Dnes je: Meniny má:
 
 
Aktuality
Historia
Technika
Súťažné výsledky
Fotogaléria
Video
Fórum
Plameň
Pohárová súťaž KA
2% z dane
Výbor DHZ
Kontakt
 
 
THHL

 
Aktuality - 2010
 
Pridané - 18.07.2011
FotoSSP 4 - Tur. Teplice 9.9.2010

V roku 2008 členovia nášho dobrovoľného hasičského zboru spolu s hasičmi z Trpína založili a organizovali prvý ročník súťaže s názvom Slovenský Superpohár. Po pár rokoch sa naše cesty opäť spojili a niektorí naši členovia vypomáhali pri organizácií štvrtého ročníka uvedenej súťaže. Tento ročník organizovali hasiči z Turčianskych Teplíc. Pomáhali im aj členovia THHL. My sme prišli do Teplíc o deň skôr, pomohli sme s prípravou trate. Na druhý deň sme vypomáhali pri samotnej súťaži a o deň neskôr pri upratovaní priestorov. Počas celého času čo sme boli v Tepliciach sa o nás domáci príkladne starali a ubytovali nás na svojej zbrojnici. Bol to príjemne strávený čas, za ktorý by som sa im chcel i tu poďakovať. 
Video Foto Výsledky
Pridané - 18.07.2011
Foto9.kolo THHL - Lackov 29.8.2010

Posledná ligová súťaž sa konala v Lackove. Podobne ako v Turčianskych Tepliciach i tu sme opäť mali zastúpenie ako medzi mužmi tak i ženami. Navyše Laco robil košikára v družstve Horných Mladoníc a tak to bol aj taký priamy súboj medzi našou mladou a "starou" generáciou. Tlak na chalanov bol asi veľký vo svojom prvom pokuse dosiahli čas 17,13s, v druhom pokuse 16,49s. Na súťaži skončili na 14. mieste a v celkovom ligovom hodnotení na 10. mieste. Laco z Hornými Mladonicami dosiahlo čas 15,13s. Dievčatám sa zase raz nedarilo v prvom pokuse to bolo 27,86s a v druhom pokuse opäť nedokončený pokus. V celkovom hodnotení z toho bolo 9. miesto.
Video Foto Výsledky
Pridané - 18.07.2011
Foto8.kolo THHL - Turcianske Teplice 28.8.2010

Predposledné kolo THHL sa konalo v Turčianskych Tepliciach. Na súťaži sme mali opäť zastúpenie oboma družstvami. Viac sa darilo mužom.V prvom pokuse dosiahli čas 16,53s. V druhom pokuse po nezapojenom rozdeľovači to bolo iba 27,75s. Celkovo skončili na 13. mieste. Chalanom sa nepodarilo prekonať vyzývací čas z Drženíc, ktorý som im nastavila a tak pred sebou už majú iba jeden pokus na finálovom kole v Lackove, kde je však o trochu kratší nábeh. Dievčatám sa nedarilo v prvom pokuse dosiahli čas 37,27s a druhý pokus nedokončili. Skončili na 7. mieste. Výsledky súťaže ovplyvnilo aj nepriaznivé počasie, ktoré panovalo v Dolnej Štubni. Kde sa konajú súťaže, ktoré organizujú hasiči z Teplíc. 
Video Foto Výsledky
Aktuality - 21.08.2010
Foto7.kolo THHL - Drženice 21.08.2010

Na súťaži v Drženiciach hasičov
z Krupiny zastupovali dve družstvá. Jedno družstvo mužov a druhé družstvo žien. Súťaž je zaradená do THHL. Samotná liga sa blíži k záveru
po Drženiciach je tu už iba jeden víkend počas ktorého sa pôjdu dve kolá. Prvé kolo v Turčianskych Tepliciach a druhé na Lackove. Účinkovanie družstiev na spomenutej súťaži bolo úspešné. Hlavne v kategórií muži, kde sme skončili na 8. mieste z 19-tych hasičských družstiev a dosiahli svoj najlepší tohoto ročný výkon s dosiahnutým časom 15,75s s lepším prúdom 15,42s. Na prvé družstvo sme stratili niečo málo cez jednu sekundu. Dosiahnutý čas je o to cennejší, že dva týždne sme sa vlastne nedostali k trénovaniu. Po 6. ligovom kole sme zistili, že olej na našej mašine je biely ako mlieko a tak museli rozobrať mašinu a dať ju do poriadku. Poďakovať treba Maťovi, ktorý odviedol pri tejto práci asi najviac a samozrejme všetkým chalanom, ktorí mu pri tom pomáhali. Ako to už v takýchto prípadoch býva mašinu sme zložili v piatok večer a tak sme ju vlastne skúšali na súťaži. V prvom útoku mužov nám odtrhlo slabo dotiahnutú hadicu od chladenia a ani zvuk stroja nebol moc dobrý. Motor vynechával a tak výsledný čas útoku bol 17,45s. Krátko po útoku mužov išli na svoj útok ženy. Do ich útoku sme opravili hadicu chladenia a dievčatá nastúpili na útok. Dievčatá sa musia ešte trochu zohrať, pretože pri svojich útokoch často robia drobné chyby, ktoré ich oberajú o dobrý výsledok. V prvom útoku to bola zle položená savica od stroja a nespojené savicové vedenie. Za prvý útok dostali dievčatá D. Po našich prvých útokoch sme poprosili Stana Ulického z Poľného Kesova či by sa nám nekukol na motor. Chcel by som sa mu aj na našej stránke poďakovať, pretože sa nám venoval a aspoň z časti nastavil to čo my sme nedokázali. V druhom mužov už prišiel na rad spomenutý najlepší tohto ročný čas a úspešne dokončený útok žien s časom 37,14s. Tento krát bol príčinou sladšieho času nezapojený prúd na rozdeľovači. Ženy obsadili na súťaži 7. miesto z 8. družstiev.
PS: Zabudol som ešte jednu maličkosť :), nakoľko Peťo (košikár) mal nejaké povinnosti mohol som ho na súťaži zastúpiť na košíku. Ako sami vidíte je
z toho najlepší tohto ročný čas a ak ma pamäť neklame prekonali sme náš predchádzajúci najlepší čas 16,11s z Malého Lapáša, kde som tiež zastupoval :D. Chalani vedia prečo to píšem :), Vám ostatným vysvetlím,
že majú dve ligové kolá na to, aby ma o tento primát pripravili :). Budem rád keď sa im to podarí už v Turčianskych Tepliciach ;).
Video Foto Výsledky
Aktuality - 14.08.2010
FotoPP DHZ - H. Moravce - 14.08.2010
...
Aktuality - 07.08.2010
Foto6.kolo THHL - Horné Mladonice 07.08.2010

Termín súťaž v Mladoniciach bol zhodný z termínom súťaže, ktorá bývala
v Krupine. Chalanom podobne ako nám počasie neprialo. Dážď vymenila tento krát hmla. Hasičom Krupiny sa na súťaži nedarilo, ako prvé prišli na rad ženy.
V prvom útoku sa dopustili min dvoch chýb. Janke nevyšlo zapojenie rozdeľovača a tak jej ho prúdničiarky vytiahli zo základne. Dievčatá na saní zas naberali vodu dva krát. Za prvý útok im rozhodcovia pridelili písmeno D. Muži zase trochu nezvládli náhradníka na stroj za chýbajúceho Radka. Hľadať náhradu na prípravnej základni je trochu neskoro. Na poslednú chvíľu prehovorili Peťovho brata Martina. Podobne ako dievčatá aj chalani dokončili útok s písmenom D. Tentokrát za nezapojenú savicu na stroj. V ich útoku však bolo chýb viac, napríklad aj prestrek na ľavom prúde a tak ich to moc mrzieť nemuselo. Do druhého útoku sme išli s tým, že si chceme polepšiť. Zlepšiť D nie je moc ťažké :), ale nešlo iba o dokončenie útoku, ale aj
o zabojovanie o pekné miesta na súťaži. Dievčatá tento krát zvládli zapájanie na základni, podobne tak naberačku. Chybu však urobili na pravom prúde a po zápase s prúdnicou dokončili útok s časom 28,43s, pričom lepší prúd bol 23,24s. Na súťaži skončili na 7. mieste, malá chyba ich pripravila
o miesto štvrté. Mužom sa nedarilo po pomalej naberačke a malom prestreku na ľavom prúde dosiahli čas 17,06s, lepší prúd bol 16,78s. Na súťaži skončili na 11. mieste. V ligovej tabuľke si udržali náskok malý pre Brančom.
Video Foto Výsledky
Aktuality - 31.07.2010
FotoSv. Anton - 31.7.2010

Tento rok druhý krát dve súťaže za jeden deň. Prvý krát však dve denné s dvoma hasičskými družstvami zastupujúcimi DHZ Krupina.
Prvá súťaž v danom dni patrila súťaži vo Sv. Antone.  Na súťaži sa darilo hlavne ženám. Na ich druhej súťaži dosiahli čas 28,24s a obsadili pekné 3. miesto. Chalanom sa darilo menej dosiahli čas 16,28s a obsadili 7. miesto.
Po útokoch sme sa rýchlo ponáhľali na našu druhú súťaž do Viesky nad Žitavou a tak sme sa o úspechu žien dozvedeli až neskôr.
Video Foto Výsledky
Foto5.kolo THHL - Vieska nad Žitavou 31.07.2010

Do Viesky nad Žitavou chodia hasiči z Krupiny radi. Minimálne tí postarší, ktorí si pamätajú prijatie, ktoré sa im dostalo pri ich prvej účasti na pohárovej súťaži vo Vieske. Podobne tak je to miesto, kde sme dosiahli svoj doteraz najlepší čas 15,25s s lepším prúdom 14,85s. Na súťaž sme prišli neskôr pretože sme sa zdržali na súťaži v Antole. Nakoľko sme boli prihlásení v prvej časti štartového poľa na útok sme sa museli ponáhľať. Ako prvý išli muži, svoj útok dokončili s časom 17,24s. So svojim časom sme neboli spokojní a dúfali, že druhý útok bude lepší. Po Mužoch prišli na rad ženy, podobne ako mužom nedarilo sa ani ženám. Svoj útok dokončili s časom 28,53s. Chýb v útoku bolo viac, dva krát naberali vodu a rozdeľovač sa trochu omeškal na základni. V druhom útoku ich tak čakal boj o zlepšenie celkového výsledku. Podobne ako v prvom útoku aj v útoku druhom išli na rad prví muži. Útok rozbehli pomerne pekne, žiaľ Lukáš nezapojil dobre ľavý prúd a tak mu ho vytrhol tlak vody, po zapojení hadice dokončili útok s časom 25,71s. Celkovo skončili na 17. mieste. Podobne ako chalani aj dievčatá svoj útok rozbehli pekne. Možno až tak pekne, že prúdničiarky nestihli vybehnúť dostatočne ďaleko. Výstrek z prúdnic mali niekde na úrovni 18 až 19s. Po zaváhaní na oboch prúdoch ukončili útok s časom 36,86s, lepší prúd bol 26,08s. Na súťaži skončili na poslednom 6. mieste.
Video Foto Výsledky
Aktuality - 24.07.2010
FotoSenohrad - 24.7.2010

Na súťaži v Senohrade nás po viac ako roku reprezentovali dve družstvá. Okrem družstva mužov pribudlo aj družstvo žien. Obom družstvám sa darilo rovnako a skončili na štvrtých miestach. Súťaž sa išla na športové hadice.
Muži:
V prvom útoku zaváhanie na oboch prúdoch výsledný čas 20,79s. Druhý pokus bol iba o málo lepší čas 18,40s, príčina pomalá voda a pestrek na pravom prúde. Lepší prúd dosiahol čas 17 a niečo sekundy. Oba útoky dokázali, že chalani sa ešte majú v čom zlepšovať a ak chcú byť so slabšou mašinou úspešní musia na sebe zapracovať.
Dievčatá:
Ich vôbec prvá súťaž po pár tréningoch na ktorých sa v podstate dávali dokopy a učili základy. Prvý útok sa im podarilo nabrať vodu až na druhý krát, dosiahli čas 36,03s. Druhý útok už sanie vylepšili pekne nabrali vodu. Dievčatá na saní boli trochu rýchlejšie ako dievčatá v predu a tak neboli prúdničiarky dobre vybehnuté, navyše prúdničiarky zmiatlo slniečko, ktoré vyšlo a osvietilo svetlá. Dievčatá odraz svetla pokladali za zostreknutie terčov a tak svoj útok predčasne ukončili. V druhom pokuse tak dostali N. Podobne ako chalani aj oni skončili na štvrtom mieste. Dievčat sa však treba zastať nakoľko ako som už hore písal bola to ich prvá súťaž. Ja by som skôr napísal aj prvý skutoční tréning. Myslím, že v oboch útokoch sa našlo veľa pozitívneho a tak ak ich to neomrzí môžu časom dosahovať pekné výsledky.
Video Foto Výsledky
Aktuality - 17.07.2010
FotoTrnavá Hora - 17.7.2010

Po dlhom čase sa nám podarilo domov doniesť nejaký ten pohár. Na súťaži ktorej sme sa zúčastnili 17.7.2010 sme obsadili 1. miesto s časom 16,52s
(druhý útok). Konečnému umiestneniu dopomohla menšia kvalita zúčastnených družstiev a zároveň aj rad chýb, ktorých sa naša konkurencia nevyvarovala. Nakoľko sme neboli kompletní na poste "rozdeľovač" sme mali náhradníka so Štefultova. V prvom útoku sa nám nedarilo práve na tomto poste, rozdeľovač zo Štefultova si nerozumel
s našimi hadicami a tak jeden spoj "C" bol zapojený iba na jeden zub. Po väčších problémoch sa nám podarilo zostreknúť oba terče v čase 38,60s. Pred druhým útokom sme urobili menšie úpravy na tesniacich gumičkách
a snažili sme sa ísť do útoku s tým, aby sme ho dokončili. Ako videť aj na čase útoku 16,52s, nebol najvydarenejší. Splnil však to čo mal, posunul nás do čela a tak sme už iba čakali čo nato konkurencia. Nakoľko sa im darilo menej ako nám prvé miesto sme obhájili a domov sme po dlhom čase doniesli diplom a pohár za prvé miesto na súťaži.
Video Foto Výsledky
Aktuality - 10.07.2010
Foto4.kolo THHL - Malý Lapáš

V Malom Lapáši sa konala ligová súťaž prvý krát. Privítalo nás pekné prostredie a krásne počasie. Zostava družstva bola trochu pozmenená nakoľko chalani z Mladoníc potrebovali pomôcť na košíku. Do zostavy som sa tak po dlhom čase vrátil aj ja. Prvý pokus bol neúspešný košík ostal v kadi. Michal však nabral vodu aj bez košíka a tak čas dosiahnutý v útoku bol 17,89s. Samozrejme pre nenakrútený kôš to bolo "D". Do druhého útoku sme tak išli trochu nervóznejšie so snahou polepšiť si a minimálne dokončiť útok, aby nám pribudli nejaké body do tabuľky THHL. Košík aj útok sa podaril, dosiahli sme čas 16,11s. Tento čas je v tomto roku náš najlepší. Na súťaži však stačil iba na 10 miesto. V tabuľke THHL sme padli z 9 miesta na miesto 10-te.
Video Foto Výsledky
Aktuality - 04.07.2010
Foto3.kolo THHL - Trpín

Veľká cena Trpína spojená s 3. kolom THHL sa konala 04.07.2010. Domáci zariadili pekné počasie, pripravili bohaté občerstvenie a zorganizovali peknú súťaž. Našim hasičom sa na nej však nedarilo. V prvom útoku im nevyšiel najprv spoj na ľavom prúde a následne na to ani zapojenie B-čka na mašinu. V útoku dosiahli čas 29,52s. V druhom útoku opäť chyba. Najprv "zváranie" na základni na ľavom prúde, potom v snahe vytiahnuť prúd čím najďalej prišlo zakopnutie a tak výsledný čas nemohol byť lepší ako 24,29s. Pričom lepší pravý prúd mal zostrek 17,07s. Toto zaváhanie nás stálo v celkovom poradí dve miesta. V celkovom poradí súťaže sme skončili na 14. mieste. V ligovej tabuľke sme si udržali 9. miesto.
Video Foto Výsledky
Aktuality - 26.06.2010
FotoŠišov - 26.6.2010

Z ligovej súťaži v Branči sme sa vybrali na súťaž do Šišova. Cestou sme sa však ešte zastavili v Nitre na malé občerstvenie. Potom už nasledovala súťaž v Šišove na ktorej sme sa zúčastnili prvý krát. Pre všetkých, ktorí tam neboli napíšem, že určite sa oplatí túto súťaž vidieť naživo. Tento krát sa na súťaži zúčastnilo 94 družstiev. Pre tých, ktorých hasičský šport moc nezaujíma bola pripravená zábava s občerstvením, ktorá určite trvala až do rána. Samotná súťaž sa išla na jeden útok. Družstvá postupne štartovali z dvoch základní, ktoré boli osvetlené reflektormi a bežalo sa z nich k terčom za doprovodu blikajúceho stroboskopického svetla spojeného zo zeleným laserovým osvetlením. Po peknom výsledku, ktorý dosiahli hasiči na súťaži v Branči prišlo sklamanie
v podobe nedokončeného útoku v Šišove. Príčinou bol zle zapojený rozdeľovač, ktorý sa na klzke základni posunul viac ako by bolo treba. Náš útok skončil čosi po 12-tej hodine. Po ukončení útoku sme si pobalili veci a trochu sa pokukali na našich súperov. Potom prišla na rad dlhá nočná jazda domov. Ako si určite všimnete aj vo fotogalériá na jej konci nás čakal zaslúžilí spánok.
Video Foto Výsledky
 
Foto2.kolo THHL - Branč

Druhé ligové kolo sa konalo v Branči. Na súťaž sme išli s cieľom dosiahnuť čo najlepší výsledok a posunúť sa v ligovom hodnotení smerom nahor. To, že chalani sa postupne zlepšujú potvrdili aj časy dosiahnuté v útokoch. V prvom útoku to bol čas 16,38s a v útoku druhom 16,63s. V druhom útoku sa podaril zostrek ľavého terča v čase 15,80s. Čas 16,38s je zatiaľ najlepší v tomto roku, podobne tomu tak ja aj pri zostreku 15,80s. V samotnej súťaži sme skončili na 10. mieste. V ligovej tabuľke sme sa posunuli o jedno miesto dopredu z 10. mesta na miesto 9-te.
Video Foto Výsledky
Aktuality - 19.06.2010
FotoDyčka - 19.6.2010

Po trochu smolnej súťaži v Budči sme sa presuli na ďalšiu súťaž tento krát nočnú v Dyčke. Minulý rok sme skončili tesne pred bránou finále na 11. mieste. Žiaľ tento krát sa nám darilo podobne. Dlhú doby to vypadalo na postupové miesto v prvej 10-tke. Dosiahli sme lepší čas ako pred rokom (18,56). Tento krát to bol 17,90s. Od postupu nás, ale tento krát delili necelé tri desatiny sekundy.
V celkovom poradí sme skončili na prvom nepostupovom mieste, 11. mieste celkovo. Môžem tak skonštatovať, že na oboch súťažiach nám chýbal povestný kúsok šťastia.
Video Foto Výsledky
 
FotoBudča - 19.6.2010

Prvou súťažou na ktorej sme v daný deň štartovali bola súťaž v Budči. Počasie najprv vypadalo na upršaný deň naštastie umúdrilo sa a postupne vyšlo aj slniečko. Naša zostava bola tento krát trochu pomiešaná. po prvý krát som sa ocitol na poste nalievača. V prvom útoku vypadla Erikovi prúdnica a tak dosiahnutý čas bol 20,52s. Aj takýto pokazený útok znamenal v priebežnom poradí po prvom kole 2. miesto.
V druhom útoku sme si čas polepšili aj keď tu som zase urobil chybu ja
a nenalial som vodu tak dobre ako bolo treba. Dosiahli sme čas 19,28s. Žiaľ časy si polepšila aj naša konkurencia. Postupne nás odsunula až
na 4. miesto znamenajúce zemiakovú medailu.
Aby Vás nepomýlili obrázky vo fotogalérií kde sme vyfotení z pohármi. Tie patrili Lackovu, ktorý sa ponáhľal na ďalšiu súťaž. Putovný pohár a pohár za prvé miesto sme tak za nich prebrali my a neodpustili sme si urobenie pár fotiek s ich cenami :).
Video Foto Výsledky
Aktuality - 13.06.2010
FotoKozárovce - 13.6.2010

Do Kozároviec sme si prišli vyplniť čas medzi jednotlivými ligovymi kolami. Zohrať nových členov družstva a nazbierať skúsenosti z iných priestorov, ako sú tie naše tréningové. V prvom útoku sme najväčšiu chybu urobili na saní. Savica ostala na základni a bolo potrebné sa vrátiť. Ďalšou chybou bolo to, že Lukáš pristúpil Michalovi B-čku. Ten však vzhľadom na chybu na saní mal dostatok času na vytiahnutie rozdeľovača. Výsledný čas z útoku bol 20,65s. Do druhého útoku sme išli s úmyslom polepšiť si. Žiaľ tentokrát sme urobili chybu na rozdeľovači. Výsledný čas útoku tak bol 21,09s. V celkovom poradí sme skončili na
10. mieste
.
Video Foto Výsledky
Aktuality - 29.05.2010
Foto1.kolo THHL - Poľný Kesov

Na prvé ligové kolo do Poľného Kesova sme vyrazili s dvoma družstvami. Prvé družstvo bolo tvorené nastupujúcou generáciou krupinských hasičov a druhé družstvo bolo tvorené pozostatnom so starého družstva, ktoré dopĺňala mladá krv. Súťaž v Poľnom Kesove sa ide na jedno kolo a preto je vždy dôležité podať v nej 100% výkon. Nám sa na tejto súťaži nedarí a väčšinou vždy urobíme nejakú chybu. Príčina nášho nezdaru je väčšinou v tom, že sa po zime dlho preberáme a do tréningov sa zapojíme tesne pred súťažou. Družstvo mladých, ktoré nás zastupuje v THHL svoj útok nezvládlo. Najväčšia chyba bola na saní. Zle postavená mašina spôsobila, že vzdialenosť medzi savicou a kaďou bola väčšia ako vzdialenosť na ktorú sú chalani zvyknutý s tréningov. Chýbalo tak cca 10 cm, aby spoj urobili správne a na prvý krát. Po menšom trápení sa im podarilo savicové vedenie spojiť a dosiahli tak čas 21,49s. Menšiu chybu tiež urobili na ľavom prúde. Kde Milan trochu pozváral. Chalani na nalievaní mu však vytvorili dostatok času na to, aby vybehol k nástrekovej čiare. Družstvo A tak skončilo na 21. mieste. V ligovej tabuľke im patrilo 10.miesto. Po družstve A prišlo na rad družstvo B. To svoj útok rozbehlo lepšie, žiaľ jeden prúd sa im nepodarilo vytiahnuť a tak svoj útok nedokončili. Zostretknutý prúd mal hodnotu 16,36s čo by v konečnom poradí znamenalo 12. miesto. Obe družstvá sa tak na súťaži moc nepredviedli. Na druhej strane bol aspoň vytvorený priestor na vzájomné zohranie sa nových osôb na jednotlivých postoch, ktorý dáva nádej na lepšie výsledky v budúcnosti.
Video Foto Výsledky
Aktuality - 15.05.2010
FotoPP DHZ - Litava - 15.05.2010

Rok 2010 by sa mohol nazvať ako zlomový v športovej činnosti DHZ. Chalani čo v roku 2004 rozbiehali upadajúcu športovú činnosť predali žezlo mladi dúfajúc, že sa im podarí dosiahnuť lepšie výsledky ako tomu bolo v minulosti. Treba však dodať, že majú oproti nim obrovskú výhodu vo viacerých veciach. V časoch keď začínali ich predchodcovia nebol nikto, kto by im v hasičskom zbore Krupina predal žezlo, pomohol pri tréningoch. Okrem predsedu Jana Knotku, ktorý ich vozil na tréningy a súťaže. FotoTu musím pochváliť najme bratov Krajčovcov, ktorí nám chodili často krát pomôcť na tréning. Suplovali tak chýbajúci článok v našom hasičskom zbore. Takže Maťo a Pišta chcel by som sa Vám aj v tomto príspevku poďakovať. Podobne tak nemali potrebnú techniku a výstroj. Všetko si museli postupne zabezpečovať sami. Navyše niektoré hriechy z minulosti, ku ktorým sa nechcem vyjadrovať, pretože ich poznám iba sprostredkovane spôsobovali to, že hlavne činitelia okresného výboru sa k nim správali "zvláštne". Bola situácia keď sa práve po ich "pomoci" skoro predčasne skončila pomaly sa rozbiehajúca súťažná činnosť hasičského zboru Krupina. Aby som však nezľahčil situáciu mladých hasičov, ani zďaleka nemajú všetko čo potrebujú. Musia byť pripravení na to, že im nepôjde všetko ľahko a na prvý krát. Takže chalani prajem Vám vo vašej činnosti veľa úspechov, radosti z výsledkov a menej takých starostí ako sme ich mali my na začiatku.

FotoSúťaž:
Ako som už napísal hore na súťaž v Litave nastúpilo nové družstvo mužov DHZ Krupina. Nakoľko športová mašina potrebovala po zime údržbu, na súťaži išli so zásahovou PS12. Ich účinkovanie podľa môjho názoru nebolo moc úspešné, hlavne štafeta bola zlá. Časy dosiahnuté v štafete 100,38s a 95,57s sú na mladých chalanov slabé. Pri prvom útoku tomu bolo podobne v druhom už prišlo zlepšenie. Dosiahnuté časy 50,94s a 26,02s. Súčet bodov tak bol 121,59. Pri písaní môjho príspevku nemám kompletné výsledky, na súťaži však obsadili miesto v druhej polovici štartovného poľa. Pozitívne bolo to, že vyhrali pohár za najlepší útok s PS12. Aj keď aj tu zas náhoda chcela, že ho dostali až po sťažnostiach. Myslím, že keď sa už OV DPO rozhodol dať za takéto niečo pohár mali by aj rozhodcovia vedieť, ktorá mašina do danej kategórie patrí. Narážam na odpoveď, ktorú som dostal na otázku, keď som sa pýtal prečo nám nepridelili pohár. Odpoveď znela, že rozhodcovia povedali, že sme nešli s PS12. Dokončím to už dokonca, nepochopil som ani to, prečo si na naše upozornenie nemohli činovníci OV DPO priznať chlapsky chybu a odovzdať nám pohár pre zúčastneným družstvami. Ich zdôvodňovanie, že to nejde a že nám pohár odovzdajú na druhom kole previerok je pre mňa nepochopiteľné. Viem, že kto robí robí aj chyby, keď sa však niektoré opakujú, tak už vzbudzujú záver, že nejde o chybu, ale zámer. Dodám, že nakoniec nám bol pohár odovzdaný. Žiaľ s pocitu, že zaslúžili sme si niečo a dostali sme odmenu nebolo nič. Viac v nás rezonovala krivda, ktorá bola na našom družstve spáchaná. Mrzí ma tiež, že do tejto veci boli zatiahnutí aj chalani z Trpína. Začiatok sezóny je tak rozpačitý uvidíme čo bude na jeho konci.

PS: Veci a ktorých som písal v uvedenom príspevku nie sú názorom DHZ Krupina, ide o subjektívny názor autora ako osoby, ktorá túto stránku tvorí vo svojom voľnom čase a zároveň aj sám finančne sponzoruje jej fungovanie.

autor: Ladislav Jakubička
Video Foto Výsledky
 
 
Rok:
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
1996
Sponzori DHZ Krupina



Stránku tvorí Ladislav Jakubička, kontak: