Dnes je: Meniny má:
 
 
Aktuality
Historia
Technika
Súťažné výsledky
Fotogaléria
Video
Fórum
Plameň
Pohárová súťaž KA
2% z dane
Výbor DHZ
Kontakt
 
 
THHL
 
 
 
Aktuality - 2016
 
Vítajte na stránke Dobrovoľného hasičského zboru mesta Krupina
 
Pridané: 29.12.2016
fotoSitno - 29.12.2016

Minulý rok sme do zimnej prípravy zaradili aj pešiu túru. Už vtedy sme si povedali, že by sme z toho mohli urobiť takú tradíciu. Tento rok sme vyrazili od jazera Počúvadlo na Sitno. Túra to bola kratšia aj ľudí sa stretlo menej. No nálada bola rovnako dobrá ako minulý rok. Počasie bolo krásne počas celého dňa a tak nás na Sitne čakal krásny výhľad obohatený o vrstvu snehu, ktorý sa už v tejto dobe moc nevidí. Po návrate na parkovisku sme ešte zašli pozrieť k Počúvadlu, ktoré bolo zamrznuté a v napadnutom snehu sme nechali vyšliapaný odkaz Hasiči KA, aby po nás na tomto mieste ostala malá pamiatka. Pôvodne sme chceli na zbrojnici aj trochu slávnostne ukončiť súťažný ročník 2016 no vzhľadom na počet ľudí, ktorí sa zišli sme iba trochu posedeli, občerstvili sa a rozišli domov. Samozrejme neostalo to bez plánov na ďalšiu túru a tak možno o niečo skôr ako tento krát sa zase spoločne stretneme. 
  Video Foto
Pridané: 23.12.2016
fotoPomoc pri hasení požiaru - 20.12.2016

Dňa 20.12.2016 naši členovia vypomáhali profesionálnym hasičom z Krupiny a Pliešoviec pri hasení požiaru na Sládkovičovej ulici. Vo večerných hodinách tu začala horieť strecha budovy v ktorej bolo uložené drevo. Požiar sa rýchlo šíril a hrozilo, že zasiahne aj obytný dom v blízkosti. Našou úlohou bolo dohášanie požiaru, vypratávanie priestoru tak, aby sa do neho dalo dostať a požiarna hliadka po zahasení objektu. 
    Foto
Pridané: 10.12.2016
fotoPHLP-Banská Bystrica 10.12.2016

Po minulé roky sme väčšinou končili naše súťaže na Mikulášskej súťaži vo Vrbieticiach. Záver tohto roku patrí halovým súťažiam. V Banskej Bystrici sme sa zúčastnili na 1.kole Podhronskej halovej ligy Plameň. Obstáli sme tu veľmi dobre. Naše zmiešané družstvo skončilo na 3.mieste medzi chlapcami. V štafete 5x30 metrov sme dosiahli čas 35,92s. Bola to najlepšia štafeta na súťaži. V štafete dvojíc sme dosiahli čas 58,09s. Tu sme urobili pár chýb a tak nás táto disciplína stála lepšie umiestnenie. Ak vo Svite sme doplatili na uzlovú štafetu tento krát sme v nej dosiahli čas 29,31s, naša štafeta bola druhá najlepšia. Za zlepšenie, ktoré sme v uzlovej štafete dosiahli by som sa chcel ešte raz poďakovať hasičom z DHZ Podolinec, ktorí nám na predchádzajúcej súťaži pomohli a poradili ako sa zlepšiť. Poďakovanie patrí aj Janke Krčmárikovej, ktorá vedie deti a dala si tú námahu, aby to s nimi nacvičila. Samozrejme i deťom, ktoré sa k tréningu postavili poctivo a jednotlivé uzly nacvičili. O tejto skutočnosti svedčí aj fakt, že Jakub Gimeš skončil v samostatne hodnotenej uzlovej štafete jednotlivcov na 2.mieste a Natália na 5.mieste.
Po súťaži v Banskej Bystrici sme mali v pláne ešte jednu súťaž TFA železný hasič v Trstenej. Tu mala Baja zakončiť svoje celoročné snaženie v tejto disciplíne. Žiaľ prvá začala oveľa neskôr ako mala a tak sme z Bystrice vyrážali neskoro. Do Trstenej sme prišli cca 20 minút po vyhodnotení. Neostávalo nám nič iné iba otočiť to naspäť domov. Čakala nás smutná cesta, ktorú však spestril prekrásny západ slnka na Donovaloch. Ten bol takou náplasťou na premeškanú šancu dokázať aj v tejto disciplíne, že vynaložená snaha sa opláca. 
Video Foto Výsledky
    Výsledky jedn.
Pridané: 6.12.2016
fotoCyklokros - Krupina 4.12.2016

Už po tretí rok za sebou vypomáhali naši členovia pri cyklistických pretekoch, ktoré sa konali na futbalovom ihrisku. Išlo o majstrovstvá Slovenska v cyklokrose. Počasie nám prialo bolo primrznuté a tak práce bolo menej ako pri našej pomoci v prvý rok. Naši členovia mali na starosti technické zabezpečenie depa, kde sa umývali bicykle. Starali sa o to, aby bol dostatok vody a benzínu v elektrocentrále, ktorá vyrábala elektriku. Pri tejto činnosti bola používaná technika, ktorú nám pre rokom odovzdali.
    Foto
Pridané: 3.12.2016
fotoVýročná členská schôdza

...
  Foto Správa o činn.
    Návrh na uznes.
    Program VČS
Pridané: 26.11.2016
fotoHalové MSR MH - Svit 26.11.2016

Halové súťaže nie sú to čomu sa v rámci športu venujeme. V minulosti sme chodili hlavne do Dyčky. Tento rok sme po prvý krát boli na jar v Solčanoch. Hľadáme pre deti z nášho Plameňa vhodné zapojenie, aby netrávili čas iba pri trénovaní. Chceme, aby si porovnali silu s konkurenciou. Rovnako tak ľudia čo ich vedú. Dostali sme pozvánku na halové Majstrovstvá Slovenskej republiky mladých hasičov do Svitu a tak sme ju využili. Skôr ako sme na súťaž vyrazili venovali sme sa tréningu, kde nám vytvoril priestor p. Marián Dado vo výrobnej hale spoločnosti DAVOS trade-logistics s.r.o začo by som sa mu chcel i tu poďakovať. Samotná súťaž pre nás výsledkovo nedopadla najlepšie. I keď nevidel by som to negatívne. Ak by som rozdelil súťaž na disciplíny, tak v štafete 5x30 metrov bola naša strata na prvé družstvo 4,46s. Dosiahli sme čas 42,32s.  Pri štafete dvojíc to už bolo trochu horšie. Nazbierali sme tu 15 trestných sekúnd. Tie pramenili hlavne z nie najlepšej znalosti pravidiel. Ak by som odrátal trestné sekundy tak strata na najlepšieho bola 13,10s. Je to horšie ako v predchádzajúcej štafete, ale s časom 55,32s by to stále bolo na lepšiu polovicu, 23 miesto z 59 družstiev. Najhoršie sme obstáli v uzlovej štafete. Túto disciplínu sme podcenili. Prvé dve disciplíny boli pre nás nové, venovali sme sa im aj počas tréningov. Uzly deti viažu aj na súťažiach Plameň a tak sme sa im nevenovali. Žiaľ konkurencia u nás sa nedá porovnať s konkurenciou vo Svite. Našťastie viazanie našich uzlov si všimli dobrí ľudia z DHZ Podolinec. Zavolali nás bokom a ukázali nám ako viažu uzly oni. Kedysi podobne ako my prišli na súťaž a boli neúspešný. Popracovali na uzloch a teraz končia na prvých miestach. Človek stretne takýchto ľudí malo kedy. Ak by sme do Svitu nešli určite by sme ich nestretli, nič nové sa nenaučili. Patrí im vďaka za to, že nám pomohli bez toho, aby sme ich oslovili. Budeme sa snažiť zlepšiť, ich pomoc pretaviť do výsledkov. 
Video Foto Výsledky
Pridané: 21.11.2016
fotoVýročná členská schôdza

Dňa 2.12.2016 o 17:00 hod sa v zasadačke mestského úradu bude konať výročná členská schôdza. Srdečne pozívame všetkých členov a priaznivcov DHZ Krupina.
Na VČS si budete môcť zakúpiť členské známky, prípadne vyrovnať členské za predchádzajúce roky, bude Vám odovzdaný kalendár a známka.

Pozvánku nájdete - tu
Pridané: 20.11.2016
fotoTréning dievčatá 2016

Pre ľudí, ktorých zaujíma dianie okolo DHZ Krupina dávam do pozornosti jedno zaujímavé video z tréningov dievčat. Za video patrí vďaka Baji Cesnakovej, ktorá si dala tú námahu, venovala mu svoj čas a dala ho dokopy.
     Video
Pridané: 12.11.2016
fotoZačiatok zimnej prípravy - 5.11.2016

Podobne ako minulý rok aj tento sme si po sezóne nechali trochu času na oddych a rovnako sme aj na začiatku novembra začali prvú časť zimnej prípravy. Nie všetko však ostalo rovnaké. Vzhľadom na to, že tri tréningy za týždeň už boli pre niektorých našich členov veľa vrátili sme sa k trénovaniu počas soboty a trochu sme zvoľnili aj zimnú prípravu. Okrem fyzickej prípravy sa trochu venujeme aj stmeľovaniu kolektívu formou rôznych kolektívnych športov. Samozrejme každý sa môže venovať svojej osobnej príprave podľa toho ako sa cíti a ako si myslí, že to potrebuje.
     Foto
fotoTeplická Trojka -Tur. Teplice 15.10.2016

Dňa 15.10.2016 sa naši členovia zúčastnili na súťaži Teplická Trojka. Išlo o súťaž sacej strany. Minulý rok naši chalani vyhrali. Tento rok išli teda obhájiť prvenstvo. Nakoľko sa Erikovi nedalo ísť na súťaž družstvo doplnil Peťo Bujna z domácich Turčianskych Teplíc. Ten chalanom pomáhal aj pred rokom a tak zloženie družstva bolo rovnaké. Žiaľ nenadviazali sme na úspech z pred roka. V prvom pokuse Michal zle uchopil savicu a v druhom pokuse sa Peťovi šmykli nohy na štarte. V prvom pokuse sme dosiahli čas 9,71s a v druhom 8,92s. Celkovo sme obsadili 7 miesto z 28 družstiev mužov. Okrem súťažného družstva sme mali zastúpenie a v podobe štartéra a časomiery, ktorou sme vypomáhali domácim. Na záver chcem poďakovať Peťovi Bujnovi, ktorý nám vypomohol súťažne a štartérovi dal možnosť po prvý krát odstrieľať samostatne súťaž. 
  Video Výsledky
fotoSlovenský Superpohár - Poľný Kesov 8.10.2016

...
Video Foto Výsledky
Pridané: 30.9.2016
fotoPlameň - Hont. Moravce 30.9.2016

Chvíľu to vypadalo tak, že na jesennom kole Plameň náš DHZ nebude mať zastúpenie. Na poslednú chvíľu sa však deti poskladali. Povedali, že chcú súťažiť a našli si čas na tréning. Minulý rok sme mali ešte družstvá dve. Tento rok to bolo už len jedno družstvo. Časť detí už prekročila vekovú hranicu plameňa a časť opustila naše rady. Pozitívne je, že to čo ostalo nás reprezentovalo úspešne. Družstvo sa predstavilo v kategórií starší chlapci i keď jeho rady dopĺňali i dievčatá. Medzi družstvami sa nestratili a skončili na prvom mieste. Asi najväčšie problémy im robila streľba v ostatných disciplínach to už bolo skoro bez chýb. Pred nami je ťažka úloha doplniť rady detí tak, aby sme sa i o rok mohli predstaviť v súťaži Plameň.
  Foto Výsledky
Pridané: 24.9.2016
fotoDrženice - 24.9.2016

V Drženiciach sme boli na súťaži po prvý krát v roku 2007. Vtedy Drženice na poslednú chvíľu vstúpili do THHL a vďaka tomu sa ich súťaž stala ligovou. Tento rok si dali chalani pauzu a neboli súčasťou ligového ročníka, rovnako tak ich súťaž. Aj napriek tomu sme do Drženíc išli. Zuzana Gazdíková (naša strojníčka) je z Drženíc a tak to mala byť taká malá vďaka za to čo pre nás počas celého roka robila. Zaslúžila by si toho určite aj viac, ale je to skromné dievča a tak ju na nijakú inú odmenu nevieme prehovoriť. Keď ešte trochu ostanem pri histórií tak z minulosti si pamätám malú kaďu, ktorá nám vždy robila problém. To už je ale minulosť. Na tréningoch našu kaďu skracujeme a tak máme natrénované aj na takéto podmienky. Ako prvý sa na štart postavili chalani. Tento krát nám chýbal Rudo, ktorý krstil a Peťo z Michalom sa rozhodli, že budú v tomto roku behať iba ligové súťaže. Pokiaľ ide o sanie to sme mali vybavené od domácich. Dvojičky na saní sú myslím adekvátnou náhradou za naše sanie. Na rozdeľovači sme mali Libora z Devičia. Práve Libor na jednom spoji zaváhal a tak chalani dosiahli vo svojom pokuse čas 26,11s a skončili na 11. mieste z 15 družstiev. Tento rok nám dvojičky pomáhali už druhý krát. Žiaľ ani raz sme im nedopriali útok na konci ktorého by sa mohli tešiť z pekného času. Po mužoch sa predstavili naše dievčatá. Na základni sa trochu potrápila Janka, zvyšok dievčat však svoje úlohy zvládol veľmi pekne. Prúdy z rozdeľovačom vybiehali takmer identicky. Žiaľ Veronika prestrekla a tak výsledný čas mal hodnotu 19,01s. Stačil však na prvé miesto z 5 družstiev dievčat. Drženice boli taká posledná previerka pred SSP. Vzhľadom na to máme čo zlepšovať, aby sme dosiahli to po čom všetci túžime.
Video Foto Výsledky
fotoŽelezný hasič  - Bojnice 24.9.2016

Vďaka Baji patrí táto jeseň v športovej činnosti DHZ Krupina železnému hasičovi. Je to niečo nové čomu sme sa v predchádzajúcich rokoch nevenovali. 24.9 sme boli v Bojniciach. Trochu času sme venovali aj Bojnickej ZOO. Žiaľ ráno sme mali v Krupine zdržanie a tak to bola taká rýchlovka. Po prehliadke ZOO sme sa ponáhľali do areálu plážového kúpaliska v Bojniciach, kde sa súťaž konala. Okrem Baji nás na nej po prvý krát reprezentoval aj Roman. Môžem napísať, že obaja si viedli úspešne. Baja sa síce trápila s tým, že skončila tretia zo štyroch. No na prvé miesto jej chýbali iba 4 sekundy. Nakoľko bola chorá musela počas svojho pokusu trochu zvoľniť. Tento okamih ju stál ďaleko viac ako to čo v cieli strácala. Škoda verím tomu, že keby bola zdravá v cieli by sa miesto smútku tešila. Roman išiel svoj pokus veľmi dobre. Po ukončení to dlho vyzeralo na to, že bude do prvej trojky, žiaľ nakoniec skončil na mieste štvrtom. Tak ako som napísal na začiatku obaja nás reprezentovali dobre a za svoje výkony si zaslúžia pochvalu.
Video Foto Výsledky
Pridané: 17.9.2016
fotoŽelezný hasič Novohradu - Fiľakovo 17.9.2016

Pri prihlasovaní na súťaž vo Fiľakove sme trochu zaspali a nahlasovali sa po termíne. Vypadalo to tak, že sa na danú súťaž ani nedostaneme. Našťastie nám organizátor vyšiel v ústrety, za čo by som mu chcel poďakovať. Baja si tak mohla skúsiť trať postavenú pre mužov. Na podobných súťažiach majú dievčatá rôzne úľavy. Dvíhajú menšie hmotnosti, robia menej opakovaní. Pri železnom hasičovi Novohradu však bola postavená iba jedna náročnosť. Pred štartom nám chceli domáci trať uľahčiť. Baja mohla prevracať menšiu pneumatiku, niesť iba jednu bandasku a mohla urobiť polovičný počet úderov na hammerboxe. Vo svojom pokuse využila iba poslednú úľavu i tá ju nakoniec mrzela, pretože silu ešte mala. Bola to však posledná disciplína v prvej časti súťaže a tak svoje zahrala aj únava. Vo Fiľakove celý deň pršalo. Keď sa postavila na trať tak hadice boli nasiaknuté vodou, trať bola premočená. Nakoľko išla úplne na konci mala z môjho pohľadu najnáročnejšie podmienky. Aj napriek tomu sa s prvou časťou popasovala veľmi dobre. Jediné zaváhanie nastalo pri vyťahovaní B. V dôsledku zlého držania prúdnice jej jedna vypadla a tak sa musela vrátiť a rozbiehať znovu. Tu stratila kúsok času. Inak išla prvý úsek veľmi pekne. Došla ho s časom 5,40s. Svojim časom dokonca porazila štyroch mužov. Potlesku sa jej okrem cieľa dostalo aj pri prevracaní veľkej pneumatiky, ktorá robila problém nejednému chlapovi. Po prekážkovej dráhe čo bol názov prvej disciplíny čakala Baju druhá disciplína s názvom výstup na hrad. Prestávka medzi disciplínami bola necelých 10minút a tak súťažiaci na druhú disciplínu išiel dosť vyčerpaný. Štartovalo sa pred hradnou bránou. Po krátkom behu bolo treba zobrať dve hadice B a vyniesť ich do vrchu strmého kopca. Tu ich bolo treba uložiť pokračovať do mierneho kopca k veži. Po výstupe na vežu bolo treba vytiahnuť na lane dve hadice B. No a tu dokázala Baja nesmiernu silu bojovať. Ako som už písal celý deň pršalo a tak hadice boli mokre. Kto držal v rukách mokrú hadicu B vie aká je ťažká. Teraz si treba predstaviť dve na tenkom lane a treba ich ťahať rukami hore. Myslím ťažká disciplína pre slabších mužov nie to pre dievča v 16 rokoch. Baja sa však nevzdala s hadicami bojovala niečo cez jednu minútu. Ja by som ten boj bol možno tri krát vzdal no Baja vždy našla kúsok sily a potiahla hadice o kúsok ďalej. Nevzdávala to až kým neboli prehodené cez zábradlie. Po takomto vyčerpaní sa rozbehla dolu dohnať stratu. Tu som ju však pribrzdil, aby si zbytočne neublížila strata v tejto disciplíne bola veľká a cenné už bolo aj samotné dokončenie takto náročnej disciplíny. Cestou dobu bolo potrebné znova zobrať uložené hadice a pokračovať s nimi naspäť k hradnej bráne. Baja v druhej disciplíne dosiahla čas 7,47s. Nakoľko žiadna iná žena nenazbierala odvahu prihlásiť sa na takto náročnú súťaž už pred štartom bola istá víťazka. Nakoniec však podľa mňa získala víťazstvá dve. Okrem už spomenutého aj víťazstvo v podobe dokončenia tak náročnej súťaže v takom zlom počasí za čo jej patrí nie len môj obdiv. Súťaž vo Fiľakove nám ukázala kde je potrebné sa zlepšiť ak chceme byť v budúcnosti lepši a tak sme cestou domov prebrali všetky slabé miesta a dohodli sa, že na tréningoch sa ich pokúsime odstrániť.
Video Foto Výsledky
Pridané: 14.9.2016
fotoUkážka pre zamestnancov spol. BROTHER

Dňa 14.9.2016 sa členovia DHZ Krupina zúčastnili na nácviku požiarneho poplachu v spoločnosti Brother. V rámci toho cvičenia, naši členovia odprezentovali zamestnancom spoločnosti rôzne druhy hasenia, svoju športovú činnosť i techniku ktorou disponujú. Z ohlasov zodpovedných môžeme napísať, že naša ukážka sa im páčila. Boli sme pochválení za profesionálnu prístup. Sme radi, že i takto môžeme pomôcť, odprezentovať našu činnosť širšej verejnosti a zároveň prispieť k skvalitneniu požiarnej ochrany v našom meste.
  Video Foto
Pridané: 12.9.2016
fotoĎurďové - finále SMHL 10.9.2016

Tak trochu na poslednú chvíľu sme sa dostali na finále SMHL. Prihlásili sme sa síce na čas, ale trochu trvalo pokiaľ sa väčšina vyjadrila za. I keď je Ďurďové od nás ďaleko na súťaž sa určite oplatí ísť. Počas roka chodíme na súťaže, kde konkurencia nie je silná. To často krát zvádza k tomu, že chýba potrebná motivácia na zlepšovanie. Výsledkovo sme nezažiarili. Dievčatá po presterku na jednom prúde skončili na 14 mieste z 35 družstiev. Ich výsledný čas 18,05s. Chalani po rozpojenej prúdnici, pošmyknutí strojníka na základni a menšiemu zváraniu na rozdeľovači dokončili svoj pokus s časom 21,84s. na 66 mieste z 78 družstiev. Dúfam, že nám uvedené výsledky pomôžu a pred Slovenským Superpohárom zaberieme na tréningoch, aby naše výsledky viac zodpovedali našim možnostiam.
 Video Foto Výsledky
Pridané: 8.9.2016
fotoPomoc HaZZ - Krupina, Tepličky 8.9.2016

Dnes sme boli vypomôcť s časomierou členom HaZZ z banskobystrického kraja, ktorí si svoje zručnosti v požiarnom útoku zmerali v CÚZ Tepličky.
     Foto
Pridané: 4.9.2016
fotoFinále THHL - Imeľ 3.9.2016

Zástupcovia DHZ Krupina úspešne nadviazali na výsledky z minulého roku. Dievčatá skončili v ligovom hodnotení na prvom mieste a chalani na mieste druhom. Dievčatá prišli do Imeľa už ako víťazky. Prvé miesto získali na predposlednom kole v Malom Lapáši. Počas roka sa vždy snažili získať čo najviac bodov v hodnotení. Tento krát chceli všetkým ukázať, že ich kvality sú vyššie ako tohto ročné dosiahnuté časy. Žiaľ ich súťažný pokus im nevyšiel. Dokončili ho s časom 27,17s. Našťastie dievčatá mali pred sebou ešte jeden pokus. Všetky dievčatá sa totiž dostali do All Stars výberu THHL. Pri pokuse All Stars výberu sa už dievčatám podarilo to čo chceli dosiahnuť na ligovom kole. Svoj pokus dokončili s časom 16,01s, lepši zostrek Veroniky mal hodnotu 15,31s. Keby sa tento čas zarátaval do ligových štatistík bol by to druhý najlepší čas, ktorý dosiahli dievčatá a prvý najlepší zostrek. Chalani prišli do Imeľa s tým, že sú v ligovom hodnotení na druhom mieste. Rovnaký počet bodov však mal aj druhý Trpín. V prospech Krupiny hovorilo iba viac druhých miest, ktoré počas ročníka dosiahli. Čakal ich tak tvrdý boj o druhú pozíciu. Na štart sa postavili skôr ako Trpínčania. Dosiahli čas 14,40s keď v pokuse bolo dosť chýb. Aj napriek chybám však svoj pokus zvládli dobre. Bolo vidno, že majú toho odbehaného viac a aj keď sa stane nejaká chyba vedia ako ju vyriešiť. Trpínčania svoj pokus dokončili s časom rovnakým ako naši chalani. Chýbal im malý kúsok šťastia v podobe jednej stotiny, ktorý by ich pasoval na celkové druhé miesto. Pri rovnakých výsledných časoch sa rozdeľujú rovnaké body. Vzhľadom na to ostala situácia nezmenená. Pri rovnakom počte získaných bodov v náš prospech hovorilo už spomenuté väčšie množstvo lepších umiestnení. Za zmienku ešte stojí, že traja členovia sa dostali do All Stars výberu THHL mužov. V druhom pokuse kde sa naraz predstavili Rudo, Michal a Peťo výber All Stars dosiahol čas 13,67s. Ligový ročník máme za sebou. Pred nami je pár pohárových súťaží a súťaž Slovenský Superpohár, kde dúfam zúročíme všetku tú námahu, ktorú sme do tohto ročnej prípravy dali.
 Video Foto Výsledky
Pridané: 29.8.2016
fotoLackov - 28.8.2016

Po jedenásty krát sa DHZ Krupina predstavil na hasičskej súťaži v Lackove. Súťažili sme v dvoch disciplínach športovej a klasickej. Viac sa darilo dievčatám, ktoré v športovej kategórií obsadili prvé miesto s časom 16,32s. V klasickej kategórii skončili na mieste druhom s časom 24,65s. Svoj druhý lepši pokus išli pomenené. Tj. ani jedno dievča nebežalo svoj klasický post. Chalani skončili v športovej kategórií na siedmom mieste s časom 15,64s. V klasickej kategórií na treťom mieste s časom 20,74s.
Nakoľko Peťo bol v noci na svadbe na košíku ho úspešne zastúpila Lenka. Dvaja naši ľavý prúdničiari Veronika a Milan si zo súťaže odniesli ocenenie pre najrýchlejších prúdničiarov v športovej kategórii. Milan s družstvom Trpína zostrekol 13,76s a Veronika s našimi dievčatami 16,07s. Za zmienku stojí ešte to, že veľa našich zástupcov štartovalo v rôznych iných družstvá a v rôznych kategóriách a tak nebolo výnimkou ani to, že si odbehli 10 súťažných pokusov. 
 Video Foto Výsledky
fotoŽelezný hasič - Kráľova Lehota 27.8.2016

Tento rok sa už po tretí krát náš zástupca zúčastnil na hasičskej súťaži v disciplíne železný hasič.Išlo o súťaž jednotlivcov v Kráľovej Lehote, kde sa konal 5. ročník uvedenej súťaže. Baja skončila na peknom 7. mieste z 12 účastníčok.
 Video Foto Výsledky
Pridané: 26.8.2016
fotoČistenie priepusty - Červená Hora

Dňa 26.8.2016 sme vypomáhali pri čistení priepusty na Červenej Hore. Na danom mieste je nový koberec na ceste popod ktorú idú odvodňovacie rúry. Tie sú zapchaté nečistotami, ktoré sa do nich rokmi usadzovali. Po veľkej námahe sa nám podarilo spriechodniť dva takéto priepusty a jeden prepláchnuť. Na záver by som sa chcel poďakovať pánovi Erneyovi za pomoc a za to, že nás prestravoval. Bez jeho pomoci by sme mali problém vyčistiť čo i len jeden priepust. Nehovoriac už o tom, že by sme zomreli od hladu a smädu.
     Foto
Pridané: 20.8.2016
foto7.kolo THHL - Malý Lapáš 20.8.2016

Ligový ročník THHL sa blíži ku svojmu koncu. V Malom Lapáši sa konalo predposledné kolo a tak nadišiel čas keď sa veci mohli rozhodnúť v náš prospech, alebo aj neprospech. Do Lapáša sme tento krát išli z dvoch smerov. Väčšina ľudí išla z Krupiny a menšia časť z Liptovskej Porúbky kde boli dievčatá na súťaži železný hasič dvojíc. Priznám sa, že som mal trochu strach z toho ako dopadnú dievčatá. Súťaž v Liptovskej Porúbke dala dievčatám zabrať a tak som nevedel koľko síl im ostane. Naštastie cesta bola dlhá a bol tu priestor na menší oddych. V Malom Lapáši sa ako prvý na štart postavili chalani. Svoj pokus nezvládli najlepšie. Po problémoch na koši išla dopredu slabá voda. Navyše máme problém so strojom. Zrejme nám prasklo tesnenie a dostáva sa nám voda do valcov. Výkon stroja tak nie je najlepší. Chalani dokončili svoj pokus s časom 14,75s. V ligovom hodnotení sme strácali na Trpín, ktorý bol na druhom mieste dosť bodov a tak všetko bolo v ich rukách. Mohli si upevniť svoje postavenie a urobiť rozhodujúci únik. Žiaľ svoj pokus nezvládli po páde prúdničiara Trpínčania stratili svoj náskok. My sme sa dostali na druhé miesto. Pri rovnakom počte bodov v náš prospech hovorí viacej získaných druhých miest. Po chalanoch išli na štart dievčatá. Pokus rozbehli pekne, žiaľ vody nebolo nabrané dostatok. Navyše okrem tesnenia nemáme na stroji opravený ani plyn a tak. Po znížení otáčok nám rozpojilo savice a istý čas to trvalo pokiaľ sa nám podarilo poslať vodu vpred. Dievčatá skončili svoj pokus s časom 18,99s. Tento čas im stačil na tretie miesto v celkovom poradí. Nakoľko sa dievčatá z Poľného Kesova na súťaž neposkladali naše dievčatá si už vybudovali dostatočný náskok na to, že tento rok THHL vyhrajú. V Imeli tak po prvý krát nebudeme musieť ísť na istotu a budeme môcť vyskúšať ísť naplno. Dievčatám ďakujem za to, že tento ročník zvládli a samozrejme aj za to čo všetko dali do tréningového procesu v príprave i počas roka.
 Video Foto Výsledky
Pridané: 20.8.2016
fotoLiptovská Porúbka, Železný hasič - 20.8.2016

V sobotu skoro ráno sme vyrazili do Liptovskej Porúbky kde sme sa po prvý krát zúčastnili na súťaži TFA - železný hasič dvojíc. Na súťaži nás reprezentovali Baja Cesnaková a Paula Gajdošiková. Baja už má za sebou dve podobné súťaže i keď vždy iba jednotlivcov. Paula mala svoju premiéru. Nakoľko išlo o TFA dvojíc na súťaž ju nahovorila Baja, aby sa danej súťaži mohla zúčastniť. Pred súťažou sme si prešli pravidlá a snažili sa čo to natrénovať. V propozíciách je však 20 disciplín z ktorých sa potom vyberie 9. Každý rok sa menia a sú známe iba ráno pred súťažou. Navyše súťaž býva vždy v inom priestore a tak je veľa vecí nových. Naše dievčatá sa v konkurencii nestratili obsadili krásne tretie miesto. Aj napriek tomu, že sme trénovali súťaž dievčatám odobrala mnoho síl a ukázala nám, že ak budeme chcieť niekedy v budúcnosti uspieť budeme musieť na sebe pracovať ešte viac. Na záver by som sa chcel poďakovať obom dievčatám za peknú reprezentáciu DHZ Krupina a za to, že to nevzdali a napriek veľkej únave bojovali až dokonca.
 Video Foto Výsledky
Pridané: 21.8.2016
fotoRakša - 13.8.2016

...
 Video Foto Výsledky
fotoRakša nočná súťaž - 13.8.2016

...
 Video Foto Výsledky
Pridané: 17.7.2016
foto6.kolo THHL - Príbelce 16.7.2016

...
 Video Foto Výsledky
Výsl. o poh. star.
Pridané: 10.07.2016
foto5.kolo THHL - Hodruša Hámre 9.7.2016

...

Nočná súťaž - Hodruša Hámre

...
 Video Foto Výsledky
Výsl. nočná
Pridané: 13.07.2016
foto4.kolo THHL - Trpín 2.7.2016

...
 Video Foto Výsledky
Pridané: 25.06.2016
foto3.kolo THHL - Krupina 25.6.2016

...
Video súťažné pokusy
Video zostrih
Foto Výsledky
Pridané: 23.06.2016
fotoPozvánka

DHZ Krupina Vás srdečne pozýva na
3. ročník hasičskej súťaže MEMORIÁL JÁNA KNOTKU
2. ročník krupinskej hasičskej stovky
3. ročník krupinskej nalievačky

Miesto konania: areál ihriska MFK STROJÁR KRUPINA
Dátum konania súťaže: 25.6.2016 o 13:00 hod

Viac v pozvánke - tu
Pridané: 19.06.2016
fotoLiaty hasič - Badín 18.6.2016

Po krajskom kole Plameňa v Málinci sa dvaja naši členovia zúčastnili na súťaži Liaty Hasič, ktorá sa konala v Badíne. Súťaž na spôsob železného hasiča mala nasledovné úseky:
1. Roztiahnutie ,,B,,
2. Prevracanie pneumatiky
3. Mŕtvy schod
4. Zmotávanie hadíc
5. Výbeh po schodoch so záťažou
Naši hasiči sa nestratili. Baja Cesnaková sa stala víťazkou v kategórií ženy, Michal Ližbin skončil medzi mužmi na 5. mieste.
 Video Foto Výsledky
Pridané: 18.06.2016
fotokraj. kolo Plameň - Málinec 18.6.2016

...
Video Foto Výsledky
Pridané: 03.06.2016
fotoPlameň - Cerovo 3.6.2016

...
Video Foto Výsledky
Pridané: 01.06.2016
foto2.kolo THHL - Branč 28.5.2016

Do Branču sme prišli tesne pred koncom súťaže. Organizátor nám však vytvoril dostatok času, aby sme sa pripravili na štart bez zbytočného náhlenia. Prvé na štart išli dievčatá. V našom družstve boli dve náhradníčky Janka Bartová a Aďa Jánovská. Obom dievčatám sa chcem poďakovať za pomoc. Bez ich pomoci by sme to mali oveľa zložitejšie. Dievčatám pokus nevyšiel najlepšie ukončili ho s časom 19,67s. Lepši prúd mal hodnotu 16,97s a bol najlepším zostrekon na súťaži. V konečnom hodnotení dievčatá skončili na treťom mieste podobne sa na tretie miesto posunuli v rámci hodnotenia THHL. Po dievčatách prišli na rad chalani. I tu treba napísať, že nie všetko nám v pokuse vyšlo. Jakub neskoro spájal B spoj, Rudo mierne zaváhal na ľavom C. Po týchto chybách prišiel prestrek na pravej strane a výsledný čas 14,56s. Náš lepši zostrek mal hodnotu 13,44s. Milan opäť raz skončil ako druhý najlepší prúdničiar. Keby sa toto miesto vyhlasovalo na súťažiach doma už má veľký rad strieborných prúdničiarov. Myslím si, že je to aj náš najlepší zostrek, ktorý sme doteraz medzi mužmi na súťažiach dosiahli. Chalani obsadili celkovo druhé miesto na súťaži a patrí im aj priebežne druhé miesto v rámci THHL. Mohli sme dosiahnuť aj o kúsok viac na druhej strane sme zatiaľ spokojní vieme, že musíme pokračovať ďalej v trénovaní a úspech sa raz určite príde.
Video Foto Výsledky
Pridané: 29.5.2016
fotoOK PP DHZ Senohrad - 28.5.2016

Máme za sebou úspešne druhé previerky. Na tých prvých sme mali zastúpenie dorastom, naši členovia vypomáhali ako rozhodcovia a naša časomiera bola na požiarnom útoku. Na Senohrade nás zastupovali muži a ženy. Dievčatá to mali uľahčené nakoľko boli jediným štartujúcim družstvom. Nechceli však previerky len tak odbehať. Snažili sa dosiahnuť čo najlepšie časy. Najprv sa postavili na štafetu. Tu dosiahli čas 96,52s. Potom išli na útok kde mali smolu. Paula zle zobrala kotúč. Ten sa jej pred odhodeným rozmotal a urobila uzol na hadiciach, ktorý ju nepustil ďalej. Veronika mala presilenú ruku. Mysleli sme, že to zvládne, žiaľ zápästie jej nedržalo a tak po odčerpaní vody dievčatá svoj pokus ukončili predčasne. Pri opravnom pokuse sme mali na mieste Veroniky náhradníčku Aju. Tento pokus sme chceli ísť iba na dokončenie, žiaľ niekedy je ťažké prestať súťažiť a ísť na istotu. Aju sme zatopili pred terčmi a nedovolili jej nastriekať. Keď sme ubrali podobne ako v prvom pokuse i tu nám došla voda. Dievčatám sa tak nepodarilo dokončiť ani jeden útok čo nás mrzí hlavne z toho dôvodu, že máme natrénované a za normálnych okolností by sme nemali robiť takéto chyby. Dievčatá si tento rok vyčerpali smolu miesto chalanov, ktorí podobne dopadli na previerkach pred rokom. Tento rok už do toho dali viac rozumu. Štafety síce odbehali horšie ako minulý rok, ale stačilo im to na celkové prvé miesto. Prvá štafeta mala hodnotu 85,79s a bola druhá najlepšia na previerkach. Nakoľko náš najväčší konkurent Lackov mal štafetu za 83,96s chalani sa postavili aj na opravný pokus. Ten im skoro vyšiel dosiahnutý čas 83,21s. Žiaľ 5s trestných za vrecúško znamenalo 88,21s. Útok muži dali iba jeden. Jeho čas bol 16,12s. Ponáhľali sme sa do Branču kde nás čakalo druhé ligové kolo THHL. Výsledok súťaže sme tak nechali na druhý pokus Lackova v útoku. Chalanom sa nepodarilo zostreknúť jeden terč a tak ako som už spomenul vyššie previerky pripravenosti sme tento rok vyhrali. Škoda nepodareného pokusu dievčat. Písalo by sa to oveľa krajšie. Tento rok sa nám podarilo niečo čo už dávno nie. Vyhrali sme vo všetkých kategóriách v ktorých sme na previerkach súťažili.
Video Foto Výsledky
Pridané: 23.5.2016
fotoOK PP DHZ Sebechleby - 22.5.2016

Sú tomu 4 roky dozadu keď dobrovoľný hasičský zbor Krupina v Horných Mladoniciach reprezentovali na previerkach pripravenosti dorastenci. Vtedy to boli chalani, ktorým sa venoval náš bývalý predseda Ján Knotka. Tento rok sme mali zastúpenie družstvom zmiešaným. Tvorili ho dievčatá a chalani. Štafetu v práci s mládežou prebrala Janka Krčmáriková. Výsledok zo Sebechlieb hovorí o tom, že pracuje úspešne. Naši dorastenci na súťaži zvíťazili. Ich dosiahnuté časy by boli úspešné i v kategórií dospelých. Medzi mužmi by sa umiestnili na 5. mieste. Ženské družstvá by porazili všetky. V štafete dosiahli čas 93,93s v prvom pokuse a 91,25s v druhom pokuse. V požiarnom útoku dosiahli čas 24,59s. Druhý pokus na mokrom teréne nezvládli a tak si útok nepolepšili. Pevne verím, že ich to neprestane baviť. Podarí sa nám doplniť ďalších členov a v budúcnosti nadviažeme na dnešnú úspešnú generáciu.
Video Foto Výsledky
Pridané: 23.5.2016
foto1.kolo THHL - Poľný Kesov 21.5.2016

Po všetkej tej námahe od jesene do jari máme za sebou úspešne prvé kolo THHL. K úplnej spokojnosti nám síce kúsok chýba, ale obe družstvá ukázali, že sú dobre pripravené. Ak budeme počas roka na sebe pracovať môžeme sezónu ukončiť k spokojnosti. Ako prvé sa na štart postavili dievčatá. Na štarte bolo vidno malú nervozitu, ktorá im zväzovala ruky. Najviac sa prejavila pri Lenke, ktorá nedala na prvý krát kôš. Výsledný čas 18,59s bol nakoniec druhý najlepší nielen medzi ligovými družstvami, ale i v súťaži celkovo. Po dievčatách prišli na rad muži. Oproti minulému roku trochu v pozmenenej zostave. Nakoľko Jozef odišiel pracovať do zahraničia Rudo sa presunul na rozdeľovač a na jeho miesto sa posunul Michal, ktorý s nami od jesene poctivo trénuje. Výsledný čas chalanov bol 14,31s. Milanov lepší prúd mal hodnotu 13,96s. Zalovil som trochu v histórií a zistil som, že je to náš najlepší vstup do sezóny. Nie len pri mužoch, ale i pri ženách. Rudo svoj krst na novom poste zvládol a chalani skončili na 6. mieste na súťaži a druhom v ligovom hodnotení. Po prvom kole sú obe naše družstvá v ligovej tabuľke na druhých miestach. O týždeň nás čaká ďalšie kolo v Branči, kde budeme chcieť nadviazať na dobré výsledky z úvodného kola. Zabudol som ešte poďakovať Janke z Trnavej Hory-Jalná, ktorá nám pomohla na piatkovom tréningu i sobotnej súťaži kde zaskakovala za Zuzanu na poste strojníčky.
Video Foto Výsledky
Pridané: 30.4.2016
fotoIMZ vedúcich mládeže - 30.4.2016

Dňa 30.4.2016 organizoval OV DPO Krupina v Hontianskych Nemciach IMZ vedúcich mládeže. Predmetom IMZ bolo oboznámiť vedúcich s požiarnym útokom CTIF podľa medzinárodných pravidiel. Na uvedenom školení sa zúčastnili aj naši plameňáci pod vedením Janky Krčmárikovej. Ich úloha bola ukázať zúčastnením ako sa daný útok behá, aké sú v ňom odlišnosti. Preteky Plameň by sa mali konať 3.6.2016 na Senohrade a tak dúfame, že sa našim plameňákom bude dariť aj na tejto súťaži.
    Foto
Pridané: 28.4.2016
fotoOdborno-metodické školenie - 28.4.2016

Po ukončení ukážky pre deti z MŠ sme sa ponáhľali na školenie, zamerané na využitie vybraných technických prostriedkov v zásahovej činnosti pri zdolávaní požiarov a vykonávaní záchranných prác pri živelných pohromách a iných mimoriadnych udalostiach. Toto školenie z časti kopírovalo naše taktické cvičenie so soboty, ale dozvedeli sme sa aj nové veci, ktoré odovzdáme našim členom a vyskúšame si ich na ďalších cvičeniach, ktorým sa budeme spoločne venovať.
  Video Foto
fotoUkážka pre deti z MŠ - 28.4.2016

Po roku a niečo sme sa opäť stretli z deťmi z materských škôl. Včerajší dážď nám trochu okresal veci, ktoré sme chceli deťom ukázať. Vynechali sme 100-ku, ktorá by na mokrom teréne bola nebezpečná a rovnako tak požiarny útok. Oproti minulému roku sme si urobili reparát v hasení práškovým hasiacim prístrojom. Doplnili sme hasenie penou a ukážku protipovodňovej bariéry. Po ukončení plánovaného programu sme už nechali deti samé si vybrať čo sa im najviac páči a tak sa postupne vystriedali v hasičských autách, zastriekali si z vakov i džberoviek pozreli protipovodňovú bariéru a ďalšiu hasičskú techniku. Dúfame, že o rok sa spolu opäť stretneme a pridáme opäť niečo nové.
  Video Foto
Pridané: 24.4.2016
fotoTaktické cvičenie č.2 - 23.4.2016

Dňa 23.4.2016 sme absolvovali druhé taktické cvičenie, ktorého úlohou bolo oboznámenie sa s protipovodňovými bariérami. Erik a Peťo pred nejakým časom absolvovali školenie na Lešti. Veci, ktoré sa tam dozvedeli odprezentovali ďalším členom zboru. Počas cvičenia sme sa naučili ako napustiť/vypustiť protipovodňové bariéry. Na čo slúžia akým spôsobom sa ukladajú a spájajú. Druhá časť cvičenia bola zameraná na prácu s čerpadlom, ktoré je súčasťou Iveca.
  Video Foto
Pridané: 23.4.2016
fotoStředoškolské mistrovství ČR v požárním sportu - Pardubice 20-21.4.2016

Dňa 20 a 21.4.2016 sa členovia nášho DHZ zúčastnili na Stredoškolských majstrovstvách ČR v požiarnom športe. Pôvodne sme mali v pláne štartovať v Jablonci na súťaži stoviek. Nakoľko nám to nevyšlo hľadali sme iné riešenie. Tím mali byť akademické majstrovstvá ČR. Od tohto roku však na nich štartujú iba zástupcovia vysokých škôl a najlepší súťažiaci zo stredoškolských majstrovstiev. U nás sa okrem Jozefa venujú stovke stredoškoláci a tak prednosť dostali Stredoškolské majstrovstva ČR. Na nich svoje školy a čiastočne aj náš hasičský zbor reprezentovali Paulína Gajdošiková, Barbora Cesnaková a Michal Ližbin. Súťaž prebiehala počas dvoch dní. Prvý deň sa bežali stovky a štafeta, druhý deň veža a požiarne útoky. My sme sa najskôr predstavili v stovkách. Ako prvý išli muži a teda od nás Michal Ližbin. V prvom pokuse dosiahol čas 21,11s tento čas znamenal celkovo 40 miesto z 82 účastníkov, ktorí sa postavili na štart. V druhom pokuse to už také dobré nebolo a po malých chybách z toho bol čas 26,14s. Po Michalovi sa predstavili naše dievčatá. Tie sa stretli v jednom rozbehu. Žiaľ máme kompletné iba jedno náradie a tak sme museli riešiť kto nám požičia rozdeľovač. Tu nám pomohol jeden chalan, ktorého meno nepoznám, ale chcel by som sa mu aj takto poďakovať za pomoc, ktorú nám poskytol. Nebol prvý, ktorého sme oslovili, ale bol prvý u ktorého sme pochodili. V prvom rozbehu dievčat mala smolu Paula, ktorej sa rozpadol kotúč ešte pred kladinou. Zasekol sa na kladine a znemožnil jej úspešne dokončiť pokus. Nevzdala to a chcela dokončiť. Žiaľ rozpadnuté koncovky nezapojila správne a bolo z toho iba N. Baja išla zase na istotu vzhľadom na to, že v minulosti sa jej na podobnom podujatí nepodarilo ukončiť k spokojnosti viacero pokusov. Po zbehnutí z kladiny musela ešte preskočiť Pauliné hadice, ktoré sa jej rozkotúľali pod nohy. Výsledný čas Baji bol 23,90s. V druhom pokuse si dievčatá férovo vymenili náradie, aby mali rovnaké podmienky. Teda, aby raz mala výhodu jedna a raz druhá. Paule táto výmena pomohla. Pokus dokončila s časom 19,76s. Bolo z toho 15-te miesto z 51 štartujúcich dievčat. Baji druhý pokus nevyšiel. Po niekoľkých tréningových pádoch na kladine má pred ňou až príliš veľký rešpekt. Čas, ktorý na nej stratí už nevie dobehnúť na ďalších úsekoch. Výsledný čas 22,38s znamenal 37 konečné miesto. Prvý deň sme mali úspešne za sebou. Určite sa dali dosiahnuť aj lepšie výsledky, ale treba sa na to pozrieť reálne. Tj. aké sú tréningové možnosti našich súperov a aké sú tie naše. Tým nechcem povedať, že nemáme čo zlepšiť. Priestor na zlepšenie je tu vždy. Na druhý deň sme súťažili v hasičskej veži. Pôvodne sme chceli pred súťažou dať aj nejaký tréning. Nemáme síce vežu ani rebrík, ale určite by sa našiel niekto kto by nám pomohol, žiaľ na takýto tréning neostal čas. Mysleli sme, že by sme ešte pred súťažou mohli dať nejaký tréning na mieste činu, ale ani na tu moc veľký priestor nebol. Teda ak nepočítam 10 min tréning pred disciplínou. Vzhľadom na o čo som napísal a nebezpečie, ktoré pri páde z takejto veže hrozí sme Michala zo súťaže odhlásili. Baja s Paulou to mali jednoduchšie nakoľko dievčatá vystupujú do prvého poschodia so zavesenými rebríkmi. Dievčatá sme teda neodhlásili a brali sme súťaž ako tréning a novú skúsenosť, ktorú možno raz využijú pri inej príležitosti. Dievčatá zvládli oba výstupy na "padláš". V prvom pokuse dosiahla Paula čas 14,59s a Baja 14,36s. V druhom sa obe zlepšili. Paula dosiahla 13,46s, Baja 13,70s. Objektívne treba povedať, že časy sú to slabé no Paula liezla na vežu prvý krát v živote. Baja si rok dozadu vežu na súťaži vyskúšala. Pre mňa bolo podstatné, že sa dievčatá nezľakli a túto disciplínu si vyskúšali. Po ukončení tejto disciplíny prišli na rad útoky. Tu sme nemali ako postaviť družstvá a tak sme sa iba pozreli na pár pokusov a vyrazili na dlhú cestu domov. Na záver len dúfam, že raz sa aj na Slovensku dopracujeme k tomu, aby naše deti mali také tréningové podmienky ako naši susedia a rovnako tak kvalitné súťaže.
Video Foto Výsledky
Pridané: 9.4.2016
fotoČlánok v časopise Požiarnik

V aprílovom čísle časopisu požiarnik vyšiel veľmi pekný článok venovaný VČS DHZ Krupina. Chcel by som sa na našej stránke poďakovať Zdenke Magovej a Pavlovi Stankovičovi z OV DPO Krupina za to, že si dali tú námahu napísať príspevok z našej schôdze. Rovnako tak ďakujeme redakcii časopisu Požiarnik za jeho zverejnenie.
    Článok
fotoSnem THHL - 2.4.2016

Dňa 2.4.2016 sa naši členovia Veronika Šulajová, Janka Krčmáriková, Erik Dang Van, Jozef Gregáň a Róbert Jakubička zúčastnili na sneme THHL, ktorý sa konal v obci Trpín. Na sneme sa riešili veci spojené s ligovým ročníkom 2016. Schválil sa program súťaží, ligové pravidlá nákup vecí na propagáciu THHL. Ďakujem našim členom, že si našli čas zastúpili naše družstvo na sneme a odovzdali nám informácie o tom čo bolo prijaté.
Foto: Vladimír Benko
 
Pridané: 28.3.2016
fotoVeľká noc DHZ Krupina - 28.3.2016

Tak trochu na poslednú chvíľu sa naši chalani rozhodli, že urobia niečo pre naše dievčatá. Pôjdu ich obliať a doprajú im tak krásu a zdravie počas celého roka. Treba sa trochu priznať, že úplne malý kúsok z tejto akcie nebol venovaný iba dievčatám, ale i chalanom. Tí si splnili detské sny o plných vedrách vody, ktorá sa len tak neminie. Ďakujem dievčatám, ktoré to v tej zime zvládli. Zároveň ďakujem aj chalanom, že sa na niečo také podujali. Okrem radosti z dobre vykonanej práci si precvičili prácu s novou technikou. Dúfam, že dievčatá to prežili v zdraví a chalanom to do budúceho roka odpustia.
  Video Foto
fotoVýročná členská schôdza DHZ Krupina

Dňa 18.3.2016 sa v zasadačke mestského úradu konala Výročná členská schôdza DHZ Krupina. Tak ako to už na takejto schôdzi chodí zrekapitulovali sme všetko dobré i zlé z roku 2015. Dali sme si nejaké úlohy na rok 2016. Povýšili sme aktívnych členov, ocenili dlhoročných členov a v diskusií sa venovali ďalším témam, ktoré sú spojené s našou činnosťou. Myslím si, že schôdza sa vydarila. Boli sme pochválení od hostí i predstaviteľov DPO. Viac sa dozviete v priloženej správe o činnosti i ďalších dokumentoch so schôdze, ktoré sú zverejnené v odkaze Výbor DHZ.
  Foto Správa o činn.
    Rozkaz veliteľa
    Návrh na uznes.
    Program VČS
Pridané: 13.3.2016
fotoBeh oslobodenia - 12.3.2016

Dňa 12.3.2016 sa v Krupine konalo podujatie pod názvom Beh oslobodenia. V rámci tejto akcie naši členovia vypomáhali organizátorovi usmerňovaním súťažiacim. Okrem toho sa niektorí zúčastnili aj samotného preteku. Najlepšie sa darilo Jakubovi Pálkovi, ktorý skončil druhý a Paule Gajdošikovej, ktorá skončila Tretia. Pochvalu si však nezaslúžia iba títo dvaja. Pochváliť treba aj ďalších čo sa nezľakli a odbehli. Samozrejme najväčšia pochvala patrí tím čo obetovali svoj voľný čas a pomohli dobrej veci.
  Foto Výsledky
Pridané: 27.2.2016
fotoTaktické cvičenie č.1 - 27.2.2016

Dňa 27.2.2016 sa po veľmi dlhom čase uskutočnilo naše prvé taktické cvičenie za ktorým stojí náš nový veliteľ Erik Dang Van.
Úlohou cvičenia bolo preverenie hasičskej jednotky zvolanej v prípade potreby na pomoc občanom.

Program cvičenia:
1. Veliteľ obvolá hasičskú jednotku.
2. Nástup na zbrojnici prezliekanie.
3. Nástup pri garáži v pracovnom odeve s prilbou a v zásahových topánkach.

Počas cvičenia sa meral čas. Tento bol spustení veliteľom pri prvom telefonáte členovi hasičskej jednotky. Čas bežal až do momentu pokiaľ nebola hasičská jednotka kompletná pri garáži. Náš prvý čas má hodnotu 15 minút 47 sekúnd. Pre úplnosť treba ešte dodať, že cvičenie sa konalo v sobotu. Vedeli sme o ňom. Nevedeli sme však čas v ktorom nás veliteľ zavolá. Ako som napísal na začiatku bolo to prvé cvičenie. Erik má už pre nás pripravené ďalšie cvičenia o ktorých Vás budeme informovať. Poznatky, ktoré sme pri danom cvičení nabrali nám pomôžu v prípade skutočnej potreby pomôcť.
  Video Foto
Pridané: 21.2.2016
fotoSolčany - 20.2.2016

Dňa 20.2.2016 sme sa zúčastnili na Sližárskej halovej súťaži zručnosti, ktorá sa konala v obci Solčany. Myšlienka účasti na danom podujatí vznikla ako podnet zapojiť naše deti aj do iných súťaží ako sú súťaže Plameň organizované cez DPO. Nakoľko si to v príprave vyskúšali aj naši dospelí rozšírili sme počet našich zástupcov aj o družstvo mužov a žien. Nepatríme medzi družstvá, ktoré sa venujú halovým súťažiam. Pár skúsenosti máme iba s halovou súťažou v Dyčke. Nevedeli sme čo môžeme očakávať a aké výsledky môžeme dosiahnuť. Najväčšiu radosť nám urobili práve deti. V prvom pokuse zahrala nervozita svoje a nevyhli sa chybám. Svoj pokus dokončili s časom 2:13,81. Ich túžba bola prekonať čas 1 minúta a 40 sekúnd. To sa im podarilo v druhom pokuse, ktorý skončili s časom 1:34,78. Neskrývali radosť v čase keď ešte nevedeli na akom mieste skončia. Nakoniec z toho bolo druhé miesto v kategórií staršie deti. Darilo sa aj dievčatám, resp. ženám podobne ako deti skončili na druhom mieste s časom 1:22,17. Lepšie boli iba domáce dievčatá. Chalanom sa až tak nedarilo. Ich výkony neboli zlé, ale na najlepšie družstvá nestačili. Skončili na siedmom resp. deviatom mieste z pätnástych družstiev s časom 1:11,61. Máme za sebou úspešný štart do súťažnej sezóny roku 2016 dúfame, že na tento štart nadviažeme aj v súťažiach v požiarnom útoku, ktoré nám začnú čoskoro.
Video Foto Výsledky
Pridané: 20.2.2016
fotoČistenie kanála - 19.2.2016

Zima, ktorá panuje v posledných rokoch sa nepodobá na zimu, ktorú si mnohí z nás pamätajú zo svojej mladosti prípadne detstva. Sneh nahrádza dážď, ktorý okrem zemi nemá čo pohltiť a tak konči v tokoch potokov a riek. Po mokrom období začal v štvrtok večer pršať dážď a v piatok už bola v Krupine vyhlásená výstraha. Prítok, ktorý sa vlieva do Krupinice bral všetok neporiadok z brehov a končil na mreži vtoku do kanála. Voda začala stúpať a hrozilo vyliatie potoka na sídlisko Majerský rad. Zástupcovia DHZ Krupina vyčistili spomenutú mrežu a umožnili vode vtekať do kanála. Ostáva dúfať, že sa počasie umúdri a spomenuté miesto ostane čisté čo najdlhšiu dobu.
  Foto
Pridané: 8.2.2016
fotoVýročná členská schôdza

Dňa 18.3.2016 o 17:00 hod sa v zasadačke mestského úradu bude konať výročná členská schôdza. Srdečne pozívame všetkých členov a priaznivcov DHZ Krupina.

Pozvánku nájdete - tu
  Foto
fotoŠkolenie obsluhy Iveca Daily

Dňa 28.1.2016 sa zástupcovia nášho zboru zúčastnili na školení obsluhy Iveca Daily. Školenie sa konalo v Hontianskych Nemciach v kultúrnom dome. Na školení nám najprv pustili videá venované hasičskému autu Iveco Daily a potom sme sa presunuli k autám kde nám zodpovedali otázky, ktoré sme mali. Nechcem to moc kritizovať určite sa tu dalo dozvedieť niečo nové. Z môjho pohľadu by však bolo lepšie keby sa takéto školenie konalo v menšom počte ľudí a zameralo sa aj na konkrétnu obsluhu jednotlivých častí. Veci ktoré sme sa dozvedeli si budeme musieť overiť na vlastnom cvičení. Na jeho termíne sa budeme musieť dohodnúť na výbore DHZ.
  Foto
fotoKalendár DHZ Krupina 2016

Pri príležitosti 130 výročia vzniku DHZ Krupina bol vytvorený kalendár nášho zboru. Podstatou kalendáru by malo byť poďakovanie pre sponzorov, ktorí nám v minulom roku pomohli. Fotografie jednotlivých mesiacov sú venované našej činnosti počas minulého roka. Minulý rok bol pre nás veľmi silný. Bolo by toho viac čo by sa patrilo ukázať no vtesnali sme to do 12 mesiacov.
V mena DHZ Krupina by som sa aj tu chcel poďakovať všetkým, ktorí nám akýmkoľvek spôsobom pomohli. Verím, že nás podporíte aj tento rok. 
  Foto
Aktualizované: 29.12.2016
 
Rok:
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
1996
DHZ Krupina podporili


Stránku tvorí Ladislav Jakubièka, kontak: