nejakej súťaži predstavíme a posnažíme sa posunúť časy smerom dolu.

Na záver by som sa chcem poďakovať DHZ Turčianske Teplice, DHZ Púchov a združeniu
Slovakia Firefighters Team za pomoc, ktorú nám pre súťažou i počas nej poskytli. Špeciálne poďakovanie patrí Peťovi Bujnovi a Jančimu Borievkovi, ktorí dohliadli na to, aby sme bez problémov odštartovali, vysvetlili nám ako sa niektoré veci majú robiť a dohliadali na to, aby sme našu premiéru úspešne zvládli. Náš úspech ak to tak môžem nazvať patrí aj Vám.
  Foto Výsledky
Pridané: 6.4.2015
fotoPísali o nás

V novinách, ktoré sa distribujú aj na území našeho mesta vyšiel článok venovaný dobrovoľnénu hasičskému zboru Krupina. Konkrétne ide o periodikum NAŠE NOVINKY a článok je venovaný výročnej členskej schôdzi DHZ Krupina.


  Článok
Pridané: 5.4.2015
fotoTréning 4.4.2015

Máme za sebou jesenno/zimnú prípravu v telocvični a posunuli sme sa do poslednej fázy predsezónnej prípravy. Ešte minulý týždeň to vypadalo na krátke tričká a možno aj trénovanie s vodou. No počasie sa otočilo o 180°. Cez týždeň dokonca snežilo. Ani takáto zmena počasia nás však neodradila a spoločne sme sa stretli na futbalovom štadióne. tréning sme zamerali na prípravu základne, spoje a vybiehanie. Dúfajme, že počasie sa čoskoro umúdri a dostaneme sa aj k vytúženým tréningom s vodou. Naša prvá súťaž v útoku už klepe na dvere. Po prvý krát by sme sa mali predstaviť v Žiline 2.5.2015 na súťaži o sochu sv. Floriána, ktorá je zároveň prvým kolom Slovenskej Extraligy v požiarnom útoku. 
  Foto
fotoPrekážky hasičská 100-ka

Už sme Vás na svojej stránke informovali o tom, že okrem požiarneho útoku sa naši členovia začali venovať aj hasičskej 100-ke. K tejto disciplíne patria aj prekážky, ktoré sme tento týždeň dávali dokopy. Chceli by sme sa aj tu poďakovať Peťovi Bujnovi (firma PERISO) za dosky, ktoré nám poskytol, Mariánovi Dadovi (firma DAVOS trade-logistics s.r.o.) za drevo na kladinu a priestor dokončenie prekážok. Dúfame, že na budúci týždeň sa počasie umúdri. Vyrobené prekážky odskúšame a cez víkend sa zúčastníme na našej prvej stovkovej súťaži v Jablonci (ČR). Nemáme veľké oči nejdeme vyhrať. Ideme nasať atmosféru a nazbierať skúsenosti, ktoré pevne veríme v budúcnosti úspešne využijeme.
  Foto
Pridané: 22.3.2015
fotoVČS DHZ Krupina

Dňa 20.3.2015 sa v zasadačke mestského úradu konala výročná členská schôdza DHZ Krupina. Výročná členská schodza je každoročné stretnutie členov dobrovoľného hasičského zboru na ktorom sa zhodnotí činnosť za predchádzajúci rok, stanovia sa ciele na nasledujúci rok, prejde sa finančná správa, ocenia sa členovia za vernosť a povýšia aktívny členovia DHZ. Tento rok bola schôdza doplnená o novú voľbu výboru dobrovoľného hasičského zboru, ktorý je hlavným riadiacim orgánom dobrovoľného hasičského zboru.

Ocenenie za vernosť:
40 rokov v DHZ Krupina
Miroslav Baculík, Ľubomír Dado, Ján Hambacher, Juraj Mokoš
30 rokov v DHZ Krupina
Ondrej Mokoš
10 rokov v DHZ Krupina
Vladimír Ďurica, Jozef Filip, Ladislav Jakubička, René Santoris, Michal Urbančok,
Ing. Dušan Vališ

Povýšenie členov:
do hodnosti starší hasič
Peter Palkovič, Bianka Santorisová, Miriam Ližbetinová
do hodnosti vrchný hasič
Erik Dang Van, Milan Kikinder, Radovan Suja, Peter Vician, Jozef Gregáň, Lukáš Grófik
do hodnosti rotník
Matej Gregáň, Jakub Halaj, Juraj Kocman
do hodnosti nadrotník
Ing. Dušan Vališ, Ladislav Jakubička

Zloženie nového výboru DHZ:
Predseda - Ladislav Jakubička
Tajomník - Jozef Gregáň
Veliteľ - Erik Dang Van
Preventivár - Lukáš Grófik
Strojník - Radovan Suja
Hospodár - Michal Šurina
Referend mládeže - Janka Krčmáriková
Pokladník - Peter Vician
Čestný veliteľ - Ján Filip
Revízor - Paulína Gajdošiková

 
Správa o činnosti za rok 2014 Uznesenie Foto
Pridané: 8.3.2015
fotoBeh oslobodenia 2015

Dňa 7.3.2015 sa v Krupine konal beh oslobodenia, športové podujatie na ktorom sme vypomáhali organizátorom. Boli sme na rôznich miestach pri bežeckej trati, usmerňovali súťažiacich, podávali občerstvenie a v prípade potreby pomáhali tým čo to potrebujú. Okrem pomoci organizátorom niektorí naši členovia úspešne súťažili priamo na trati. Baja Cesnaková skončila v kategórií staršie žiačky na 5. mieste keď je na 4. miesto chýbali 2 sekundy. Paula Gajdošiková skončila na treťom mieste v kategórií dorastenky. Martin Halaj skončil na mieste 17 mieste v kategórií muži.
Foto: BJK FOTOSTUDIO
  Výsledky
Pridané: 19.2.2015
fotoŠkolenie 2015

Jednou z hlavných úloh členov dobrovoľných hasičských zborov je pomoc občanom v prípade požiarov, živelných pohrôm, ale i iných udalostí, kde je ohrozený majetok i občania samotní. V posledných dvoch rokoch začal štát podporovať dobrovoľné hasičské zbory. Otvoril sa priestor na kúpu techniky, ale i školenia členov hasičských jednotiek. Prvé školenie, ktoré by členovia hasičských jednotiek mali absolvovať je základné školenie členov hasičských jednotiek. Toto školenie máme úspešne za sebou. Pôvodne sme chceli, aby sa uskutočnilo v Krupine. Nepodarilo sa nám však nazbierať potrebný počet členov a tak sme na školenie chodili do Ľubochni. Bolo to síce trochu namáhavé, ale dalo sa to zvládnuť. Po prvý krát sme absolvovali niečo takéto a musím povedať, že sa nám školenie páčilo. Myslím, že by sme v budúcnosti neváhali a absolvovali ho znova. Na školení zaznelo veľa príkladov s konkrétnych hasičských zásahov a to asi bola časť ktorá nás oslovila najviac. Bude teraz na nás ako dokážeme dané informácie využiť. Na záver by som sa chcel poďakovať školiteľovi p. Marusinovi za zaujímavý výklad prednášok. Domácim hasičom a starostovi za to, že nám umožnili byť na školení a zabezpečovali nám občerstvenie počas školenia.
  Foto
Pridané: 31.1.2015
fotoTréning - 31.1.2015

Ako som už písal v jednom príspevku v minulom roku. Soboty sa snažíme trénovať v telocvični.  Na jeden takýto tréning som si zobral fotoaparát. Pôvodne som s ním mal iný zámer. No nepodarilo sa mi nájsť pamäťovú kartu. Na koniec som ju náhodne našiel a urobil som pár záberov tvrdej zimnej prípravy :).
  Foto
Pridané: 6.1.2015
fotoTréning - 6.1.2015

Posledný voľný deň sviatkov deň Troch kráľov pripadol na utorok. Teda na deň keď máme tréning hasičskej 100-ky. Počas pracovného týždňa trénujeme o 18-tej, keď som po práci. Momentálne býva už tma a tak si vždy nájdeme nejaký spôsob ako ju okabátiť. Dnes som mal voľno a tak sme tréning presunuli na druhú. Pôvodne bola prisľúbená väčšia účasť, žiaľ nemoc a rodinné povinnosti ju okresali. Škoda vonku bola síce zima, ale príjemné slnečné počasie. Tí, ktorí prišli sa trochu rozhýbali a vyskúšali si niektoré časti stovky. Pevne verím, že keď sa počasie presunie do tepla bude nás na tréningoch viac a stovka sa stane jednou z disciplín, ktorej sa budeme v budúcnosti venovať. 
  Foto
Aktualizované: 30.12.2015
 
Rok:
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
1996
Sponzori DHZ Krupina
 


Stránku tvorí Ladislav Jakubièka, kontak: